Време е за ИКЕА! - Тема 29

• 49 402
  • 775
  •   1
Отговори
# 525

Happy Mijjj  ツ, благодаря за информация! Ако моята тийнейджърка го одобри, направо ще сменя крачета.

Ако става въпрос за Брусали,няма как да се сменят крачетата,те са едно цяло с корпуса. Моят шкаф е нисък и почти празен,нямам проблем,но наистина изглеждат грацилни .

# 526
  • София
Здравейте, понеже сте на тема за PAX да ви питам, възможна ли е комбинация от две крила от 75см. с плъзгащи се врати и една от 50см. с обикновена врата? Плъзгащите ще се отварят ли нормално според вас?

# 527
Плъзгащите НЕ излизат навън извън рамката на корпуса. Няма как другата врата с пантите да им пречи. Плъзгат се от краищата на вътре, до другия край само.

# 528
  • София
Благодаря Тета! Не мога да намеря друг подходящ гардероб, а за 75см. няма обикновени врати. Със сигурност доста ще ми е старнна комбинацията от плъзгащи се и нормални, но нямам избор.

# 529
Има "обикновени" врати... Едното крило е 50 см, а другото 25 см Simple Smile

# 530
Здравейте момичета, имате ли мнение за тази подматрачна рамка за детско легло
https://www.ikea.bg/products/beds/bed-slats/luroy-podmatrachna-ramka/50285091
Има предвид издържа ли на натоварване, здрава ли е?

# 531
  • София
Оправих се с гардероба, направих си две секции по 50см. и една по 100см. и станаха вратичките на панти. Добре , че отидох до магазина да разгледам.

# 532
Има ли някой с гардероб pax и стари тухлени стени?
Притеснявам се как става закрепването защото брах ядове с един корниз пък какво остава за цял гардероб...

# 533
  • София
Вече почвам да се притеснявам. Всички гардероби вкъщи са Pax, 236, на различна ширина и все до стари тухлени стени. Не ми е хрумвало да ги закрепвам към стената. Дори в детските стаи. Виждат ми се доста стабилни, ще трябва огромна физическа сила, за да се събори гардероб. Още повече пълен. Те само огледалните плоскости на плъзгащите врати тежаха един тон.
Някой имал ли е инциденти с такъв гардероб?

# 534
Аз не мисля че захващането е стабилно - то гърбът е една хартия образно казано, нали в него/гърба/се пробива дупка за захващането? Че каква стабилност е - какво му пречи да се разпори този тънък гръб 😞👀👀👀

# 535
  • София
На шкафовете, които аз имам планката за захващане е закрепена за горния плот, а не за гърба. Тоест за здрава повърхност

# 536
Вече почвам да се притеснявам. Всички гардероби вкъщи са Pax, 236, на различна ширина и все до стари тухлени стени. Не ми е хрумвало да ги закрепвам към стената. Дори в детските стаи. Виждат ми се доста стабилни, ще трябва огромна физическа сила, за да се събори гардероб. Още повече пълен. Те само огледалните плоскости на плъзгащите врати тежаха един тон.
Някой имал ли е инциденти с такъв гардероб?
Значи си седят стабилно така ли?

# 537
  • софия
Има ли някой с гардероб pax и стари тухлени стени?
Притеснявам се как става закрепването защото брах ядове с един корниз пък какво остава за цял гардероб...
Нашите са 30 г. тухлени и не е имало проблем със закрепването към тях.

# 538
  • София
Цитат
Значи си седят стабилно така ли?
Доста стабилно. Крачетата са регулирани така, че гардеробът има лек наклон назад към стената. Опитах да разклатя, много е трудно. Може би ако бяха с обикновени врати щеше да има повече смисъл заради дърпането навън при отваряне на вратите. Но с плъзгащите като че ли няма проблем. Няма за какво да го дръпнеш гардероба, за да падне напред. А не знам каква нечовешка сила трябва, за да падне настрани от бутането на плъзгаща врата.
А и са 58 см рамките. На по-тесния размер 36 ли, 38 ли беше, повече има смисъл, ако са 236 на височина. Така ми се струва.

Здравейте момичета, имате ли мнение за тази подматрачна рамка за детско легло
https://www.ikea.bg/products/beds/bed-slats/luroy-podmatrachna-ramka/50285091
Има предвид издържа ли на натоварване, здрава ли е?
Такива са подматрачните на всички легла у дома. На разтегателното детско креватче се слага настрани, а не напряко и всъщност е още по-стабилно. Понякога или аз, или даже таткото, се случва да се сбутаме до малката на креватчето. Никакъв проблем. Все пак, ако по-големички деца решат да скачат, не съм сигурна, че ще издържи.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 07:53 от Илит

# 539
  • София
Закрепен за стената с дистанционери, за да не е наклонен - имам первази

Общи условия

Активация на акаунт