Време е за ИКЕА! - Тема 29

• 49 351
  • 775
  •   1
Отговори
# 585
Днес за първи път ми се случи да има разминаване в един отвор при сглобяване. А персоналът беше тотално неориентиран, 2-ма служителя не можаха да ми кажат къде са възглавниците за градински мебели, други пък не знаеха дали стоперите за подматрачната на Бримнес са включени Rolling Eyes

Иначе съм голяма бяла птица, но това не е нещо ново Laughing
Скрит текст:
Взехме спалня Бримнес 180/200 със сгъваеми подматрачни. В 7 и нещо, когато мъжът ми я сглоби, огледа се и каза, а къде е маталната греда, ми проблесна, че се купува отделно Laughing
Хем досега спахме на такава (но 140/200, която отиде в детската), и хем съм чела в темата, че прословутата греда се взима отделно, и пак я забравих  Trollface
Успяхме да хване магазина отворен, но като се има предвид, че сме на другия край на града, мъжът ми хич не беше щастлив Laughing

# 586
Каква е тази метална греда? Имаме подарена Бримнес, сглобена е, но не я ползваме още. Thinking

# 587
Тази. Слага се, когато се ползват сгъваемите подматрачни рамки. Ето така изглеждат монтирани (снимките са от нета). Ламелите лягат на нея. При твърдите не е нужна, те си имат вградена.

# 588
Аз си мисля, че тази греда е задължителна, без значение каква подматрачна  рамка ще се ползва

# 589
Добро утро от мен,съжалявам,че нахлувам така в темата,но бих искала съвет от вас.
Предстои ни обзавеждане на къща,за начало спални някой от вас има ли тази кушетка
https://ikeabg.azureedge.net/images/680x680/variantimages/90349326/0.jpg
Мислим да е в стаята на дъщеря ни,може ли да се разпъва всяка вечер или ще амортизира бързо.

Другата ми молба е за мнение за мебелите от серия BRIMNES
https://ikeabg.azureedge.net/images/680x680/variantimages/40407922/0.jpg
Благодаря ,хубава седмица от мен.

# 590
Дарриди, кушетката е хубава според мен. Колко е голяма дъщеря ти? Не е необходимо да се разпъва, когато е за един човек. Все пак размерите и са - 211/89 см.
Иначе си е достатъчно комфортна - проста махаш възглавниците, спали сме двама в продължение на седмица и ни беше удобна.
От Бримнес серията имаме кушетка, на която спи дъщеря ми. Доволна съм, обаче когато гледахме мострите на гардероби - Бримнеса ни се стори паянтов и купихме друг.

# 591
Дъщеря ми е на  15 години ,принципно и аз смятам,че няма да е нужно да се разпъва,но все пак ...
Благодаря за отговора.
😊

# 592
  • софия
От 4 години детето спи на тази кушетка. Функцията за разтягане я ползваме, само когато дойде приятелка с преспиване.

# 593
И ние сме обзавели детската стая с показаната кушетка и с показания гардероб. За съжаление още не ги ползваме и не мога да кажа как се държат с времето.

# 594
  • София
Здравейте, в Икеа правят ли намаления на дивани и ако да, колко?
Правят намаления, но обикновенно са малки, например 10%.

От друга страна, в момента имат безплатна доставка за дивани, но само за така наречената от тях Зона 1- не знам как точно я определят, но ми изглежда, че са големите градове само.

гр. София и населените места в обл. София-град;
гр. Варна и населените места в общините Варна, Аксаково, Белослав, Арвен;
гр. Бургас  и  населените  места  в  общините  Бургас,  Поморие,  Айтос, Камено, Созопол;
гр. Пловдив и населените места в общините Пловдив, Марица, Родопи.
Кое напричаш луфт? Извинявай, но пиша от телефона и нямам възможност да седна на компютър и да разцъкам програмата и говоря по спомени. Гледаш дължината на помещението и се стремиш с наличните дължини шкафове да натъкмиш кухнята си. Не е върхът програмката, но не е лоша, разцъкай я без да се нервираш. Разгледай и самите шкафове като варианти, слагай, сменяй, ще стане.
И аз да добавя моите 2 цента - те работят с предварителна селекция от модули, няма опция за персонализиране.

Ако под луфт разбираш например 5 сантиметра, ще ти трябва кухня по поръчка (не от ИКЕА), защото няма как с наличните 3-4 размера, да нагласиш до сантиментър.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 14:23 от AnMary

# 595
Здравейте, когато си заменяте чинии с фабричен дефект,при нас се отлюпиха парчета от боята на 2 от чиниите след миене в миялна, смениха Ви целия кмплект от 16 части или само дефектиралите. Защото когато подадохме претенцията, казаха че ще заменят целия сервиз а вчера ми се обадиха да занеса... 2те чинии ?

# 596
  • софия
Здравейте, имам въпрос относно коментираната кушетка на Икеа. Чекмеджетата под нея събират ли прах вътре, само матрака ли ги изолира? В момента ползваме легло с подматрачна,матрак и чекмеджета отдолу и се събира прахоляк в тях.

# 597
Скрит текст:
Кое напричаш луфт? Извинявай, но пиша от телефона и нямам възможност да седна на компютър и да разцъкам програмата и говоря по спомени. Гледаш дължината на помещението и се стремиш с наличните дължини шкафове да натъкмиш кухнята си. Не е върхът програмката, но не е лоша, разцъкай я без да се нервираш. Разгледай и самите шкафове като варианти, слагай, сменяй, ще стане.
И аз да добавя моите 2 цента - те работят с предварителна селекция от модули, няма опция за персонализиране.

Ако под луфт разбираш например 5 сантиметра, ще ти трябва кухня по поръчка (не от ИКЕА), защото няма как с наличните 3-4 размера, да нагласиш до сантиментър.
[/quote]

Тоест, ИКЕА не могат да изработват шкафове с поръчкови размери ?!?
Това дори не го подозирах... Благодаря за ценната информация. Току-що отпаднаха, като вариант за кухня.

# 598
  • София
Аз пък ще добавя 20 ст. Simple Smile

ИКЕА не изработва кухни/модули по поръчка.

Работи се с готови модули със стандартизирани размери.

Въпреки това, пространството в кухнята трябва да е изключително нестандартно, за да не може да се изработи проект от ИКЕА.

Луфтовете (ако има неизползваеми такива) се затварят с т.нар. бленди.
Показвам нагледно такъв затворен луфт при горните ми шкафове. Около 7-8 см. е.

Ако не държите на точно определено разпределение на шкафовете и можете да преглътнете затварянето на луфтовете с бленда, може да се изработи подходящ проект от ИКЕА. Ако не искате никакви луфтове и/или точно разпределение къде какъв шкаф да има, трябва поръчка другаде. Но и цената ще е по-висока, както и срокът за изпълнение по-дълъг.
Въпрос на приоритети, възможности и склонност за компромиси. Simple Smile

Има тема Кухня от ИКЕА. Там има повече мнения и информация. Simple Smile

# 599
Аз си мисля, че тази греда е задължителна, без значение каква подматрачна  рамка ще се ползва
Възможно е. На нас така ни казаха в Икеа, но като гледам колко са компетентни, нищо чудно и за това да не са знаели.
Не разбирам защо не е в комплекта на всички спални? Да ги пуснат с по 20 лв. отгоре и да не ни отварят допълнителна работа. Или поне някъде в описанието да пише, че се купува отделно еди каква си част.

Общи условия

Активация на акаунт