Време е за ИКЕА! - Тема 29

• 49 422
  • 775
  •   1
Отговори
# 465
И на мен ми звъннаха преди малко, че щели да изпратят куриер да си вземат дефектния артикул, те имат късмета, че постъпих честно и им звъннах да кажа, иначе досега щеше да е в контейнера.

# 466
Идвам с питане - някой знае ли този вид шкаф за кухня, дали може да се обърне на обратно т.е. отвора да е в дясната страна и да се ползва за поставяне на пералня, а не на фурна?
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/modular-kitchens/k … ekmedzhe/20326795

Също така плота идва ли цял? Надявам се, че няма отвор за мивка, понеже на мен тя ще ми се падне по средата, а е показана в края на илюстративната картинка?

В този отвор не може да сложите пералня! Предполагам искате да е свободно стояща, за вградена нямате вратичка скриваща....?! Такова прекрояване трябва да дръпнете на този шкаф. Да не говорим, че в инструкциите за сглобяване не дават да има отделни страници, а само един шперплат, който отделя единия "шкаф" от фурната. Другите два "шкафа" нямат дори шперплат нарисуван и следователно нещата от единия шкаф може да падат в другия. За мен това не е много оферта... Рафтове не ми стана ясно имат ли също. Дори и да са сложили, а да не съм видяла в инструкции за монтаж ще трябва да режете цокъла долу, да магерите...
Основният проблем идва от това, че НЕ са отделни шкафчета, а са две крайни страници и по една преграда вътре...
По-добре си купете два шкафа Метод с един икеайски плот, а ако ви е скъпо някакви други от Айко, Мьомакс и т.н. и от Практикер/Салекс парче плот - и пак ще е по-добре, т.е. насочете се към модулните кухни с отделни модули...

# 467
Леле тия хора наистина са много зле. Преди малко пак ми звънят да питат за какво ще ми изпращат куриер и им разказах, че са ми доставили нов и са забравили да си вземат дефектния. Имам чувството, че всеки си работи за него си и нямат връзка служителите. Разказах на сестра ми одисеята си, тя пък ми разказа, че и звъняли да търсят някакви инструменти, била си поръчала преди 3 месеца скрин малм, те го и сглобиха и забравиха, и наскоро и звъняли да си търсят някакви неща инструменти ли какво било.

# 468
  • In transit
Лъчестлъч, Драго добре ти е обяснила за пералнята..аз мисля, че и мивката няма как да я сложите в средата, защото там е предвидено чекмедже, а някъде трябва да влезе коритото на мивката и тръбите, които са отдолу и които ще се свържат към стената.
И аз мисля, че Метод са доста по удобни и ще може да си сложите, което, където искате.

На мен последните точки ми ги възстановиха само след един мейл, в който написах № на поръчката и № на картата. На следващия ден си бяха начислени. Явно работата е кой служител е на работа днес. Grinning

# 469
  • Русе/Germany
То чекмеджето реално може да отиде на другата страна а не да е в средата, но и аз не знам колко е удачен този вариант но преправянки.
2 шкафа на Метод и един плот ще спестят евентуално купуване на страници за вътре в шкафовете и преправане на шкафа за фурната.

# 470
И моите точки не са начислени. Като се прибера и аз ги почвам по пощата. 2 седмици ги изчаках, стига толкова

# 471
Много благодаря за отговорите за кухненския шкаф, ще разгледам Метод, а до реален магазин на Айко и Практикер мога да ида... и там ще се огледам за решение.

# 472
  • софия
Лъчестлъч, бих ти препоръчала да отидеш до магазин Хоп мебел и да разгледаш модули на Ирим (или друг магазин с техни кухни, но там знам, че има със сигурност). В момента правя относително бюджетен ремонт на апартамент. Първоначално направих проект с Метод, но след посещение в споменатия магазин промених концепцията и в събота ще ходя да взема кухня от там. Излезе ми с 1/3  по-евтино и е мдф. Четох добри отзиви, а и попаднахме на много симпатична консултантка (подхождам с предубеждение към тях, обикновено знаят по-малко от мен, а аз мятам диагонал в нета).

# 473
  • Русе/Germany
В практикер (Русе) кухните са толкова паянтови, че и 2 лева не бих дала 😏

# 474
  • In transit
В практикер (Русе) кухните са толкова паянтови, че и 2 лева не бих дала 😏
И аз така мисля...а там са на Ирим кухните. Да не говорим, че нямат база за сравнение с Метод изобщо.

# 475
  • софия
Понеже съм гледала и двете на живо, смятам мога добре да преценя. В Практикер кухните на Ирим не са модулните. Единственото предимство на Икеа е, че взимаш веднага, ако не са свършили, а другите трябва да изчакаш около 2 седмици. Икеа също не са първо качество, а прилично. Да не преувеличаваме. Имам мебели на Икеа, имам мебели правени по поръчка. Разликата е доста голяма.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 09:55 от zvаnchе

# 476
  • При елфите ...
Само да кажа... днес дойде куриерът за рекламацията... надявам се този път да ОК стоката, че не съм в къщи да я видя...

# 477
  • Варна
И аз да кажа... снощи ми се обадиха от Икеа. Относно това, че не мога да си вляза в профила. Момчето беше любезно и ми обясни, че онлайн регистрацията и икеа фемили профила са две отделни неща, които могат да се свържат в един момент. Аз имам карта, когато я ползвам за поръчка в магазин излиза съответния имейл, телефон, име и през ум не ми е минало, че няма направена регистрация с този имейл(както повечето от вас и аз имам стотици регистрации в различни сайтове, освен това си бях записала име и парола, но защо не е станала регистрацията не знам) Освен това, на него получвам редовно рекламни съобщения. Ако в кол центъра  знаеха... или поне девойките бяха погледнали, че въпросния имейл им го няма в базата данни за икеа фемили... щяха да ми спестят ядосване и най-вече няколко ходения до центъра за поръчка.
Сега всичко е ОК и най-накрая мисля да си поръчам едни рамки онлайн.
По този повод, някой от вас може ли да каже кои стоят по-добре? Ribba или Knoppang
https://www.ikea.bg/products/decoration/frames-pictures/frames/knoppang-ramka/30387123

https://www.ikea.bg/products/decoration/frames-pictures/frames/r … ba-ramka/40378401
Няма да се слагат фотографии, а 3 бр малки квадратни акварели от типа снимката на профила ми:
Скрит текст:
Ще чакам мнения Simple Smile

# 478
  • Пловдив
Ribba е обемна рамка, и в нея всичко стои както в никоя друга, но аз съм пристрастна Simple Smile

# 479
И аз с питане за рамка, но за ПАКС Grinning
Трябва до утре да реша каква да бъде окончателната конфигурация за гардероб с ширина 250 см и се двоумя между два варианта. Тези, които сте с рамки 75 см не ви ли дразни, че вратите са с две различни ширини?

Общи условия

Активация на акаунт