В Коледно тумбаче ще тупка мъничко юначе. - Бебеправене 364

• 27 131
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
Момичета,записвам се в късметлийския списък с надеждата да получа най-хубавия подарък за Коледа .. МЦ 18.11.19 О 06.12.19 Т 20.12.19 🍀

А  от къде знаеш, че точно тогава ще е овулацията?

Предполагаемата дата по календар...

# 376
Днес котаракът Румен (за който не го познава, това е сив британец, инфлуенсър Simple Smile ) е писал това, някак си ми пасна:
Скрит текст:
"ваф тази връска искан дави кажа, че твърде е вазможно реялно ф живота да няма невазможни нешта. заштото прецтавете си, че едим дем някойси котарак каже на някой друк "ми ас пък мисла някой дем да напиша уводна цтатиа за летературем весник!" тогава тоя другиа естественно ште мо одговори "не ставай цмешем, котарако едикийси! това е невазможно! уводните цтаий ги пишад редакторите! на котараците ралтата им е да едат роял хранин и да мъркад!! и освем чеси котарак, си и ного зле саз правопиза!" а виште сега че той не е бил праф!

... правете това което висе прави. и го правете секи дем, опорито и работливо, по най добриа начим по-който можете. няма друк начим за правене на нешта, освен самото им правене."

Ми трябва да се прави бебето момичета, освен чистия щрак и каквото там друго се налага (дано не се налага), да се ходи по лекари, варикоцеле да се оперира, процедури да се правят.

Марианка гуш от мен и да ти кажа аз съм против това със стягането, когато не е лиготия, а при теб не ми изглежда лиготия. Ако ми се плаче си плача, ако се стегна просто отлагам плаченето за после. Ако наистина има полип, не е нещо страшно, да се маха там бързо, процедурата е лека. Стискам палци да няма.

# 377
  • Dope Reach
Редактирам, но Rochellka не съм чела тези дни ? Може и да съм пропуснала нещо, как си ?

Чета ви тихичко, нямам с какво да се похваля, нито какво да споделя. Ама съм тук. Blush

# 378
Относно забременяване с лоша морфология под 4% е по скоро луд късмет и случайност. В такива случаи се препоръчва консултация с андролог или репродуктивен специалист.

# 379
Ani, не мисля, че е луд късмет при положение, че именно защото е голяма рядкост мъж с морфология над 8-10%, снижиха критериите за "нормална" морфология от >14% на >4% , защото се забременява естествено и с 4% и с 2%, а мъжете с морфология над 4-8% са рядкост като цяло. Морфология над 10% съм виждала само в обикновени лаборатории тип Цибалаб и Рамус.
Другото е , че по мое мнение просто повечето мъже не си правят СГ и забременяват преди да се стигне до такива изследвания и никога не разбират какво е морфология и защо тяхната е 4%, примено. След доста четене по върпоса излиза ,че мъжкият фактор е много относително понятие, но природата е по-силна от него. Стига да имаш време да изчакаш. Дори онзи калкулатор, който беше поствала Марго, със или без мъжки фактор, разликата е 2-3% Simple Smile

# 380
Изобщо не съм съгласна. При консултация и с репродуктивен и с андролог с морфология 1.8% казаха, че може да се забременее. Другите показатели са важни. По скоро проблемът би бил в риск от спонтанен аборт.
Момичета малко по-късно ще ви ъпдейтна какво се случва с моята буйна младост.

# 381
Естествено че може да се забременее и с лоша морфология, в крайна сметка е нужен само 1 читав сперматозоид. Въпросът е какъв е шансът, особено, ако морфологията е придружена от проблеми с предвижването и преживяемостта му.

# 382
Незнам с кого сте разговаряли и в случая няма и значение, този Андролог би трябвало да е мн смел в изказванията си, че   се забременява с такъв лош резултат. Реално нещата изглеждат така 98 % невъзможност за оплождане поради лоша морфология и 2 % възможност. Да може да се забременее, но е случайност, а не статистика. Ако отиде мъж над 40 г. с тези резултати,  вероятно мнението ще е друго....

Последна редакция: пн, 18 ное 2019, 13:20 от Ani8309

# 383
Реално нещата изглеждат така 98 % невъзможност за оплождане поради лоша морфология и 2 % възможност.

Не Ани, не може да се прави такъв извод, логиката ти е грешна. Нещо като "щом 15% от хората по света са китайци, значи имам 15% шанс да родя китайче".
Ето една сметка: Примерно един мъж има 40 милиона в една порция и 10% добра морфология - това са 4 милиона. Друг има 300 милиона и 2% добри морфологии, това са 6 милиона. Шансовете на втория може би са по-добри. Също никой не казва, че на лошите морфологии им липсва оплодителна способност. Много зависи какви са дефектите. Ако масово са змейове с 3 глави, да намалена е защото бавно се придвижват. Сигурно изобщо няма да стигнат където трябва. Ама тогава ще излезнат и в графата трудно подвижни.

# 384
Това е моето мнение, свят като цвят....Stuck Out Tongue Winking EyeStuck Out Tongue Winking Eye

# 385
Извинявай, че го казвам на твой гръб, ама логиката не е нещо, което е въпрос на мнение. Ако е грешна е грешна. Коментирах само извода ти за 2% възможност, който не е добър.
Иначе да, сложена е границата 4%, не е случайно това, но в никакъв случай не означва, че няма шанс с по-малък процент.

# 386
Застъпвам се зад мнението на повечето момичета - наистина с под 4% може да се забременее и наистина е голяяяяма рядкост морфология над 8% - аз не съм виждала 😂
При ММ , когато беше 3% и бяхме отчаяни, андролога каза: “Бе 3% ама от 360 милиона!
Ти я сметни колко са 3% от 360 млн. 😂
Това са 10 милиона.. тебе ти трябва 1!”

Одри , вкъщи обожаваме Котаракът Румен , имаме една свинка, от неговия “вид” 😂
Ето я в цялата й прелест 🥰

# 387
ООо, SunShine, страшна прелест е твойта котарачка, бих я гушкала по цял ден. Сигурно много топли Smiley

Начи пак да потвърдя по темата за СГ, че нещата при мъжете са много, ама много динамични. Но поне при нас се убедих, че щом веднъж някъде е излязъл проблем, то този проблем си го има и чат-пат ще се прояви - примерно ние имаме занижен брой и подвижност - дърпаме понякога с някой и друг милион нагоре, но пак не са 360 млн /като при мъжа на съншаюнчето :p/.
Последен пример - на инсето в тази събота, СГ беше зле. В неделя като повторихме - три пъти по-добре. Е какво е това, питам се аз? Но файдата е никва, щото Ф. не се беше спукал.
И изобщо с тези мои флегматични фоликули и несигурни СГ, ние се заемаме с инвитрото. Тази седмица подавам документите.
А както ви писах и преди няколко дни - спирам да се юркам и ще си гледаме живота, вероятно скоро и ще стартираме, но дотогава никакви надежди и следене на овулации.
При нас специално кексът по график се отразява зле, а като не съм и сигулна дали лентите мерят вярно и дали Ф. наистина се е спукал или имам само пик на хормона, не виждам и смисъл да продължавам да се измъчвам.

# 388
Здравейте! Не мога да дам адекватно мнение за СГ, не сме правили такова чудо, ама както е тръгнало, може и да правим Sweat Лелката се задава с пълна сила, повече тестове не съм правила, общо-взето я чувам как се качва по стълбите Satisfied Записала съм си час за преглед другия месец, че минаха 6 месеца от последната ми цитонамазка, и ще видим дали ще даде някакви насоки моята лекарка.
Sunshine9051, котето е страхотнооо Heart Eyes

# 389
Съжалявам, че нахлувам така.. Преди малко направих един шуър и излезе една бледа (доста бледа) черта. Излезе на 2рата минута. Днес ми е датата на М. Утре ще повторя. Опитах да снимам, хич не излиза. Дано е толкова бледа само защото е по обяд. Стиснете един палец Heart

Общи условия

Активация на акаунт