Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 ноем. 2019, 17:47 ч.

Как да се справя с подигравките?

 • 11 348
 • 219
 •   1
Отговори
# 210
 • Мнения: 2 590
Лале, самоналагаш си един образ на тотална задръстенячка и се опитваш да убедиш всички наоколо в него. Я се вземи малко в ръце. Нямало да и обърнат внимание. Не си мисли, че всичките тези харесвани момчета, които няма да ти обърнат внимание, според теб, са чак толкова голяма печалба. Да, има мъже, за които жените се бият, но не всички са чак толкова идеални.Като студентка моя приятелка ходеше с един такъв, който и беше спукал тъпанчето със шамар. Мога още много такива примери да ти дам. Докато има и мъже, на които никой не обръща внимание, но когато застанат до жена, изведнъж се преобразяват. Не знам дали добре го обяснявам, но искам да кажа, че женското присъствие може да промени един мъж в много невероятни посоки. Вземи някое свитичко момче, заведи го да му направят една свястна прическа, облечи го с хубави дрехи, вдъхни му самочувствие и ... няма да го познаеш. Всички ще ти завиждат за него, а той ще е твое дело. Не се хвърляй винаги на излъсканите хубавци, много често не са това, което виждаш на пръв поглед. Затворила си се, заключила си се с девет катинара и от страх от разочарование ни желаеш да изпиташ хубави емоции. Я се пускай в живота и не му мисли толкова (и обръщай внимание)

# 211
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 8 295
Потърси друга работа и не се отказвай, докато не се получи.
Аз също съм напускала работа заради отровни колеги и кофти микроклимат. Не е болка за умиране.

# 212
 • Мнения: 414
99,99% напускат за това. което не е хич добре.

# 213
 • Мнения: 1 246
Не визирах отношенията шеф-служител. Давам пример: Наскоро се разделихме със служителка, която наистина не знаеше кога да си затвори устата. Работата ни е свързана с посещения на чужди инвеститори, институции и т.н. Казвам го, за да се добие представа, че обстановката на моменти е крайно сухарска. Та въпросната служителка, ни в клин, ни в ръкав обясняваше на гостите за домашните си любимци, за какво си харчи заплатата и как не ѝ стига, докато чакат за среща или пък ги разпитваше за неща, които изобщо не ѝ влизат в работата. Случвало се е да коментира кой с кого нощува (във връзка с хотелските настанявания), какво и за колко пари е ял и т.н. Това на фона на многократни припомняния за конфиденциалността, вътрешния ред и т.н.
Малко ѝ е била работата. При сериозна натовареност гладкото се променя в мозъчни гънки. И обратното - при малко работа гънките се изправят, губи се връзката с езика и той работи на бързи обороти.
Simple Smile

# 214
 • Sofia
 • Мнения: 1 499
Режеш я брутално и пред публика.
Когато обсъжда облеклото ти, отговаряш нещо от сорта на "Едва ли ни се плаща, за да обсъждаме облеклото ни, но ако толкова те интересува, да навлезна в подробности за бельото, вероятно е важно за теб?".
На репликата с прасетата, връщаш: "Ти го каза, явно това е начинът, по който се възприемаш".
Ако продължи: "Скъпа Х, убедена съм, че живо се интересуваш от личността ми, но предлагам следващия път да включим и г-н У (шефът или висшестоящ), за да не ги ограничаваме от толкова интересни дискусии". Или "Ужасно ли ти е скучен личния живот, та се интересуваш толкова от мен?".
Също може да я питаш "Ти в кое село каза, че си израснала до 7-мата година? Явно възпитанието не ви е било приоритет", последвано от леко подсмихване.
Трябва да я затапиш, защото колкото по-пасивно реагираш, толкова повече ще се вихри тя.

Много добри съвети - пробва се дамата и като не реагираш адекватно продължава. Като каже репликата за прасетата и кажи - по тази причина изглеждаш толкова ужасно и от лошата храна която консумираш си повредила и характера си..и т.н и както те съветват пред публика задължително и никога насаме.Не си мълчи, за да се случи нещо , тихите и кротки хора си страдат ако си мълчат. Пусни и едно оплакване до човешки ресурси , освен ако не работиш в този отдел, че колежката те тормози - като я привикат веднъж ще се замисли малко какво прави.

# 215
 • Русе
 • Мнения: 216
Ако нищо не помогне накрая просто им кажи, че си по-хубава от тях и затова ти завиждат ! Да се пръснат от злоба...Smile

# 216
 • София
 • Мнения: 378
Потърси друга работа и не се отказвай, докато не се получи.
Аз също съм напускала работа заради отровни колеги и кофти микроклимат. Не е болка за умиране.
Не слушай такива съвети...Не се отказваш..
Любимата ми книга-48 закона на властта на Робърт Грийн може да ти помогне да разбереш някои неща в човешките отношения.Давам пример...Хората се заяждат с хора,които виждат,че са слаби и няма да им отвърнат,никой няма да си създава проблеми с хора,които са трудни противници..
  Давам пример-касиерката в била люлин,,където пазарувам често до скоро се държеше доста грубо със всички..един път пред цялата опашка и казах..Знам,че не ви е лесно,цял ден мразите другите хора,а вечер като си легнете мразите себе си..затова се заяждате с другите...Почувства се ужасно(може би защото това е истина) и повече никога не се е държала грубо с мен или в мое присъствие с някой друг,докато аз пазарувам.Защото знае какво ще последва.
 Така и колежката,злепостави я и я накарай да се чувства зле,или пред шеф или пред някой друг колега и после и кажи..насаме ,че ако продължава,ще има и други такива ситуации ..
 Кажи и например..не ползвай такъв гел за коса,изглежда като мръсна и нечистоплътна ,а си такова хубаво момиче,и никой не смее да ти го каже..съвсем с усмивка и пред други колеги...Или пък..преглеждала ли си си стомаха,имаш лош дух,при положение..че зъбите са ти много бели и красиви..бях чела за това рядко състояние..ти самата не усещаш..

# 217
 • Мнения: 414
хаха thedentist става зъболекарски съвети Laughing

# 218
 • Мнения: 4 243
Тя Авторката изчезна, така или иначе.
Но съветите да сече обратно не са ѝ от полза, тя вече каза, че е свита, възпитана и не ѝ иде отвътре да отговаря или връща с обиди.
А за мен не е и нужно. Достатъчно е да заяви ясна граница кой докъде да спре. Няма нужда да си измисля лоши дъхове и тем подобни щуротии. Просто, ако ѝ писне, ясно, високо и отчетливо казва на клоуна-маймунка да спре, защото преиграва и е нелепа. Може и да ѝ го напише даже. И да пуска бележчици всеки ден на бюрото ѝ. Онази ще се психира и ще спре. Ще ѝ писне просто.

# 219
 • Мнения: 85
Проблемът е в авторката, не в невъзпитаните колежки. Ако се озъби и заяви ясни граници, никой няма да посмее да се държи зле с нея. Навсякъде има прости хора, ако им позволяваме да си разиграват глупостта и комплексите на наш гръб, ще страдаме. Логично е. Човек, който се страхува да се защити и вижда навсякъде прегради е осъден винаги да страда. Аз бях същата навремето,свита, с ниско самочувствие,  качваха ми се по главата. Веднъж, на едно от работните ми места ми кипна след месеци на идиотски шефски тормоз и жестоко се скарах с неадекватната си началничка. За пръв път ми се случи да се защитя. Естествено, съкратиха ми щата след месец и останах без работа 😁
Оттогава се научих да не търпя, грам. И повярвайте ми, никой не е посмял да си и помисли да се държи неуважително с мен, на следващото ми работно място. Минаваха покрай мен на пръсти 🙃

Общи условия

Активация на акаунт