Бихте ли назначили секретарка, ако говори на миеко?

• 16 004
  • 313
  •   1
Отговори
# 210
ОК, нека си стиснем ръцете в темата за правописа  Grinning Peace

# 211
Става ли ти хубаво,когато се държиш(пишеш) по този начин newsm78?

Става й, даже го е покрила с шапка  hahaha
Много забавна тема  Joy  Joy  Joy
А ако говоря "на миеко" за депупатка ставам ли? Или само за свиркитарка  hahaha

Сори, ама като изчетох 11 стр. по темата и ме хвана лигнята

# 212
Във Варна почти всички си говорим меко
Значи или аз не съм от Варна или не познавам варненци, или пък моите познати просто така са се случили да не говорят меко. Меко говорят хората от селата.
Алу, Афродититу, откогъ ни съ пузнавами с теби? Mr. Green
Аз без бой си признавам, че говоря меко и(о, срам!) не се чувствам комплексирана, ама хич.
Имам даже 2 меки говора- домашен, когато съм в къщи и с приятели, много мек и официален, когато разговарям с непознати или, примерно, в някоя институция, почти незабележимо, но все пак мек.
А на Дона се извинявам- аз все си мислех, че момчето от Перник има говорен дефект.

# 213
А на Дона се извинявам- аз все си мислех, че момчето от Перник има говорен дефект.

Е как бееее, за "пиуе със зеуе" не си ли чувала Mr. Green

# 214
Вики, извинявай, ама съм попадала на много твои постинги, които са меко казано неграмотни, не визирам този,въпреки, че и тука има за какво да се хванеш. Не е ли по-важно секретарката да пише правилно, защото все пак това и е работата, отколкото да лежи само на единия твърд говор. newsm78

И аз това забелязах, ама си казах, хайде то момичето може би се старае, когато работи.
не бе не се старая, винаги пиша адски неграмотно, особено когато пиша договори, оферти за над 1 милион лева - тогава нищо не ми се разбира, чудят се от коя пещера са ме домъкнали шефовете Joy Joy Joy
принципно приемам забележката, с тази разлика, че не пиша неграмотно а бързо и доста често сменям местата на буквите, със запетаите също тук във форума не се занимавам - моя грешка, така е, знам че доста това ги дразни, но имайки в предвид малкото време, в което мога да си седя във форума и да си пиша - ми казала съм си мнението, не съм на изпит по български език, но се извинявам де, все пак не е много приятно......но не е неграмотно Naughtyдобра секретарка съм, пък Crossing Armsи си обичам работата
хайде със здраве, и по малко правописни грешки, защото и вие двете ги правите........понякога Wink Wink Wink
и се извинявам за отклонението от темата  bouquet

# 215
  • Ямбол
Е, добре де, няколко запетаи не съм написала, признавам, но не ми се връщаше да ги оправям.

# 216
Е, добре де, няколко запетаи не съм написала, признавам, но не ми се връщаше да ги оправям.

Shocked Честно казано, изобщо не съм забелязала, че си пропуснала запетаи... Това беше съвсем буквално казано, не съм влагала ирония и скрит смисъл Grinning

# 217
Абе много ме е срам , но понеже съм глупавичка  Embarassed та да ви попитам как точно въй се вмъква в официален разговор  newsm78 Ако може с пример , че говоря меко и не блестя с акъл  Crazy Благодаря предварително   bouquet

# 218
не, не и пак не. имахме във фирмата една секретарка, няма да казвам от кой град, която използваше същите възклицания. лошо ми ставаше като я слушам. ако съм клиент и ми вдигне телефона такова момиче, няма да ми говори добре за фирмата. ако е толкова ценен кадър, ще положи усилия да изчисти акцента си. все пак това е лицето на компанията.
но това важи за софия. ако си е секретарка във варна и си говори на меко, според мен е ок.

# 219
Във Варна почти всички си говорим меко
Значи или аз не съм от Варна или не познавам варненци, или пък моите познати просто така са се случили да не говорят меко. Меко говорят хората от селата.
Алу, Афродититу, откогъ ни съ пузнавами с теби? Mr. Green...
Въйййй, ни съ сетих зъ теби hahaha hahaha hahaha

# 220
не, не и пак не. имахме във фирмата една секретарка, няма да казвам от кой град, която използваше същите възклицания. лошо ми ставаше като я слушам. ако съм клиент и ми вдигне телефона такова момиче, няма да ми говори добре за фирмата. ако е толкова ценен кадър, ще положи усилия да изчисти акцента си. все пак това е лицето на компанията.
но това важи за софия. ако си е секретарка във варна и си говори на меко, според мен е ок.
Не се заяждам, но вашата фирма май съвсем сте я закъсали. Онова момиче говори на меко, а ти с правописа си зле.

# 221
12 страници и 5-6 ясно аргументирани мнения  Laughing

Първо: Аз говоря мьеко, но не употребявам "е па"  "нема" "въй"  "леле" Това са изрази на ниско образовани хора, а не меко произношение  Naughty

Второ: Произношението може да се коригира за 1-2 месеца, но липсата на грамотност ....

Трето: Да си намериш кадърна, оправна и етична секретарка е шестица от тотото. Ако попадна на професионалиска с опит и чувство за отговорност, ще преглътна как казва "добър дьен".

Четвърто: За какво точно говорим? За СЕКРЕТАРКАТА - най-верния човек на шефа, познаваща поименно всички служители и контрагенти, огранизираща деня и срещите на шефа, кореспонденцията му, а дори и личния му живот, предпазваща го от напрапници и дребни проблеми и пр., и пр. или за РЕЦЕПЦИОНИСКА, която вдига телефона?

# 222
Не. Ако става въпрос за София-такъв начин на говорене определено прави силно  впечатление.
 И не добро.
В друг град, където повече хора говорят по такъв начин, може би няма да се отдава значение на мекото говорене и там момичето да има по-големи шансове. Но в София-не.

newsm10

# 223
Ще я оставя да поработи седмица,като ще и обърна внимание на говора-да се старае да говори правилно.Ако си върши кадърно работата-да бих я назначила за постоянно,като условието ще е да продължава да си упражнява правоговора-все пак това е нещо поправимо.

# 224
Не се заяждам, но вашата фирма май съвсем сте я закъсали. Онова момиче говори на меко, а ти с правописа си зле.
и аз да не се заяждам, но хайде посочи къде е злето. или май съм те жегнала на тема варна или провинция.
според мен такива тъпи забележки само спамят темата. дай да се покажем колко сме умни. претендирам да съм достатъчно грамотна. и не приемам необосновани забележки.
п.с. ако забелязваш, използвам минало време за фирмата.

Общи условия

Активация на акаунт