Фермата сезон 5 тема 7

• 40 655
  • 1 016
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Само той си знае защо жена му го е зарязала и е поела трудния път на майка, която сама ще се грижи за детето си..

На фона на видяното- аз мога само да предположа, че очакванията за него са били да е глава на семейство, а не инфантилно-философско момченце, което вероятно си иска безгрижния ергенски живот и не му се занимава с отговорностите, които има един семеен мъж.
И да- възрастта не е фактор, но все пак не са много момчетата на 25 години, които могат да поемат на плещите си семейство и да отговарят истински за него.

# 556
Отговорността за семейството е и на двамата.не само на мъжът.Все пак живеем в 21 век,жената би трябвало да е достигнала до развитие,в следствие на което да може да се справи сама с живота,да е независима материално и емоционално.Аз така ги виждам нещата,така възпитавам и своите деца.
   Усещам понякога едно съжаление за самотните майки,горканите те.За мен,жените,които са избрали да са сами,но щастливи и спокойни са силни жени.Това,че живееш заедно с бащата на детето,невинаги е гаранция за щастливо и хармонично семейство и дете растящо в спокойна обстановка.

# 557
Аз пък го разбрах, че се притеснява от бившата и мнението и заради малката и дали ще и разреши да се запознае с Красимира,която не се знае колко ще е сериозна.Един вид детето да не се обърква допълнително.Това за татин.

# 558
  • London
Отговорността за семейството е и на двамата.не само на мъжът.Все пак живеем в 21 век,жената би трябвало да е достигнала до развитие,в следствие на което да може да се справи сама с живота,да е независима материално и емоционално.Аз така ги виждам нещата,така възпитавам и своите деца.

Аз пък както каза Паулина.... и сама мога зле да живея! Мъжа си е мъж и като такъв следва да е глава на семейство. Тате носи, мама меси има една приказка, колкото и жената да е еманципирана, ако уважава себе си винаги е с партньор, който е по-добре материално и допринася финансово за семейството като глава на семейство. Мъжа се чувства меко казано лайно, ако жена му изкарва повече.....поне истинските мъже.  То и заради това има жени не смеят да родят или да са в майчинство понеже на благоверния не му стигат парите да й остави комфорта да бъде майка за един важен период за детето.

# 559
Аз останах с впечатление,че Митко Калайджиев не е бил човека, инициирал раздялата и сякаш семейството му липсва. За бившата си жена говори винаги с голямо уважение,което ми харесва ( аман от грозни думи за човек, с когото сте се обичали и имате дете). Не е с бившата,но сякаш му се иска да е. С някаква горчивина каза - нямам жена до себе си. Поне аз така ги виждам нещата.

# 560
Аз пък имам чувството, че Митко 2 не очакваше толкова бързо решение на Красимира и сега се замисли за последствията - как ще се чувстват близките им, засегнати отвън от случващото се вътре. А на Красимира явно й олекна след писмото и вече гледа напред.
Именно ! И това  гледане напред , в някакъв аспект стопира или стресира татиното .

# 561
  • SF
Няма да се грижи сама за детето си. Бащата на детето няма да абдикира от грижите си.
Не сме сигурни кой е трудният път и кой лесният. В един момент е по-лесно, ако имаш някой до себе си, който да те издържа, в друг момент е по-лесно да си някъде около него, но не и с него.

# 562
Айде, айде гнусни били.... на мен ми бяха смешни хихи.

Сигурно Митко е отишъл за джобни до Благоевград.

Колкото до спойлъра
Скрит текст:
Според мен, ако Веселка реално е на финал някой го е играл в стил Владо Николов, тя няма как по друг начин категорично да го стигне. Въпроса е кой е бил тази добра душа? Сиса би направила Сами фермер, а честно казано няма да се изненадам той да се завъртя край нея точно с идеята това да му се случи като тя отпадне хах. Обяснил е после на приятелката, че целта оправдава средствата. Иначе него и Марияна го би на дуел, малко трудно ще повярвам, че би бил Вили и че е на финал, странно ми е, няма качествата се видя на доста дуели за имунитет. Колкото до това, че Красимир отстранил Стани ми е странно, защото самия той каза и уж се разбраха негласно, че ще се видят на финал и при все, че е имало други опции за избор ще е странно. Но пък може да са останали 3 ма мъже....те двамата и Сами и Сами да е направил мъжки дуел и тогава щат нещат са се елиминирали взаимно, инак не знам как е станало....
Аз вече искам само Красимир да спечели. Но си мисля че ще е Веселка. Съмнявам се ще иде на дуел. Ей така ще си иде на финал. Даже на края когато всички фермери влизат във фермата и пращат един мъж и една жена директно на финал, жената пратена директно а финал ще е Веселка.Така мисля, не е спойлер но съм почти убедена че така ще стане

# 563
  • София
Ако дадете вота си за някой от Фермата възоснова на какво ще бъде - на това, че Ви е по-симпатичен от другите или на това как ще изхарчи парите после?
Питам, защото ми беше интересно снощи как някои си дадоха гласа за някой само защото виждаш ли щял да оползотвори парите добре и смислено. Ама ако аз ги спечеля ще си ги харча както искам, за мен може да е добре ( дори и само за екскурзии да ги изхарча, ами имала съм нужда , отишла съм ) и точно от това да имам нужда.

# 564
Стига бе, Джоли, пепел ти на клавиатурата. Това бутане и назначаване за победител,някак омаловажава усилията и постиженията на другите. Не е заслужила Веселка да бъде победител.

# 565
  • софия
По темата с мъжете и създаването на семейство:
въпрос на възпитание, възприятие за света и приоритети е. За мен истинските мъже са на изчезване, повечето са ми такива като Митко2, уж са много успешни и знаещи, а не струват 5 ст...Жените станахме по-мъже от мъжете, въобще един сбъркан свят...

# 566
  • при късмета
Аз пък го разбрах, че се притеснява от бившата и мнението и заради малката и дали ще и разреши да се запознае с Красимира,която не се знае колко ще е сериозна.Един вид детето да не се обърква допълнително.Това за татин.
При тяхната раздяла Митко не е отглеждащия родител, детето е с майка си. А 2 годишно няма да се обърка чак толкова от това, че родителя, който го вижда през седмица е с някого. То вече е приело раздялата и за такива неща би се замисляло по-късно. Няма да натресат непознат възрастен, в дома в който живее. Митко нищо не каза за дъщеря си, през цялото време с бившата си жена се съобразяваше.
На мен продължава да ми се струва, че просто включи жена си, за да има повод да се извини на близките на Краси, на които даже първо на тях се извини.
Митко на няколко пъти ми направи впечатление на много емпатичен. Първо предложи на Веселка помощ с психолог, повече от седмица след това, когато тя разказваше как е губила коне, той много съпреживя като че ли тези загуби. спонтанната му реакция беше да предложи и кон да ѝ купи.
После на още някого предложи помощ, пак при разговор.
Малко вятърничав изглежда на моменти, но има и други, в които много точно преценява хората и мотивацията им. Например за Красимир, много точно каза, че, ако той е дуелист вероятно ще дръпне него, но терзанията му са големи, защото го чувства близък. Красимир после почти му повтори думите
Не знам доколко би могъл да носи отговорност за семейство, но то ти това в различните представи е различно. Важно е да се съберат хора с еднакви представи, правилно и грешно няма

# 567
Аз бих гласувала за Станислав,но го и харесвам принципно, не само заради идеите му за бизнес, които явно съм изпуснала или не са давали.
Видяхте ли Сиса каква физиономия направи по едно време?Ясно осъзна че няма вота на фермерите и шансовете и са минимални дори и да издрапа до финала.
Редактирам се.Да притеснява се за мнението на бившата си,точно защото в някаква степен още я обича и уважава, но на този момент е осъзнал че тя не иска вече да са заедно и детето му е приоритет. Аз лично не бих искала да се запознае сина ми с новата на баща му,защото мисля че сигурно живеят заедно и малката като ходи при баща си,къде ще са тя и сина и?. Къде са родителите на Красимира,в смисъл къде живеят някой знае ли?Реално там са останали най вероятно,но пък може и с татиното да живеят общо.

# 568
Аз не знам какво харесвате в този дрисльо Митко Калая. Нагъл, ехиден, настъпателен и много груб в уж шегите си. Говори някакви мъдри приказки, прочетени от книгите си по психология, които обаче драстично се разминават с неговия живот. Казва, че човек трябва да се издържа сам и да избяга от зоната си на комфорт, а в същото време той не е постигнал нищо в живота си сам и си стои в зоната си на комфорт цял живот. Казва, че детето трябва да израстне в любов и сплотено семейство, а той не го е направил, дори създава нова връзка пред очите на детето си. И още примери мога да дам, но не искам да правя поста си дълъг чаршаф, защото никой няма да го прочете. 😃
За Красимира само ще кажа, че аз я разбирам. Предприема раздалата с мъжа си във фермата, защото иначе няма да има сили да го направи навън. Така й е по-лесно.

# 569
  • София
Стига бе, Джоли, пепел ти на клавиатурата. Това бутане и назначаване за победител,някак омаловажава усилията и постиженията на другите. Не е заслужила Веселка да бъде победител.
mrav4ica абсолютно си права, но  няма да се учудя Джоли да излезе права.
Ето снощи Красимир...на Веселка най-много и трябвали парите...а тя милата вече веднага се разрева.
Аз почти нищо не и рабзирам като говори, не знам какъв адвокат може да стане, не че говора и е най-малкия проблем.

Общи условия

Активация на акаунт