Фермата сезон 5 тема 7

• 40 576
  • 1 016
  •   1
Отговори
# 855
  • Калгари, Канада
Силва, Бети и Вили ми бяха много забавни.
Когато Вили избираше втора дуелистка и й казаха, че били й се подмазвали, тя отвърна с усмивка: "стига бе хора". Тъй че щом и тя го смята за забавно, а не за подмазване, то всичко си е Ок. Беше си лигавене и занасяне.

Ако вие сте на мястото на Митко ИТ няма ли да кажете на Бети какво се говори? Аз бих, щом ми е най-близкия човек във фермата, естествено, че ще го кажа. Не е Ок, ако си замълчи. И да, ако беше казал, този и онзи казаха това и онова, щеше да е клюка (въпреки, че аз бих го казала точно така, и 5 пари няма да дам дали е клюка или не), но той го каза общо, че се говорят такива неща, просто за да е подготвена тя и да си знае.

А на момента когато се говореха нещата нямаше как да се обади, понеже Митко 2 и Маргарита бяха в стихията си, особено първия с лигости, повдигане на блуза и т.н. Няма как в такъв момент да се изкаже и да го чуят .

Смеха на Митко 2 е толкова преекспониран, че е по-дразнещ от този на жените. После при случката с невестулката също.

Сами и Силва цяла седмица бяха във фермерката стая сами, ама изчакаха да отидат с още трима човека в стая, та да скърцат, да  хихикат и да си го навират. Ми не, не го разбирам. Абсолютно ненужно беше.

# 856
  • SF
Аз в Митко Калайджиев, Сами и Краси видях много повече от едното хилене като пача.
Да, свалиха си мацки и тримата и на тримата им се сваляха мацки, но това си има причина.

Ако искаме да принизяваме с по една дума, винаги можем. Този е тъп! Другият се хили като пача! Третият е просто един веган!
Никой не е само веган или само хилещ се.

# 857
Определението го дадох само за малкия Митко. Ако иска да лежкуни само, да беше влязъл досега в ББ.

# 858
  • Калгари, Канада
Оф, те пък едни мацки. 🤣🤣🤣

# 859
  • SF

Ако вие сте на мястото на Митко ИТ няма ли да кажете на Бети какво се говори? Аз бих, щом ми е най-близкия човек във фермата, естествено, че ще го кажа. Не е Ок, ако си замълчи. И да, ако беше казал, този и онзи казаха това и онова, щеше да е клюка (въпреки, че аз бих го казала точно така, и 5 пари няма да дам дали е клюка или не), но той го каза общо, че се говорят такива неща, просто за да е подготвена тя и да си знае.

О, във Фермата, когато освен да режеш дъски с някого и няма много странични неща за казване, бих казала всичко на приятелите си. Затвореното пространство, затворените общества, са инкубатор на обсъждане на другите.
Клюка е да се предаде кой какво е казал с имена, но когато се говори без имена, си е интрига: Говори се... Някои хора казват... Чувам, че...
Ето тези вторите са си подход: промушване на въпросче, на идейка, без конкретики, без доказателства, невъзможност за проследяване на началото...
А когато гръм удари...
най-удобно е да се каже: Ама аз имена не съм посочвал!!! Аз друго имах предвид! Аз не за тебе, аз за Силвия го казах!

# 860
Много грозни неща се казаха за Силвия. Наистина прекалява в отношенията с мъжете, но съм абсолютно сигурна, че е страшно добър човек. Никаква злоба не видях в нея. Не седи постоянно да коментира другите, за разлика от Маргарита, която ми е най-най-най-неприятният участник. Прави се на морална, но е изтъкна от жлъч. Една нещастна жена. Та пред "лесната" Силвия и моралната Маргарита бих предпочела сто пъти да имам в живота си първата. Пък Сиси търси по грешен начин правилен мъж. Не мисля, че е всичките неща, които я наричате, а една страшно самотна и копнееща за любов жена. За съжаление я търси на всяка цена и дано я открие.

# 861
  • при късмета
Във вчерашния епизод, големия Митко ми хареса много повече от малкия. Въпреки, че харесва ми двамата по принцип. Големия търси причини за провала на някоя задача и е нещо, което може да го ядоса, дори при неговото спокойствие. Тези като малкия няма как да разберат защо хората се ядосват на такова нещо и няма как да разберат, че причините се търсят, за да не с повтаря.
И наистина явно мързела е заразен. Красимира както си изпълняваше всички поставени задачи, от фермерството на Силвия и като видя, че не може да свърши нейната с леглата, нещо взе да почива, но не само за тази задача, а по принцип. Абе започна да се скътава от работа и колкото и да я харесвам, преценявам участниците първо с представянето им в предаването и според смисъла му.
Маргарита и тя не пропусна да измрънка, че има работа, иначе се изтъква колко работи, какво прави и как нейната е най-добре свършената работа. Определено ми стана най-противна от жените, а Крисимира ми беше любимка, но взе да я настига.
Красимир например и големия Митко, в какъвто и скандал да са, от работа не скътават. Бети също, колкото и да не ми е сред фаворитите. Никой не скътава освен Митко 2, покрай него Красимира, а Маргарита заради нея си, не заради друг.
Esmee, как ще е било без доказателства? Като Бети постави въпроса защо така ги обсъждат, цели двама човека, т.е. Митко и Маргарита, веднага сами казаха "аз го казах". Големия Митко не искаше да направи интрига, а да изясни положението на Бети. Близка му е и видя, че изобщо не забелязва какво става около нея и знае, че ще ѝ стане неприятно. Така и стана. Просто и го изясни, изобщо не е бил с цел да прави интриги. Ако искаше да направи интрига щеше конкретно да каже кои го казват, това е интрига. Имаш много странно определение за това

# 862
  • Калгари, Канада
О, това че "за Силвия го казали" бяха думите на Маргарита май.

А Бети ако е искала да знае конкретно имена да е питала, той нямаше да й откаже да сподели повече.

Това, че не е казвал имена, беше в отговор на това, че Бети обвини Красимира или поне Красимира реши, че тя е обвинената. Тъй че Митко ИТ просто искаше да каже, че не е казвал имена и да защити Бети, че не е нейна вината, че "обвинява" грешни хора, защото дефакто тя не знае наистина кой го е казал. Тъй че той защити Бети, а не себе си, че не е казвал имена.

# 863
  • Варна
Esmee, как ще е било без доказателства? Като Бети постави въпроса защо така ги обсъждат, цели двама човека, т.е. Митко и Маргарита, веднага сами казаха "аз го казах". Големия Митко не искаше да направи интрига, а да изясни положението на Бети. Близка му е и видя, че изобщо не забелязва какво става около нея и знае, че ще ѝ стане неприятно. Така и стана. Просто и го изясни, изобщо не е бил с цел да прави интриги. Ако искаше да направи интрига щеше конкретно да каже кои го казват, това е интрига. Имаш много странно определение за това

И аз нещо подобно помня от епизода. Каза и да има предвид как я виждат отстрани и какво се говори, с какво подигравки предизвиква. Без никакви имена, без пресоляване. Единствения жокер, който неволно и даде, когато Елизабета отказа да повярва беше "Не чуваш ли какво се чува в лятната кухня". Бети не е проста погледна просто към кухнята кои са там и какъв кокоши кикот се носи от тях.

# 864
  • SF
О, това че "за Силвия го казали" бяха думите на Маргарита май.

А Бети ако е искала да знае конкретно имена да е питала, той нямаше да й откаже да сподели повече.

Това, че не е казвал имена, беше в отговор на това, че Бети обвини Красимира или поне Красимира реши, че тя е обвинената. Тъй че Митко ИТ просто искаше да каже, че не е казвал имена и да защити Бети, че не е нейна вината, че "обвинява" грешни хора, защото дефакто тя не знае наистина кой го е казал. Тъй че той защити Бети, а не себе си, че не е казвал имена.

Виждаш ли! Simple Smile Ето това е интрига. Когато се говори без конкретики, без имена, без факти - чу се, каза се, заприказва се, подочух, че... Накрая Бети обвинява Красимира и се кара с нея.
Затова така не се говори.
Иначе всичко, казано докато си лежиш на шезлонга, докато си в спалнята, в обора, в кухнята, си е клюка.
Или споделяне.
Или обсъждане на други хора.
Или предупреждение на приятел, който да знае какво говорят за него други хора...
Който не харесва Митко, ще го оприличи на клюкар, който го харесва, ще го нарече услужлив приятел.

# 865
ООО,катализатор на много събития и теми  е Митко 2.  И  го прави осъзнато ,премислено и тенденциозно, а го играе, уж небрежно и спонтанно. Дава съвети,подбутва съдби,прави анализи и заключения ....В повечето случаи - правилни неща .Хитричък е македонският момък ! Simple Smile

# 866
  • при късмета
Бети не се е карала с Красимира. Още като постави въпроса Митко и Маргарита казаха, че те са го казали и Бети изобщо не се е разправяла повече с Красимира. Втората остана на масата да ѝ обяснява, Бети не е продължавала да настоява, че е виновна

# 867
  • SF
ООО,катализатор на много събития и теми  е Митко 2.  И  го прави осъзнато ,премислено и тенденциозно, а го играе, уж небрежно и спонтанно. Дава съвети,подбутва съдби,прави анализи и заключения ....В повечето случаи - правилни неща .Хитричък е македонският момък ! Simple Smile

Да! Затова ми е интересно и добре, че е там!

# 868
И Поли е лека в отношенията си с мъжете, но за мен в нея имаше много повече класа, отколкото в това на Силвия.
Силвия сама се бута, това е грозното, не знае как тънко , тънко да вирне опашка, за да тръгнат след нея.
По отношение на останалите във Фермата също има такова поведение, не одобрявам поведението на хора, които искат да бъдат харесване на всяка цена от всички. Лиготиите, с цел да бъде забавна на ниво 8 клас, току що влязла в гимназията, я карат да олеква още повече. За мърлявщината също - 3 седмици да не си избереш дрехите. А да не говорим, че кацата с вино, която беше тяхна отговорност с Бети, също беше мизерна до няма и къде.

# 869
                                                  .........

Сами и Силва цяла седмица бяха във фермерката стая сами, ама изчакаха да отидат с още трима човека в стая, та да скърцат, да  хихикат и да си го навират. Ми не, не го разбирам. Абсолютно ненужно беше.
Ами Силвето хем искше , хем се опитваше да остиска ...нооо,напористият арабин я пребори.Умаломощи я и тя, се предаде ( за жалост ,  пред публика  ). Както казват - '' отиде конят у реката ''Expressionless

Общи условия

Активация на акаунт