С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 31 050
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
И при нас има интересно с новото жилище. Въпреки че може би от година не общувам по никакъв повод със свекърва ми, само свекър ми ми се обажда понякога тайно от нея да попита как съм. Та вече от две седмици сме в новото жилище,много ми помогнаха при пренасянето деверите и жените им. И решихме да ги поканим на вечеря нещо като освещаване на новия дом. Те дойдоха но сестрите на мъжа ми не. Казаха ясно че, мама не дава.

# 151
Ганели , изпуснах ти историята,  а толкова  бе интересно с теб.Радвам се, че жилище  поне сте променили и  навили на мама, все е нещо да се разбие монопола  и на диктатор.

# 152
Нямаше да е принудена, ако го е знаела предварително.
Малко по-нагоре Фил написа нещо много добре за параметрите, които имаме предватително. Та, ако предварително имаш принципи и стандарти към живота, който искаш да живееш, не се навираш в етаж, подарен от родители. Жилище, подарено от родител? Като родител, осигурил жилище и на двете си деца, имам само един съвет към тях- да си купят второ жилище, общо с половинките, а подареното от мен да дават под наем, с който да плащат ипотеката на общото. Аз поне, това бих направила на тяхно място. Защото медът винаги, ама винаги, идва с жило. И ако някой не е наясно с това, може да бъде заблуден и после да се жалва. Може. Ама не е безплатно и скапаният живот, който живее, е цената, която се налага да плаща.

# 153
Описаното не е лоша идея. Ние с ММ направихме точно така. Най-вероятно и аз така ще посъветвам сина си. За дъщеря ми не съм толкова сигурна, при момичетата нещата стоят по-другояче. Мисля, че ще е по-добре за нея да си е съвсем в собствено. Не знам, тя е малка още, имам време, ще мисля за съвети, а и кой ли ще ги послуша...?

# 154
  • при късмета
Права си за меда и жилото Уиш, но си мисля, че детето ти не е всеки, а това правило е по принцип. Самата ти си пример, за подарила в буквалния смисъл жилище, не дала да го ползват и като сина ти живееше с приятелка, за ненамеса. Сама виждаш, че се получава, когато очакванията не са нереалистични, спрямо това което си направил. Не може да искаш уважение и козируване от снахата, затова, че си дала жилище на сина. Няма логика в това. Не може на същото основание да искаш да те слушат за отглеждането на детето и за още много.
Продължавам да смятам, че не жилището, от къде е, чие е, чие е било, са най-важният критерии за едно семейство. Не казвам, че не е важно, казвам, че е само и единствено това е.
Ганели, браво на вас! Много радост в новия дом! Ако мъжа ти продължава да я вижда ежедневно покрай работата, то браво персонално на него.

# 155
Защо различно за дъщерята? Аз не съветвам да продават своето, а да го дават под наем, с който да изплащат общото. Трябва да са луди, за да продадат своето.

Иначе, подкрепям двойния стандарт. За момичетата нещата все оше стоят малко по-различно тук. Поне докато все още един куп хора не са излезли изпод сянката на бора в двора на Гераците.

МаКо, аз изхождам от презумпцията, че е едно да живееш с гадже за аху-михи, друго е да правиш семейство с него. Във втория случай, на мястото на жената, аз не бих се чувствала у дома си, ако живея в чужда собственост. Бих драпала със зъби и нокти да купим нещо общо, ако ще да е боксониера в Обеля 117.

# 156
  • София
Моята гледна точка, като по-напред в пътя към нищото, е по-различна.
Защо да се гърчат с ипотеки при налично жилище, вместо да си гледат живота и да се възползват от улеснението?
Никой не си е занесъл тухлите и хоросана оттатък.
Уиш, ако децата ти решат да станат професионални рентиери, би било оправдано да строят още по едно жилище-общо. Само че, в наши дни,с тази мобилност, многото имоти са и разход, и тежест.
Друг разказ е, че повече от едно внуче едва ли ще ти снесат, та апартаментите ще дойдат в излишък, като теглиш чертата в перспектива. Дори и да не хванат пътя навън дечурлигата. Simple Smile

# 157
Права си за меда и жилото Уиш, но си мисля, че детето ти не е всеки, а това правило е по принцип. Самата ти си пример, за подарила в буквалния смисъл жилище, не дала да го ползват и като сина ти живееше с приятелка, за ненамеса. Сама виждаш, че се получава, когато очакванията не са нереалистични, спрямо това което си направил. Не може да искаш уважение и козируване от снахата, затова, че си дала жилище на сина. Няма логика в това. Не може на същото основание да искаш да те слушат за отглеждането на детето и за още много.
Продължавам да смятам, че не жилището, от къде е, чие е, чие е било, са най-важният критерии за едно семейство. Не казвам, че не е важно, казвам, че е само и единствено това е.
Ганели, браво на вас! Много радост в новия дом! Ако мъжа ти продължава да я вижда ежедневно покрай работата, то браво персонално на него.
Със сигурност се виждат, макар че, нищо не ми е казвал може би не иска да ме тревожи. Но тя му е майка и е нормално. Той яко се шашнал как ще се справим с бебето и онзи ден ми каза да помоля майка ми да дойде като стане време.Аз го попитах ами твойта майка как ще се почувства? Каза че не я интересува. Аз се притеснявам само от първите дни защото ще съм секцио. Иначе едно съм отгледала и не се шашкам като него.

# 158
  • София
Скрит текст:
Нямаше да е принудена, ако го е знаела предварително.
Малко по-нагоре Фил написа нещо много добре за параметрите, които имаме предватително. Та, ако предварително имаш принципи и стандарти към живота, който искаш да живееш, не се навираш в етаж, подарен от родители. Жилище, подарено от родител? Като родител, осигурил жилище и на двете си деца, имам само един съвет към тях
- да си купят второ жилище, общо с половинките, а подареното от мен да дават под наем, с който да плащат ипотеката на общото.
Скрит текст:
Аз поне, това бих направила на тяхно място. Защото медът винаги, ама винаги, идва с жило. И ако някой не е наясно с това, може да бъде заблуден и после да се жалва. Може. Ама не е безплатно и скапаният живот, който живее, е цената, която се налага да плаща.
С две ръце и два крака съм ЗА този вариант.
Така хем си си господарка в къщата и ако някой се опитва да ти се бърка, с чиста съвест можеш да му посочиш вратата, хем е много по-сладко.

# 159
АбсурТ, ако помислиш прагматично, в кочинката, който представлява сегашната икономическа ситуация, недвижимите имоти (не къде да е, разбира се) са една от малкото инвестиции, които човек може да прави дългосрочно и относително безрисково. Извън прагматичното мислене, ако половинките на децата ми са магарета като мен, които са командаджии с добре оформен собственически инстинкт, не виждам друг вариант, освен общо жилище. Но, разбира се, на децата ми трябва чавка да изпие акъла, за да тръгнат да продават своето, което вече имат.

Пффф, баси бизнес плана им начертах. Най-добре е да са по-далеч от мен, че иначе няма да могат и въздух да дишат, без да чуват лая на моите команди.  Joy

# 160
Защо различно за дъщерята? Аз не съветвам да продават своето, а да го дават под наем, с който да изплащат общото. Трябва да са луди, за да продадат своето.
Е точно де, ние така направихме, даваме под наем едното и наемът плаща ипотеката. Имот за какво да продаваш? Ако остане празен - веднага отива за рента, няма причина да се продава.
Защо различно за дъщерята - ами така го чувствам, субективно е, ще ми е по-спокойно, ако си е в собствено жилище. Най-малкото за секунди мога да изгоня зетя в случай на нужда Wink
Разбира се, че никой няма да ме слуша и ще си направи каквото си реши.

# 161
Всичко опира до характера и манталитета на всеки отделен човек.А не чие е жилището....
Аз съм писала, че живеем в жилище, наследено от бабата на мъжа ми, майка на свекърва ми.
За над 30 години, никога свекърва ми не е имала претенции за нищо, нито за жилището, нито за гостуване, нито за командване.Няма ключ, не идва непоканена, не дава съвети и идеи.Ако прави подарък за дома, не изисква да го ползвам, не пита къде е.
Та, аз до момента не съм намерила причина да подарявам едни пари на банките, само и само да не съм в имот ОТ свекърва ми.

# 162
Точно това казваме с Уиш, че няма какво да се подаряват едни пари, ако имотът пуснеш под наем - наемът отива за ипотеката и нищо не даваш от себе си.
В нашия случай наемът е по-голям от ипотеката даже, така че сме на печалба с парите, ако това се гледа.

# 163
Защо различно за дъщерята - ами така го чувствам, субективно е, ще ми е по-спокойно, ако си е в собствено жилище. Най-малкото за секунди мога да изгоня зетя в случай на нужда Wink

Ааа, да! С две ръце за!

# 164
  • при късмета
То е ясно, че е най-добре всеки да си има жилище. Жените и дъщерите също спадат към тези всички. Аз щях да съм на мнение, че ако не дам на детето си, то на кого другиго и момиче да имах

Общи условия

Активация на акаунт