С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 31 041
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
  • Най-красивата страна
Много голяма е драмата,когато младото семейство се отдели.
Ако жената притежава собствено самостоятелно жилище и мъжа отиде да живее там-свекърите се тръшкат,че е заврян зет.Този селски израз така и не  е изчезнал все още..
Ако младите отидат на квартира-жалят сина,че има къде да живее,а се набутва с наем.Тогава е ,,мъж под чехъл,,-пак селски простотии...
Ако младите вземат кредит-горкият,цял живот ще плаща,а си има къде да живее.Пак ,,мъж под чехъл,,,води се по акъла на снахата.
Защото все още някои по-консервативни хора смятат,че снахата отива да живее при свекърите ,за което трябва да е благодарна и освен това е длъжна един ден да ги гледа.

По стечение на обстоятелствата,аз имах самостоятелно наследствено жилище  още на 19 години.Живеехме там и след сватбата.След години,успяхме да купим още имоти.
Обаче свекърите бяха пак недоволни.
И сега 20 години по-късно, свекървата още натяква,че трябвало да живеем с нея ,защото като снаха съм длъжна да я гледам аз,а не болногледачката.
ММ хич не се впечатлява.

# 166
  • Насред хаоса
Никой за нищо не им е длъжен, освен синовете им (ако самите те се смятат за длъжни) и колкото повече от тях разберат това, толкова повече ще намалеят дрязгите в младите семейства и разводите, случващи се поради тяхната намеса. Все пак в 21 век никой няма никакво оправдание да вярва в, че и да живее с и налага схващания от пещерно време на млади хора, които са родени и израсли в съвсем друго време и при други условия.

# 167
  • София
Точно това казваме с Уиш, че няма какво да се подаряват едни пари, ако имотът пуснеш под наем - наемът отива за ипотеката и нищо не даваш от себе си.
В нашия случай наемът е по-голям от ипотеката даже, така че сме на печалба с парите, ако това се гледа.

Не е точно така- имаш данъци, веднъж като собственик, после като наемодател.
Отделно от това- жилището се амортизира и иска както ремонт, така и обзавеждане, за да можеш да взимаш свестен наем.
Като теглиш чертата, не си на печалба, докато изплащаш кредита.
Но, ти имаш две деца и второ жилище е нужно.......

# 168
ganeli, поздравления за новия дом! Бъдете щастливи и отгледайте с радост детенцето си! Чакаме благата вест!

# 169
  • София
Понеже темата се е изметнала към жилища, да споделя своя опит, макар и негативен.
10 години никога нито аз, нито моите родители са споменавали или да се фукат, че жилището ни е тяхно.
Но когато стана дума преди време за раздяла - тогава чух приказки как едва ли не ММ е купил всичко вкъщи, в което няма нищо вярно.
Аз че нямам заслуга за това жилище - нямам, обаче цялото тяхно семейство не е показало и капка признателност. Жилищата ей така се търкаляха по улицата и който не вземе - го биеха. И то през 97-ма година

# 170
Естествено, че всички ,заврени зетьове' са купили цялата покъщнина и обзавели. Това е старо като света.

# 171
  • при късмета
Естествено, че всички ,заврени зетьове' са купили цялата покъщнина и обзавели. Това е старо като света.
Особено според свекървите. Но пък ако те са дали жилището, са прибрали снахата от улицата и тя е длъжна за всичко, а в къщата и една вилица не е донесла

# 172
  • Най-красивата страна
Няма нищо лошо в това да осигуриш жилище на детето си.
Без значение дали ще е етаж от къща или апартамент.
Обаче не може ли след това младото семейство да бъде оставено да живее на спокойствие?
Без намеса,без натякване ,без опити за командване и контрол....

# 173
Или даваш нещо и не натякваш после цял живот, или си къташ имотите и младите да се оправят сами. Ако трябва да козирувам цял живот и да търпя акъли и простотии заради единия покрив, по-добре на улицата да живея.

# 174
А не може ли по средата - даваш нещо без да натякваш или досаждаш после, но и получаващите не се правят, че "кво пък толкоз", нищо не си дал.

# 175
Птица, ти говориш за идеалния вариант, но хората не сме толкова идеални. То ако бяхме и такива теми нямаше да има.

# 176
  • при късмета
А не може ли по средата - даваш нещо без да натякваш или досаждаш после, но и получаващите не се правят, че "кво пък толкоз", нищо не си дал.
Може, но сама казваш, че трябва са се тръгне от даване без натякване. А рядко се случва. Когато се получи и продължението ще е такова

# 177
Мисля че трябва да направите отделна тема за казуса кой на кого и как е длъжен  когато живее в чужд имот. Аз само ще метна два реда по оригиналната тема за освежаване.

Въпрос към всички свекърви, защо като ви стане скучно, когато сте оставени сами в жилището на детето се разнообразявате с купуването на килими?

# 178
Може, но сама казваш, че трябва са се тръгне от даване без натякване. А рядко се случва. Когато се получи и продължението ще е такова
Ааа, тук вече може да се спори кой повлича крак Joy

За килимите не знам, аз килимокупуващи около мен нямам.

# 179
  • София
Понеже въпросът е към всички свекърви. У нас килими няма от поне 10 години.
Но у сина и снахата има. Мога ли да ги махна, когато ми доскучее, докато младите ги няма?  Laughing Опс, проблем, не съм била у тях в тяхно отстъствие, явно затова си седят още.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт