С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 956
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Не е нужно да прекратяваш каквото и да било! Не разбрах за връзката ви ли става въпрос или за роднинското обсебване?
Родителите и сестра му са и винаги ще бъдат неговото семейство. Опитът да ги разделиш и отстраниш ще рикушира върху теб и то не в положителен смисъл. Просто трябва малко да го поотделиш от тях. Вижданията им да са не всеки ден или поне не по 2-3 пъти на ден, а помощта му - само когато е наистина необходима.
Питаха те баща няма ли и ти май не отговори? Ако няма и са сами две жени, няма как да не търсят често внимание и помощ от него.
Не съм съгласна. Майка ми е сама жена и не ме кара да ходя до тях всеки ден. Пазарувам й аз само, когато е болна и ме вика за помощ, когато има реална нужда, не по 2-3 пъти на ден за глупости. Това са две жени, от които едната е млада. Хайде дали не могат да идат до магазина за кафе сами? То какъв е смисъла да живее отделно този момък, ако по 2-3 пъти на ден ходи в бившето си вкъщи? Да си живее с тях просто вместо само да хаби време и енергия в обикаляне от дом на дом.
За мен тази връзка е обречена. Авторката няма такъв манталитет. Всъщност супер мега малко жени биха търпяли подобно нещо. Аз с ръка на сърцето си признавам, че нищо не би ме накарало да търпя такова чудо. Ако ще да ме вози всеки божи ден до и от работа, и да ме чака с чехли и червен килим всяка вечер.
Ужасно ми звучи. Не стига, че е тотално вързан за майка си и сестра си до болна степен, а отгоре на всичко е контролиращ и психопатски й прави проблеми, ако тя си говори по телефона с майка си за малко или с приятелки. Ако се оженят, постепенно ще я изтегли от всичките й близки и приятели, точно така, както сега изглежда, че е много мил и свестен и "не би постъпил така". Че й се опитва да я манипулира с празни заплахи да се изнасяла.
Момиче, връзката ви, както казваш е кратка. Не е като да си загубила 5-6 години от живота си. Намери си нормален приятел, който ще държи на семейството си, но не по този фанатичен, ненормален начин.

# 346
  • France
Едвам смогнах да ви изчета. Joy
Анакаренина, първо децата са ангажимент на родителите. Бабите нямат задължения по тях. И това го казвам от позицията на човек, на който мисията в живота е да си пласира минимонстъра на някого. Моите свекъри го взимат да го гледат средно статистически 1 път в годината. За което съм им безкрайно благодарна. Наистина оценям тази помощ, точно защото знам, че не са ми длъжни.
За останалото, възможно е свекърва ти да е кофти човек. Случва се. Не можеш да я превъзпиташ. И на мъжът ти сигурно му е тежко, няма начин да не си дава сметка за някои неща, но не е лесно да се озъбиш на родител, дори и да знаеш, че не е прав. Единственото което ти остава е да се научиш да не ти пука. По е лесно когато си далеч, по-трудно, когато си в съседство.
Алекс, съгласна съм с мненията до тук. Дори бих отишла по-далеч, проблемът не е в годеника ти, а в теб. Ти позволяваш тази липса на уважение и прояви на лошо отношение. Защо? Какво очакваш от тази едногодишна връзка? Която толкова бързо се е развила в годеж, без да имате време да се опознаете!? Явно не си щастлива, какво очакваш?
Намирам за чудесно, че бъдещите свекърви гледат на другите жени, като на равни човешки същества, а не през призмата на евентуални половинки на "златото". Може би (и се надявам) новото поколение мъже ще са наистина стойностни представители на техния пол. Не като някои пухльовци, за които четем тук.
Моят мъж е наистина страхотен и има невероятно отношение към жените. Наскоро научих, че майка му е била активистка - феминистка. Има значение значи. Wink

# 347
Влизам с предложение за снимка-корица на следващата тема - познайте коя е свекървата и коя - снахата.
На снимката са фолк певицата Цеца, синът и снахата, от блиц - https://blitz.bg/svyat/tsetsa-zheni-sina-si-prigotvila-zlaten-du … a_news709597.html

# 348
Снахи много, ама мама е една!  Laughing

Стига де, оставете жената да се изфука какъв голям и хубав син има. А и я вижте на какво стратегическо място си е поставила снахата ръката... Кой ли кара влака, а?  Wink

# 349
Нямам право да трия постове,а само да редактирам.Затова го махнах.Тъй като има навик и да ми проверява и телефона.

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 12:51 от Lunatichka92

# 350
Мъчно ми е за теб.
Правили ли сте изследвания на твоя мъж? Да не би у него да е проблемът?

Него то няма да го промениш, в това съм убедена.
Аз мисля, че той заради ревността си, вика майка си у вас, да те наглежда.

Събери сили, и спретни скандал, че не ги искаш вече в твоя дом. И не отстъпвай.
Не знам какво да ти кажа, ще ти е трудно, но с такъв манталитет, ще те смачкат

Или си извоювай да се запишеш за обучение, и по възможност да започнеш работа, за да станеш по-независима.
Инак още повече ще те мачкат.

# 351
  • France
Тази история истинска ли е? Не мога да повярвам!

# 352
Като прочета нещо такова си вярвам, че съм имала перфектен живот.Просто съм искала повече и повече.Наистина, все неща, дето съм преодолявала са били, трудно или не, преодолени.Това ако е истина...

# 353
Аз й вярвам на жената, работя с клиенти. И ако знаете на колко много жени, мъжете им са такива. Не им дават възможност да дишат..

# 354
Мъчно ми е за теб.
Правили ли сте изследвания на твоя мъж? Да не би у него да е проблемът?

Него то няма да го промениш, в това съм убедена.
Аз мисля, че той заради ревността си, вика майка си у вас, да те наглежда.

Събери сили, и спретни скандал, че не ги искаш вече в твоя дом. И не отстъпвай.
Не знам какво да ти кажа, ще ти е трудно, но с такъв манталитет, ще те смачкат

Или си извоювай да се запишеш за обучение, и по възможност да започнеш работа, за да станеш по-независима.
Инак още повече ще те мачкат.
По първият ти въпрос ще ти отговоря да.Преди ин витро са задължителни някои изследвания.При него има леко отклонение заради работата му,но с двумесечна терапия с хранителни добавки нещата се нормализират.
Другото...Няма как да изгоним свекърва ми,тъй като лично той настоя да живее у нас.На първият етаж си бях направила отворено кухня,трапезария и хол.В едно голямо помещение.Но тъй като алтернативата беше на втория,при нас,да й направим спалня,реших да преградя долу и от миналата година вече си има и стая.Старата си къща я продаде.И няма как.В добавка...Въпреки че аз чистя и правя ремонти,тя реши да си купи тапети (като пак аз купих латекс и лепило).Оттогава не иска да стоя в стаята й (да отбележа,че докато ремонтирахме втория етаж си живеехме там и сме свикнали,по цял ден си стоях в тази стая.Кухнята,банята,мазата,всичко ми е по-близо).Не иска да й цапам (въпреки че всяка сутрин и следобед метох и триех вътре) или да й пуша в стаята,че ще е опуша белитее тапети.А щерката си лежи,пуши по 20 цигари в леглото,а и по-лошото имат куче (пинчер)което също лежи с тях на леглото.И после пък и ми се сърди,че не съм и чистила в стаята.Да,истина е. Вярно е,от две години и аз в съм цвете за мирисане.Отговарям й на всяка дума,като я видя че уж почва да работи и викам"не си прави труда,синът ти ще се прибере по-късно".Но просто не издържам вече.5 години си усмихвах на всички обиди и подмятания.

# 355
Нямаш голям избор - или се приспособяваш към ситуацията или не се приспособяваш.
Ако решиш да се мъчиш - отсега мисли как ще гледаш животните и двора бременна и след това с бебе, понеже това нали не е работа... И свекървата как ще гледаш.

# 356
  • при късмета
Много грешки сама си допуснала. Първо с избора на мъж. Второ защо си допуснала покупката да е само на негово име. Да ти кажа каквито и съвети да получиш, много трудно ще си промениш положението. За мен лично, "търпя защото го обичам" е сигнал, че и няма смисъл да ти се дават такива. Сега и бебе и то инвитро. Не мога да ти дам съвет, защото не те разбирам защо напъваш да си в това семейство и защо за толкова години не си променила това положение, а само се съгласяваш, каквото и да ти сервират. Главния ти проблем е в мъжа ти. Но ти продължавай да си го обичаш.
Май груба звучи, но нямах тази цел. Разбирам, че просто споделяш, не търсиш съвет, защото няма оправия твоето положение

# 357
Много грешки сама си допуснала. Първо с избора на мъж. Второ защо си допуснала покупката да е само на негово име. Да ти кажа каквито и съвети да получиш, много трудно ще си промениш положението. За мен лично, "търпя защото го обичам" е сигнал, че и няма смисъл да ти се дават такива. Сега и бебе и то инвитро. Не мога да ти дам съвет, защото не те разбирам защо напъваш да си в това семейство и защо за толкова години не си променила това положение, а само се съгласяваш, каквото и да ти сервират. Главния ти проблем е в мъжа ти. Но ти продължавай да си го обичаш.
Май груба звучи, но нямах тази цел. Разбирам, че просто споделяш, не търсиш съвет, защото няма оправия твоето положение
Да,права си.Само споделям.То положението няма оправия.Също така знам,че човек сам определя съдбата си.Знам,че ако реша, мога да си тръгна и да реша проблема.Да,обичам го.Сигурна съм,че и той ме обича.Доказвал ми го е много пъти.Но това влияние е от 30 години.Някой път си отваря очите и обяснява на майка си за сестра си,но тя почва"недей така,мамо.Тя ти е сестра.Тя разчита на теб.Вие сте живели без баща,толкова години сте си били опора един на друг" и омагьосването действа.Той идва и ми казва,че не съм разбрала или нещо такова.Ама и да ти кажа,че любовта идва и си отива.И вече съм на предела на силите си.

# 358
И аз не я разбирам тази история. Строят къща, за да се отделят, после прибират свекървата!? Че и зълвата се довлича с цялото й нахалство и всичките й претенции и тя се съгласява...
Вярно, че се е омъжила млада, сигурно нито образование, нито професия има. Ако е истинска история, домъчня ми за момичета. И не виждам изход за нея. Освен ако има родители на място, които ще я подкрепят за евентуален развод и помогнат да започне живота си наново. Иначе цял живот ще слугува на онези две жени и ще се съсипва.

# 359
Как мислиш, дали можеш цял живот да живееш на предела на силите си? Наистина ли не искаш нещо по-добро от тоя живот? Само толкова ли мислиш, че заслужаваш?

Общи условия

Активация на акаунт