С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 954
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
И аз не я разбирам тази история. Строят къща, за да се отделят, после прибират свекървата!? Че и зълвата се довлича с цялото й нахалство и всичките й претенции и тя се съгласява...
Вярно, че се е омъжила млада, сигурно нито образование, нито професия има. Ако е истинска история, домъчня ми за момичета. И не виждам изход за нея. Освен ако има родители на място, които ще я подкрепят за евентуален развод и помогнат да започне живота си наново. Иначе цял живот ще слугува на онези две жени и ще се съсипва.
Вярно е.

Последна редакция: сб, 16 ное 2019, 13:23 от Lunatichka92

# 361
  • София
Казваш че заради бебето трябва да лежиш и почиваш и че така и така сте три жени вкъщи, отсега нататък ти ще готвиш само, те да поемат другото. Казваш на мъжа ти пред тях. Но като свеки мило-мило "нали, мило, много искаме, трябва да се пазя, но сестра ти винаги ти е била опора и сега когато имаш нужда от нея, за да имаш своето малко слънчице, тя ще ни помогне". И лягаш. Когато се наслои мръсотия и стане очевидна мърлявщината им, можеш да покажеш и докажеш в един спокоен разговор, че ти си вършила всичко досега. Да обясниш че с бъхтене и слугинаж до бебе няма да стигнете и да се спасява всеки откъде си е. Тази сестра къща и работа няма ли си? Можеш отделно и нея да пробваш с разни подмятания "нали знаеш че ако сега не напръскаш картофите нищо няма да родят, утре нямало да вали".

# 362
А зълвата защо не работи?

# 363
Казваш че заради бебето трябва да лежиш и почиваш и че така и така сте три жени вкъщи, отсега нататък ти ще готвиш само, те да поемат другото. Казваш на мъжа ти пред тях. Но като свеки мило-мило "нали, мило, много искаме, трябва да се пазя, но сестра ти винаги ти е била опора и сега когато имаш нужда от нея, за да имаш своето малко слънчице, тя ще ни помогне". И лягаш. Когато се наслои мръсотия и стане очевидна мърлявщината им, можеш да покажеш и докажеш в един спокоен разговор, че ти си вършила всичко досега. Да обясниш че с бъхтене и слугинаж до бебе няма да стигнете и да се спасява всеки откъде си е. Тази сестра къща и работа няма ли си? Можеш отделно и нея да пробваш с разни подмятания "нали знаеш че ако сега не напръскаш картофите нищо няма да родят, утре нямало да вали".
Има къща и е безработна в момента.Където и да ходи,напуска след месец-два.Не знам.Аз болна,оперирана даже,не можах да търпя мизерия.На третия ден от операцията си отворих шевовете,за да извадя хранилката,че свинята-майка и обърна по малките прасенца.И,сега заради чумата,поне прасета нямам.Може би заради това имам още по-голяма нетърпимост към нея.Тя е толкова мързелива.Някой път викам на свекърва ми (когато се наложи да отида да е тях за нещо и виждам каква мизерия е у тях),че е млада и е срамота.Ама тя ми вика"Ааа,ти знаеш ли като се хване по два дена чисти"и аз й викам,"веднъж в месеца ли?"и отговора е"Може веднъж в месеца,ама чисти както трябва.Не като тебе,всеки ден,отгоре-отгоре

# 364
  • при късмета
Все пак единственото което може да направиш и което ми идва на ум е, че може малко нагласата на мъжа ти да промениш. Казваш, че те обича и го е доказвал, ама някак не го виждам това. Кажи му, че да обича жена си, означава да е зад нея. Да покаже на майка си, че вече има друга стопанка този дом и тя е тази, която трябва да се съобразява. Използвай случая покрай инвитро процедурите. Кажи му, че ако нещо не се промени, ще размислиш дали има смисъл да се нагърбваш с още едно задължение. Ако толкова иска това дете, да му осигури спокойна и обгрижена майка, а не да се очаква от майката да поема и сегашните си задължения и още едно и то доста голямо. Така правят мъжете, които обичат жените си и искат дете.
Абе не знам какво ще му влезе в главата, дай му да прочете темата

# 365
Пращай свека при дъщеря й, и това е. Ако не, на квартира. Кой я е карал да си продава къщата? Ти пари видяла ли си от там? Като не си, не си длъжна да гледаш дъртата вещица.
Просто...то си свястно и работливо момиче, трудно е ако нямаш родители или близки да се опреш за помощ. Но ако не направиш нещо сега, ще става само по-зле. А ти не го заслужаваш.

# 366
Да я прати, Румка, ама ако синът на свекървата е против, как да стане? Ако е от мъжете, според които задължение на жена им е да гледат свекървата, как?

# 367
  • France
Мила Lunatichka, това, което се извършва върху теб се нарича НАСИЛИЕ . Насилие е да изманипулираш едно младо и без подкрепа момиче на 19 за да дойде да слугува у вас. Насилие е в продължение на години да го тормозиш и да оставяш другите също да го тормозят. Насилие е, заради ревност да не му даваш да излиза, да има социален живот и работа. И да извикаш майка си да го наблюдава, за да не избяга. Ти си жертва на тези хора и най вече на мъжа ти! Той не те обича, а бавно и сигурно те разрушава, принуждавайки те да живееш този скотски живот. И ти не го обичаш, а си развила Стокхолмски синдром. И докато не го проумееш, нещата няма да се променят.
След като имаш Интернет потърси какво е нарцисист-манипулатор и стокхолмски синдром. Дано някои неща ти се изяснят.

# 368
Попаднах на едно любопитно мнение в нета, което предизвиква у мен смесени чувства и ме вкара в лек размисъл. Мисля, че мястото му е точно в тази тема. Simple Smile

Скрит текст:
Много странно, че жените се считат за жертви. Жертви по-скоро са мъжете, като започнем от момчетата.
В най-ранна възраст ние се учим да манипулираме мъжете около нас – баща, брат, дядо… С помощта на кучешки поглед, сълзи, капризи и т.н. Всяко момиче (а ние оставаме такива и на преклонна възраст) и всяко момче (а такива мъжете остават до края на живота си) знаят, че всичко това са игри, на които играем независимо от възрастта си. И аз ви казвам, че което и да е момиче, колкото и да е изплашено, не може да бъде жертва! Тя ще отмъсти на човека, който я е обидил, с повече или по-малко законни и незаконни средства. Възползвайки се от доверието на своята жертва, с помощта на пари, прелъстяване и очи като на котарака от „Шрек“ едновременно или поотделно, според това кое в дадения момент е най-ефективно.
Момичетата има за какво да се борят. Целият свят принадлежи на мъжете, такива са стереотипите, а ние успешно се възползваме от тях – поне тези, които са по-умни, а по-глупавите се чувстват като жертви…
Ние самите възпитаваме момчетата – за всички е ясно, че основната роля във възпитанието лежи на майката – и им внушаваме тези стереотипи. И осакатяваме бъдещите мъже, защитниците, правейки ги зависими от себе си. А в бъдеще – и от представителките на нашия пол. Внедряваме им лостове за манипулиране, които помагат на майките да управляват бъдещите мъже. А след това и собствените си мъже… А от това те се разболяват и ги покосяват инсулти, инфаркти, рак и т.н.
Ние вземаме властта в своите ръце, прикривайки се зад мъжете, но не им даваме правото да решават своя живот.
Това трябва да го прочетат и да се замислят много от жените, които считат себе си щастливи. Не искам никого на нищо да уча, просто се замислете. Вие сте най-важните на тази планета, няма нужда да унищожавате това. Обичайте своите момчета такива, каквито са!

# 369
Пуснах една сълза за осакатените мъже, жертва на женската манипулация. Ще кажа само едно нещо - когато жертвата на насилие на може да се бори с fair play, се налага да прибегне до нечестни методи като манипулацията. След като мъжете са създали тази основа и правила на играта, да не врещят страдалчески, че жените връщат топката в тяхното поле.

# 370
  • София
А, жените – манипулаторки и глупавите (няма да ги нарека наивни) мъже. "Обожавам" опростенческото мислене.
Не че няма такива, разбира се. Но има (и то немалко) нормални жени, на които не им се налага да манипулират, както има и нормални мъже (също немалко), които спокойно могат да оцелеят и без да им се налага да бъдат манипулирани.

# 371
  • при късмета
Всеки или почти всеки може да оцелее. Дори жертвите на насилие, да не говорим за манипулация. Ако е по отделно. Когато говорим за семейство е партньорство. Тогава вече не е самостоятелно оцеляване, а в тандем с някого. Войната и налагането не си заслужава, дори да успееш. Някакво съгласие и компромис трябва да има и от двете страни. Когато единия е изпуснал положението, става много трудно да се възстанови някакъв баланс

# 372
И момченцата манипулират, огледайте се. 
Вчера се видях с позната, пак се оплаква от техните - тя чака второ дете, но техните помагат и си отглеждат само брат й и неговото семейство. Тя е на квартира в същия град, за да отиде на ЖК за час, мъжът й си взима цял ден отпуска да гледа голямото дете, а родителите й през това време обслужват племениците през няколко квартала. Казва - от малки сме така, все ме караха да му отстъпвам каквото е поискал - храна, играчки, каквото мое е искал, взимат от мен и му го дават, понеже е момче.

# 373
  • София
И момченцата манипулират, огледайте се. 
Вчера се видях с позната, пак се оплаква от техните - тя чака второ дете, но техните помагат и си отглеждат само брат й и неговото семейство. Тя е на квартира в същия град, за да отиде на ЖК за час, мъжът й си взима цял ден отпуска да гледа голямото дете, а родителите й през това време обслужват племениците през няколко квартала. Казва - от малки сме така, все ме караха да му отстъпвам каквото е поискал - храна, играчки, каквото мое е искал, взимат от мен и му го дават, понеже е момче.
Това е още един показател, че майките са обсебени от момченцата си. Ето и конкретния пример - синът пораснал, създал семейство, деца, обаче мама му подгъзува. Дали конкретната снаха е ок с тази помощ и дали е помощ или вмешателство само те си знаят. Но това е поредната майка, за която само момчето има значение, момичето кучета го яли.

# 374

Това е още един показател, че майките са обсебени от момченцата си.
Всъщност, това е показател само, че тази конкретна майка е обсебена от момченцето си. За генерални заключения, че майките на момчетата са обсебени от тях не мисля, че имаш основания.

Общи условия

Активация на акаунт