С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 941
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • София

Това е още един показател, че майките са обсебени от момченцата си.
Всъщност, това е показател само, че тази конкретна майка е обсебена от момченцето си. За генерални заключения, че майките на момчетата са обсебени от тях не мисля, че имаш основания.
Добре, по-правилно беше да се изразя повечето майки. Наистина не са всички.

# 376
Някак си ми се иска да не си права за ПОВЕЧЕТО майки, но като гледам как все още на много места момичетата са деца втора категория за собствените си родители, май и аз не съм оптимист.

# 377
  • София
И не само това. Доста мъжки майки се чувстват длъжни да се грижат за синовете си въпреки, че имат жени и отделен дом, но ... мама знае най-добре. Предния казус с мезетата също е показателен - защо мама е заточена при гостите на масата, пък снахата сервира, че и майка си извикала да й помага?! Само мама знае най-добре как се реже луканка и суджук и как се реди маса.Scream Не мога да си обясня защо има майки, които смятат синовете си за неспособни да се грижат сами за себе си, дори и когато имат партньор до себе си, и вечно се месят кое как да правят или не правят, било то за чистене, готвене, гледане на дете и т.н. пренебрегвайки методите и желанията на младите.

# 378
Днес гледах " Съдебен спор" и се сетих за темата.
Една майка беше завела дело срещу сина си и снахата / нямат брак/. Искаше да го спаси от лапите на никаквицата, която била по- голяма от него, с деца и внуци, и да предпази сина си от съдбата на другия си син, който е починал от рак,като до разболяването му се е стигнало от подобни въртиопашки като сегашната, според нея. То не бяха клетви, чудо.
И други подробности имаше.
Направи ми впечатление, че повечето присъстващи в студиото, гонещи 60- те повечето, гласуваха за нея, и само два гласа за сина.
Иначе искала да живее със сина си, живеят в обща къща, за да има кой да й помага на старини- тя си го каза. А синът искаше да я праща на психиатър.
Типична представителна извадка.

# 379
Ами, Афродита, стереотипите умират трудно. От Брус Уилис са по-яки. Като чуя собствената ми майка да каже на дъщеря ми "Подреди си нещата, ти си момиченце", само ѝ предлагам да изпратим госпожицата на операция за смяна на пола, за да може да цапа на воля. Щом "ти си момиченце" е проблемът...

# 380
  • София
Бабите на децата ми приоритизират момчето, въпреки че сестра му е по-малка. На 10 и 8 бяха, когато майка ми я накарала да спре да чете, за да чете бабата на глас на баткото лятната му литература 🤦 Прадядото нареждаше как за него ще остане техният апартамент. Прабабата за него пита и го жали, че сме му се карали да учи "пък то не всеки може". Другата баба едно време искаше само него да взема. И на почивка искаше само него да води. Бившият искаше за него да плаща повече издръжка (преди да спре въобще). И му набиваме в главата какво ли не по въпроса, и мм говори сериозно с него неведнъж, но си проличава понякога как за него жените са едно стъпало по-долу. Било то дори и в игрите - "ми то тази няма шанс" "е той сигурно е по-добър" "е сега не че е сигурно но е почти сигурно че той ще победи" и т.н. Баща му демонстративно губи от мен и той продължава да каканиже колко хиляди случайности са били причината мъж да загуби срещу жена. Имаме още няколко години да повтаряме, пък дано вдене. Хубавото е че гореизброените предубедени елементи са почти извън картинката вече.

# 381
При двама сина умирам за внучката.Повече общува и водим диалози, с брат и играем бебешата.Един път се направи че се страхува да се гушне в мен , не че  не може без да разиграва театър ,но така е интересно.Той стоя настрани,  не посмях да го привикам ,че беше болен нещо, не бе кефлия.На тръгване ме пита кой ни пази като ги няма и къде спим, че нали я  успокоявах и казах че я пазя и никой няма да я нарани.Но се усетих и следващ път  и двамата ги взех на коленете си. Добре де ,как да заповядам на сърцето  всичко по равно във всеки момент?Като бебета той  повече е  вземан, тя спеше все.Другата баба с две дъщери си пада по него пък.Обичам и  двамата, признавам, че момиче си е друго нещо за мен.Ама аз съм си наопъки.

# 382
Не си наопаки,Боряна. Свекърва ми се интересува и грижи за дъщеря си и семейството й. Мъжа ми все е бил подценяван и не толкова важен. И сега е така. Сеща се да се обади, ако иска нещо. Внучката не чува по няколко месеца, но когато се случи да звънне и поиска да говори с детето,то пък няма голямо желание. И тогава бабата се сърди. На мен лично, не ми пука. Тя като се появи ( веднъж на година-две), само проблеми създава. Но мъжа ми това отношение го обижда и наранява. Все по-малко вече, преподредил си приоритетите, видно.

# 383
  • France
Бабите на децата ми приоритизират момчето, въпреки че сестра му е по-малка. На 10 и 8 бяха, когато майка ми я накарала да спре да чете, за да чете бабата на глас на баткото лятната му литература 🤦 Прадядото нареждаше как за него ще остане техният апартамент. Прабабата за него пита и го жали, че сме му се карали да учи "пък то не всеки може". Другата баба едно време искаше само него да взема. И на почивка искаше само него да води. Бившият искаше за него да плаща повече издръжка (преди да спре въобще). И му набиваме в главата какво ли не по въпроса, и мм говори сериозно с него неведнъж, но си проличава понякога как за него жените са едно стъпало по-долу. Било то дори и в игрите - "ми то тази няма шанс" "е той сигурно е по-добър" "е сега не че е сигурно но е почти сигурно че той ще победи" и т.н. Баща му демонстративно губи от мен и той продължава да каканиже колко хиляди случайности са били причината мъж да загуби срещу жена. Имаме още няколко години да повтаряме, пък дано вдене. Хубавото е че гореизброените предубедени елементи са почти извън картинката вече.
Това е тъжно и възмутително. Все едно не става дума за България, а за Индия.

# 384
  • Бургас
Цитат на: ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪ link=topic=1155317.msg39662476#msg39662476 date=1573992276/
Не мога да си обясня защо има майки, които смятат синовете си за неспособни да се грижат сами за себе си, дори и когато имат партньор до себе си
[/quotе]

Може би, защото са наясно, че самите те са ги отгледали по този начин - да са безпомощни по отношение на елементарни битови навици, например. Цял живот ги обслужват като царчета, щото сакън, слугинажа е женска работа и после какво ли си викат, ами той не знае как. Леко пропускат дребната подробност, че това е по тяхна вина. Или просто смятат, че следващата /жена му/, трябва да ги поеме от тях и да продължи делото. И ако снахата се окаже друг модел, ето ти драмата - оная усойница не се грижи за горкото ми синче и т.н., и т.н.

# 385
Баба ми /майката на майка ми/ цял живот е делила мен и сестра ми от братовчедите ми. Живеехме в един блок 6 етажа по-надолу едни от други и се виждахме на месеца веднъж /евентуално/. А да не говорим, че никога не ни е гледала тя, а баба ми, която е на 30км от града. /майката на баща ми/

# 386
Не е нужно да прекратяваш каквото и да било! Не разбрах за връзката ви ли става въпрос или за роднинското обсебване?
Родителите и сестра му са и винаги ще бъдат неговото семейство. Опитът да ги разделиш и отстраниш ще рикушира върху теб и то не в положителен смисъл. Просто трябва малко да го поотделиш от тях. Вижданията им да са не всеки ден или поне не по 2-3 пъти на ден, а помощта му - само когато е наистина необходима.
Питаха те баща няма ли и ти май не отговори? Ако няма и са сами две жени, няма как да не търсят често внимание и помощ от него.
Има баща, не знам къде е и какво прави

# 387
Т.е., в другото домакинство мъж няма.
Разбираемо е тогава защо го дърпат за всичко. Те просто нямат на кой друг да разчитат и очакват помощ..

# 388
Може да е неуместно  сравнение, но  се говори по народному когато изневеряваш ,трябва жена ти да не може да седне,  чак тогава ти е простено навън.По цинично е  но...спестих малко цинизма.
Та когато помагаш ,трябва  у вас, в твоето семейство да е наред и доволни всички, тогава навън.Да ,ще бъдат винаги  близки майка и сестра. На всеки му се иска  да е обект на внимание. Малкия син ме издържа и  отделя много от всичко, но и аз се подхлъзнах и ми се каза, аз не съм ти мъж ,син съм ти. Засрамих се ,че съм прекалила , като искам  не обеци и пръстени, а нещо  практично ,дето и те ползват като идват тук. Ясно че нямам доходи да го постигна, мога да си кютам и така, но за тях е  под нивото .Но ми го каза на момента като прекалих и не се сърдя.Пак не ме е оставдил и преди малко писа  въпрос имам ли пари, че въглища купувах.
Не е въпрос да ги зареже,  а да имат мярка с натиска, и да го оставят  извън обсега на това тяхно семейство като ще прави ново. Да минат на втора писта, защото от опит говоря ,не става ,  не са виновни децата ако си сам, помагат ,но ...Но...Техният живот  не трябва да е залог за добруване на родител.
Аз нямам против да помага и аз г правя с моите родители, но съм против да му отива половината заплата в тях. Това се случва, все трябва нов шкаф, телевизор, смартфон, естествено от него искат. Не говорим за крайно необходими неща а например за прахосмукачка робот, защото имат само обикновенна. За по-нов полилей и т.н. Аз гледам да не го натоварвам с финансови неща, плащам всичко сама, почти не излизаме, за да си купуват те робот.

# 389
Т.е., в другото домакинство мъж няма.
Разбираемо е тогава защо го дърпат за всичко. Те просто нямат на кой друг да разчитат и очакват помощ..
Има баща, но не знам защо не дърпат него

Общи условия

Активация на акаунт