С какво ви дразнят свекървите? – 116

• 30 937
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
  • France
Rumka, мисля, че бъркаш казусите

# 406
Румка, онова беше друго момиче - с двора и животните.

# 407
Да, извинявам се. Понеже аз за нея си мислех.

# 408
Алекс, звучиш като мило и симпатично дете. Не си скапвай живота с някакъв мамин пръдльо.

# 409
Alex много е лошо това, че като се карате , той ти изтъква колко много прави за теб (въпреки че според мен не е кой знае какво). Аз като правя нещо за някого е защото искам или защото го е заслужил и не му го държа под отчет, че видиш ли сега ми е длъжник ( и не ми тежи, затова и няма да се сетя ). Това ми говори, че не е много искрен в добротата си към теб, а го играе поза. Как така ти трябва да си му благодарна, че те вози с колата,  а той за мама по 3 пъти на ден като пърпори не е кой знае какво. Една година не е много, всеки може да си устиска дяволите за толкова време. Малко ми е манипулативно поведението. Може и да не съм права, но имай едно наум. Подобно игране на жертва е лош признак. А тази твоя самостоятелност не е задължително положително качество. Ти сега се чустваш силна и не можеш да си дадеш сметка, колко страшно ще стане , ако трябва да зависиш от него. А при една бременност и бебе задължително ще ти се наложи,  дори и да е безпроблемно всичко. Тогава няма да е най-подходящият момента да усетиш, че всъщност нямаш гръб в него. Представи си как си даваш последните си пари за памперси и дрешки, а той да ти поиска 20 лв да купи на мама ориз и тоалетна хартия. За мен годеж и сватба се правят когато искаш да започнеш собствено семейство, а не за да прецакаш влюбената си приятелка. ( Макар че как ще направите сватбата като само ти ще спестяваш, а на сестрата примерно ще трябва нова кола да и се вземе или нова печка за мама и т.н. ). По добре му върни пръстена. Да ти го даде пак когато е готов да е част от ново семейство. И аман от Едипови комплекси   в темата.

# 410
Alex много е лошо това, че като се карате , той ти изтъква колко много прави за теб (въпреки че според мен не е кой знае какво). Аз като правя нещо за някого е защото искам или защото го е заслужил и не му го държа под отчет, че видиш ли сега ми е длъжник ( и не ми тежи, затова и няма да се сетя ). Това ми говори, че не е много искрен в добротата си към теб, а го играе поза. Как така ти трябва да си му благодарна, че те вози с колата,  а той за мама по 3 пъти на ден като пърпори не е кой знае какво. Една година не е много, всеки може да си устиска дяволите за толкова време. Малко ми е манипулативно поведението. Може и да не съм права, но имай едно наум. Подобно игране на жертва е лош признак. А тази твоя самостоятелност не е задължително положително качество. Ти сега се чустваш силна и не можеш да си дадеш сметка, колко страшно ще стане , ако трябва да зависиш от него. А при една бременност и бебе задължително ще ти се наложи,  дори и да е безпроблемно всичко. Тогава няма да е най-подходящият момента да усетиш, че всъщност нямаш гръб в него. Представи си как си даваш последните си пари за памперси и дрешки, а той да ти поиска 20 лв да купи на мама ориз и тоалетна хартия. За мен годеж и сватба се правят когато искаш да започнеш собствено семейство, а не за да прецакаш влюбената си приятелка. ( Макар че как ще направите сватбата като само ти ще спестяваш, а на сестрата примерно ще трябва нова кола да и се вземе или нова печка за мама и т.н. ). По добре му върни пръстена. Да ти го даде пак когато е готов да е част от ново семейство. И аман от Едипови комплекси   в темата.

Много добре казано. Благодаря Simple Smile Точно така. И не искам да звучи грубо, но в тяхното семейство няма един с професия. Това не ми е било водещо, но в даден момент се усеща разликата. В моето семейство са две поколения лекари и общуваме по съвсем различен начин, културно и възпитано, а не махленски. Те още от сега правят някакви коментари, че дипломите ми не били нещо особено, всеки можел да завърши моите образования, но лесно на думи. Без да си придавам важност, просто имам повече дипломи от цялата им рода. Това вече започва да се усеща в общуването.

# 411
  • при късмета
Алекс, само да ти кажа, че поредни постове от един потребител са против правилата на форума. И няма нужда да цитираш всеки на когото отговаряш, стават големи чаршафи, трудни за четене. Може да споменеш ника и няколко отговора да събереш в един пост.
Иначе, вече ти казах ама все пак, хубаво е, че се замисляш докато е време. И добре, че писа в темата, защото според мен някои вероятности изобщо не ти идваха на ума, поради това, че още се ръководеше от еуфорията покрай годежа. Излетяха ти пеперудите и мислиш по-рационално. Така трябва

# 412
ма ко, Благодаря, нова съм и не знаех за цитирането. Така е, добре че писах за да погледна малко по-трезво на нещата. Приятелките ми също ме съветват да не бързам и че поведението му не е ок.

# 413
Ами, да- осъзнала си, че почва да личи пропастта в нивото на интелигентност. Тези, които нямат дипломи, винаги ще те хапят как, видиш ли, образованието е нищо работа и всеки може..ю няма да ги поправиш, личи си, че и синчето е попило съвсем различен модел на поведение от твоята представа. Тука свекървата е последният ти проблем, главният е приятелят ти и хубаво си го помисли това.

Последна редакция: вт, 19 ное 2019, 12:25 от Ива Кръстева

# 414
Алекс, едно време, преди сто години, когато бяхме ученички, една разказа за хазаина си. Учел сина си да общува от своята черга , да не стане един ден да си говорят за разни техни неща,  а тя да препира да се включи с :Много вкусни чушки!Момиче ,този не е за теб ,не си се намерила на пътя да се раздаваш и да  вдигаш самочувствието на някой ,дето няма да те оцени.Още повече че те подценява и родата.Късай и  хвърляй ,ще се намери точния.

# 415
  • Пловдив
А с моя мъж установихме наскоро, че сме постигнали златния стандарт на семейно общуване - аз му викам: "купих си още една рокля", а той ми отговаря: "новата ми бира май е ферментирала вече".

# 416
[q
Аз нямам против да помага и аз г правя с моите родители, но съм против да му отива половината заплата в тях. Това се случва, все трябва нов шкаф, телевизор, смартфон, естествено от него искат. Не говорим за крайно необходими неща а например за прахосмукачка робот, защото имат само обикновенна. За по-нов полилей и т.н. Аз гледам да не го натоварвам с финансови неща, плащам всичко сама, почти не излизаме, за да си купуват те робот.
[/quote]
Какво значи да плащаш всичка сама? Той не участва ли в битовите разходи.Така както описваш нещата,излиза,че ти издържаш домакинството в което живеете,а той издържа домакинството на майка си / с пари и труд/
Според мен трябва да проведеш сериозен разговор,иска или не иска,да дадеш срок, и ако няма промяна,да продължиш живота си напред.

# 417
Мисля малко да се отдръпна. Не знам дали има смисъл от сериозен разговор, той няма да разбере. Аз му казвам проблемите ни в очите и кое точно ме дразни, за някакви др неща, ефект няма, напротив - все се обиждаш, все аз съм виновен - това ми казва.
Е не мога да разбера, след като някой ти каже - не обичам да ми казваш така, не обичам да говориш само за недостатъците ми, какъв човек трябва да си за да продължаваш да го правиш. Аз се старая да не правя нещата, които него го дразнят. Даже той сам отбеляза, че не правя това, което ми е казал, че не обича.

# 418
  • here and now
Ти изобщо не го обичаш този мъж. Една жена започне ли да анализира мъжа до себе си по описания от теб начин, значи "мача е свирен".
Предлагам ти да си направиш списък с + и - на това което харесваш и не харесваш в него. Вероятно минусите ще са много повече. Помисли си добре, кое можеш и не можеш да преглътнеш.
След един месец пак си направи такъв. Ако минусите не са станали повече(което много ме съмнява) то може да помислиш върху връзката.

# 419
Той сам си е изигра лошо картите с глупостите, които прави и говори. С всеки изминал ден се убеждавам, че това не е човекът за мен. Не ме оценява и държанието му бе нагло в последния ни разговор.
Ще направя списък Алис, благодаря за съвета.

Общи условия

Активация на акаунт