Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 41 725
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Последните постове въобще не са по темата. Така или иначе света се развива и повечето страни са по-добре материално през последните 30 години. Като най-впечатляващ е напредъка на комунистически Китай. Аз определено съм капиталист и то в буквалния смисъл на думата, но това не ми пречи да мисля, че ако в България имаше китайски комунизъм щяхме да надградим постигнатото през комунизма вместо да се разграби и унищожи, и щяхме да сме много по-напред. https://www.youtube.com/watch?v=mQ6q5s2ha7M

# 121
Ами то и няма нужда да има име, различно от Княжево, всъщност, защото си е просто част от Княжево. А кой идиот измисли Карпузица нямам никаква идея. Предполага се, че е начин да се намали "тежестта" на Княжево спрямо останалите квартали в община Витоша, защото иначе е с най-много жители.

Иначе спрямо Павлово, в Карпузица все още може да се живее що годе нормално. Лошото е, че тенденцията е в посока към пренаселеността на Павлово, Борово, Манастирски ливади и останалите от този вид.
Е как живеете нормално в Карпузица? Заради по-малкото население на кв/м? А харесва ли ви районът около гробищата, около бившата фабрика България? Ами по-надолу около баня Овча купел? Около Владайската река? Единствено ул. Боряна що годе ми харесва и малко там около нея посока Мондевидео.  Какво ще кажете за 66 училище? Бихте ли си дали детето там, защото май друго няма? А детска градина, къде има?  Блоковете на малцинствата виждали ли сте? Автобус 260  и 111 - това е всичко, на което може да се разчита, но много голяма част от Карпузица не е близо до спирка.
Е, поне построиха един свестен магазин Фантастико, и то, за които им е близко. Това е плюс.
Аз лично, бих избрала по-пренаселено, но свястно място като Павлово, Овча купел (часта към Борово). Главно, защото там жителите са по-свестни.

Забавното е, че като "свестни" изброявате обекти в Овча купел. Но иначе, да, в Карпузица в момента е по-добре отколкото в Павлово барабар с всички изброени от Вас недостатъци. Разбира се, няма да продължавам спора по темата. Всеки е свободен да живее където намери за добре.

# 122
Родена съм и винаги съм живяла в София.Аз намирам родният ми град за много грозен,както са между другото и  останалите градове у нас.И преди,и сега се строи хаотично и ремонтира,за да се усвоят едни пари от едни определени хора.Славейков и Графа никога не са били нещо особено.Можеха да направят поне по-красива и качествена настилка,но ''техните'' си хора толкова могат.Smiling ImpЗа нуждата от ремонт на ремонта се говори в репортажа по-долу.
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/182043-remont-na-remonta-sle … -plochki-po-grafa
По соц.време можеше да се купят цигари и храна от гарата.Мисля,че срещу Цум беше денонощна закусвалнята.Май се казваше ''Росица''.От тогава досега не виждам големи промени към по-добро.Май единственото предимство,че сега магазините работят и през уикенда.Направо надминахме гермнаците,които също в неделя трябва да припкат до ''Пенимаркет'' на гарата,например.

# 123
Е как живеете нормално в Карпузица? Заради по-малкото население на кв/м? А харесва ли ви районът около гробищата, около бившата фабрика България? Ами по-надолу около баня Овча купел?
Пепина, вие май НЕ ПОЗНАВАТЕ кварталите за които пишете и си пишете ей така наизуст.
Къде набъркахте баня Овча Купел с Карпузица? Въобще познавате ли високата част на квартала (Княжевска, Миле Попйорданов и т.н.)- защото там и по-голям супермаркет си има и какво ли още не. Какво около баня Овча Купел???
Цитат
Единствено ул. Боряна що годе ми харесва и малко там около нея посока Мондевидео. 
Kaкво общо имат Боряна и Монтевидео с Карпузица?
Цитат
Какво ще кажете за 66 училище? Бихте ли си дали детето там, защото май друго няма?
Kъде няма- в Овча Купел или Карпузица? Защото в Карпузица ИМА училище което не е 66-то (което е не просто в друг квартал ами в друг район).
Цитат
Блоковете на малцинствата виждали ли сте?
Ако говорим за същите блокове около околовръстното, какво за тях?
Цитат
Е, поне построиха един свестен магазин Фантастико, и то, за които им е близко. Това е плюс.
В Карпузица Фантастико НЯМА. Има в Овча Купел.
Цитат
Аз лично, бих избрала по-пренаселено, но свястно място като Павлово, Овча купел (часта към Борово). Главно, защото там жителите са по-свестни.
Kaква част на Овча Купел към Борово????
 Нерде Борово нерде Овча Купел ...
 Айде сега отворете една карта и вижте кое къде е. Например къде е детската градина в Карпузица https://www.google.de/maps/@42.6657538,23.2439825,3a,75y,289.2h, … 3312!8i6656?hl=bg  Също така ще може ли повече информация за жителите на Павлово дето били по-свестни видиш ли от жителите на някакъв друг квартал???
извинявам се, погледнах границите точно според една фирма за имоти: границата минава от ул. "Княжевска" до "Никола Петков" и "Цар Борис 3ти". Значи, поправям някои работи.  Гробищата попадат в Карпузица. Училището не е 66то, а 26то - как ви се струва? Циганите са близо до Никола Петков, но да, имат си гето. Фабрика България - останките и.  Владайската река. Големият супер не го знам къде е, но Фантастико, излиза, че попада в "Овча купел", а не е придобивка на община Витоша, която пък от своя страна е отговорна за инфраструктурата в Карпузица. Както и да е, много хора пазаруват оттам, защото няма откъде.  Транспортът в Карпузица е автобус 107, с който жителиете могат да направят кръгче  до Боянската църква, поправете ме, ако не съм уцелила последната спирка? Някои имат достъп до трамвай 5, други до  автобус 260. А тези в средата на Карпузица накъде тръгват? С коли може би. Градинка има ли, аз не се сещам? А през нощта как е? Има такива места, където да те е страх да минеш, а не да си пуснеш детето само. Как е зимата с отоплението? Мисля, че някои места нямат тец.
И понеже стана дума за Павлово,  според мен не може да се сравняват, в полза на Павлово.

# 124
  • София
Циганите са близо до Никола Петков, но да, имат си гето.
Има няколко блока в които има социални жилища, в някои жилища са настанени и цигани и не съм чул да са създали каквито и да е проблеми на някой, а минавам често от там.
  Нататък- освен ниската част около Владайската река, където наистина не е хубаво, има и една висока част, която все пак е половината квартал. Говоря за ул. Княжевска и района около и над нея и ул. Миле Попйорданов. Не пишете наизуст ами се разходете там и ще установите, че има доста големи и хубави къщи и някои нови и доста хубави блокове. Също така хубави тротоари, улици без дупки и т.н. Има и супер и детска градина във въпросната висока част. Всъщност горе си е един доста добър квартал с доста големи и хубави къщи, ама малцина са ходили там и повечето си правите изводи по ниската част край владайската река. Пак там на ъгъла на Княжевска и Миле Попйорданов има супер (среден размер) и други магазини.
Цитат
Транспортът в Карпузица е автобус 107, с който жителиете могат да направят кръгче  до Боянската църква, поправете ме, ако не съм уцелила последната спирка?
Да транспорта там (във високата част е само 107 но това все пак е предградие и няма как да се очаква по-добър). Живеещите там поне нямат проблеми с паркирането.
Цитат
Има такива места, където да те е страх да минеш, а не да си пуснеш детето само. Как е зимата с отоплението? Мисля, че някои места нямат тец.
Във високата част може да се мине нощем безгрижно има добро осветление и т.н.  Отоплението е на газ (квартала е газифициран). Познавам няколко души живеещи там- социалният им статус е висок но някак предпочитат да си живеят там на спокойствие. Да- нямат ТЕЦ и не им и трябва (в Павлово също няма такъв между другото). A да- няма градинка- има цяла планина отгоре. Впрочем има и градинка и ново игрище (на Миле Попйорданов). Пак призовавам ако познавате малка част от един квартал не се изказвайте неподготвена.
Цитат
И понеже стана дума за Павлово,  според мен не може да се сравняват, в полза на Павлово.
Ми то в средата на Павлово единственият транспорт е същият 107, сградите са наблъскани една в друга и зимата смърди на какво ли не, защото всеки гори каквото му падне. Тия във високата Карпузица поне са високо над града ... Павлово си е краен квартал с недостатъка да е презастроен като централен.

# 125
  • В планината / На морето
Така или иначе света се развива и повечето страни са по-добре материално 
Не е вярно , става все по-зле.

# 126
И кое става по-зле според теб?

# 127
О,да и всички ще Омрем! Ай стига вече хейтване! Почна лекинко да омръзва.

# 128
Ами питай испанци,немци,холандци,французи и пр.Примката от година на година се затяга все повече и живота става по-скъп и труден.Много работа,малко пари,скъпи жилища,наеми хвърчат нагоре и т.н.А на нас  ни е едно такова уютно в София дето се изсипа половината страна и има място за още 1млн.И по-красиво ставало и въздуха бил по-чист....Да бе,няма място за хейт.Само цветя и рози по софийските квартали.Вие сериозно ли?И аз съм в центъра до Раковски и тротоарите не са пипани от как се помня.Поне има оправдание,стари са,за разлика от няколкомесечните плочки на Графа.

# 129
  • В планината / На морето
Всичко .

# 130
Здравейте! Тъй като обмисляме покупка на жилище и ми е интересно- реших да видя и други мнения.Кой квартал в София предпочитате? Апартамент или къща в близост до София? ( Като цяло сме се насочили в кварталите под Витоша (планина) но чух , че имало много подпочвени води..... тааа сега гледаме и по другите кв. Ще ми е любопитно да чуя и вашето мнение .

# 131
  • София
Най-хубавите квартали за мен, са Хиподрума и Изток.
За съжаление- не живея в тях, но ако днес мога да направя избор, определено бих си купила жилище в някой от тях, най-вече в Хиподрума. Simple Smile

# 132
Аз харесвам старата част на Лозенец, половината ми детство мина там Heart.

# 133
  • София
Харесвам зелени квартали със стари блокове и минимум застрояване, например Западен парк.
Обаче циганите наоколо са голям минус.

Оня ден бях в уличките срещу МОЛ България, не знам кой квартал се води там.. Е, ужасно е. Сбутани кооперации, липса на каквото и да било пространство, нагъчкани коли по тесните улици, грам зеленина няма наоколо, камо ли парк или градинки.

# 134
Харесвам зелени квартали със стари блокове и минимум застрояване, например Западен парк.
Обаче циганите наоколо са голям минус.

Яворов е за вас - частта между външно и Еминеску е като в парк. Ако минете на пролет, няма да ви се тръгва от там.

Общи условия

Активация на акаунт