Плюсове и минуси на кварталите в София - 7 тема

• 41 106
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
Малко ли е че за 20 години температурите се повишиха в глобален мащаб с над 1 градус? А въглеродния двуокис е основен парников газ.
А това, че вие като американците може да не признавате статистика и факти, е друг въпрос Wink

не аз не виждам повишение, в момента е 0° ако беше 20° разбирам, ама не е. Къде това коя статистика ? защото аз четох една че се е понижила температурата с -0.7° за последните 200г. Ако всички медии пеят в един глас че въздуха им е лош заради повишение на СО2 и трябва спешно кредитиране и финансиране за вредни емисии, значи някой иска да ви изтънее джоба и лъже, защото повишение на диоксида няма, то даже не е стигнало 0.20% а дори и да има навън пак е студ, значи пак някой лъже

p.s. също и кои американци не признавали ? Та нали този цирк с климата тръгна именно от там докато беше негъра им президент така също и всички западни медии са американски или не е вярно ?

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 12:23 от mister_m

# 331
  • София
Не мисля да отговорям на въпроси от типа "Какво глобално затопляне, като навън е 0 градуса". Няма как да спечеля такъв спор  Mr. Green

# 332
Рестрикциите за превозни средства са бъдещето. България ще бъде последната в Ес, която ще ги приложи, но са неизбежни.

# 333
Не мисля да отговорям на въпроси от типа "Какво глобално затопляне, като навън е 0 градуса". Няма как да спечеля такъв спор  Mr. Green

еми като не искате или по-скоро не можете аз какво да направя ? Царя е гол, ама бил с дрехи, еми не няма дрехи гол е това е. Имало глобално затопляне, но преди няколко дена валя сняг иначе всички сме по плажовете Yum Според мен проблема за въздуха в София е че не се чисти, не се оправя и самолетите минават директно през града и изсипват тонове керосин отгоре.
Нали в този форум сте жени болшинството, в къщи чистите ли, пускате ли прахосмукачка, миете ли прозорци, хвърляне на боклуци ? Ако го правите защо го правите и ако не го правите какво става вкъщи с въздуха ? За града е същата работа, измива се от до, лъсват се улици, поправя се всичко, засаждате дървета и въздуха ще ви се оправи.
С две думи хвашат се всички у работа иначе ако се спрат коли и е пак кочина, въздуха ще е същия
Рестрикциите за превозни средства са бъдещето. България ще бъде последната в Ес, която ще ги приложи, но са неизбежни.
това искам да видя в мегаполисите как ще стане. Токио, Москва, Ню Йорк, Париж, Мексико Сити и т.н. тези ако спрат колите и икономиката има е довиждане. Според мен бъдещето е във въздуха и всички ще започнат да хвърчат, защото няма място само не знам с какво гориво

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 12:51 от mister_m

# 334
Милитана е права - тези със скъпите коли са най-големите лицемери. Искат Еко рестрикции единствено за да им е по-спокойно от таралясници. Иначе едно БМВ Х5 изпуска 300 грама въглероден двуокис, а един 20 годишен гоУф на газ изпуска 100грама. А въглеродния двуокис е по-опасен в глобален мащаб от ФПЧ
Та мисълта ми е че е до народопсихология, само рестрикции ще оправят положението, ама тук политиците никога няма да вземат непопулярни решения Wink
Въобще не става дума за лицемери. С 20 годишен голф на газ няма проблем и никой не твърди обратното. Проблем е 20 годишен голф, който минава преглед по втория начин и след него остават кълба от дим. На всеки се е случвало да застане до стара кола, чийто собственик не му се дават пари да я приведе в нормата от младите й години и буквално да се задуши от смрадта, която излиза от ауспуха й. За съжаление много българи предпочитат да махнат катализатора вместо да го сменят с нов. Това се случва не само с 20 годишните коли, а и с далеч по-нови.

# 335
  • София
Е и аз това казвам - колнтрол и рестрикции. Ама това се НЕПОПУЛЯРНИ мерки и няма да го направят Wink

# 336
мисля, че тази статия се вписва идеално, както пишат и без Кремиковци, без другите заводи и фабрики, без икономика въздуха в София пак бил мръсен и с "твърди частици". Всеки луд строй с номера си, а тези нашите в момента са ненадминати "еколози".Интересно ми е следващия строй какви ще са Yum

Бавно и красиво ни заличават като мислещи хора
https://navsekikilometar.com/2019/12/10/%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d0%bd … 0%b8%d1%81%d0%bb/

# 337
Всъщност европейските градове един по един въвеждат тези ограничения - не само за коли, има и за отопление. Така че посоката е ясна. Просто България ще бъде последна.

# 338
Да, бе, те самолетите са като селскостопанската авиация - изсипват отгоре, ама не препарати, а керосин Mr. Green Керосинът изгаря и отпадните продукти са въглероден диоксид (според теб безвреден), азотни окиси и други в по-малка степен. И всичкото това отива в атмосферата, а не пада по земята.

И ако посред зима сега беше 20 градуса вместо 0 земята ни щеше да е пустиня. Ама върви обяснявай.

# 339
  • София
Не правете грешката да се впускате в обяснения  Mr. Green

# 340
Да, бе, те самолетите са като селскостопанската авиация - изсипват отгоре, ама не препарати, а керосин Mr. Green Керосинът изгаря и отпадните продукти са въглероден диоксид (според теб безвреден), азотни окиси и други в по-малка степен. И всичкото това отива в атмосферата, а не пада по земята.

И ако посред зима сега беше 20 градуса вместо 0 земята ни щеше да е пустиня. Ама върви обяснявай.

държавата е съставена от такива като теб и няма кьорава улица, тротоар и икономика, ама всичко от "разбирач" нагоре. То по тая логика и всичко от пернишкия Голф отива веднага в атмосферата, не знам какъв ви е проблема тогава на "Глобално затоплените" с пуснато парно в къщи ? Grinning
Дизела мърсял джиБовете и те ама самолета не мърси там "върви и обяснявай".

# 341
  • София
Лека - полека ще ти изпуснат нервите. Само 13 мнения и тъй като не можеш по никакъв начин да си защитиш абсурдната теза, предполагам че до 4-5 мнения ще минеш на сериозни лични нападки.
А иначе и аз чакам с нетърпения забрана на изгнилите ламаринени кюнци, които търкаляте по улицата  Hug

# 342
Лека - полека ще ти изпуснат нервите. Само 13 мнения и тъй като не можеш по никакъв начин да си защитиш абсурдната теза, предполагам че до 4-5 мнения ще минеш на сериозни лични нападки.
А иначе и аз чакам с нетърпения забрана на изгнилите ламаринени кюнци, които търкаляте по улицата  Hug

няма какво да изпускам, излизам навънка и го виждам че е студ и че сме в 16 век, какво има да защитавам това да не е дисертация ? Yum Следващата година с преизбирането на онзи с перчема, "глобалното затопляне" ще бъде тотално отменено и Данчето също нали шефа и беше там на инструктаж ? Ако си мислите че е маитап само стойте и гледайте

# 343
  • София
Нека не се прехласваме толкова по Букурещ, с нищо не превъзхожда София, дори напротив. Ще въведат някаква мярка може би, но там е 100 пъти по-задръстено, особено в центъра и просто е безкрайно необходимо.
Строят им 3та линия на метрото (познато Wink ), някои части на околовръстното - кръстовища на две нива, кръгови (като тук Wink ). Едно разстояние от 7км в час пик го пътувахме около час, с местен шофьор и Уейз, не сме били заблудени туристи. Просто мащабите на задръстванията са други и е наистина наложително да се намали броя коли, не че са се загрижили много за въздуха.

# 344
Вижте сега- може да не искате или  да искате рестрикции за коли в града, какво искате обаче няма никакво значение- рестрикциите са абсолютно неизбежно бъдеще- може да е след 5, 10 или 20г но ще се случи. Първо ще е такси за влизане в центъра, после забрана за дизели а след 20г сигурно и за всякакви с двигатели с вътрешно горене.
+ 1000
Никой няма да си ходи, а просто ще се съобразява с правилата в големия град, независимо колко деца и какви нужди има Simple Smile Мисля, че ще е по-скоро от 10 години, и 5 даже са много за първите рестрикции.
Точно. Българя вече Е  последната в ЕС, но и тя ще трябва да се съобрази в един момент, и то недалечен.
Всъщност европейските градове един по един въвеждат тези ограничения - не само за коли, има и за отопление. Така че посоката е ясна. Просто България ще бъде последна.

Точно така е.

Милитана,  и Нико диша същия въздух и никъде не е казал друго, каза, че е сложил филтри вкъщи до НДК, не знам за Драгалевци дали е сложил. Всъщност пръв той даде линк към тази платформа с карата на замърсяването и дори коментираше как в  селата от Витошката яка е дори по-голямо от НДК заради печките. Въздухът в Драгалевци и Лозенец редовно е на едно ниво на картата, има причини за това.

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 18:49 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт