ПАРИЖ - 15

• 52 303
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Да, самият хотел ми се струва ок. Притесняваше ме точно местоположението, понеже не сме ходили в Париж, с две деца сме и искам да е безопасен район и лесен за придвижване. Ще кацнем на Бове вечерта и ми е малко неясно, как ще придвижим дотам, пък ако е и лош квартала съвсем..
От друга страна цената е супер, има закуска и програма kids friendly..

не е на пешеходно разстояние , но е абсолютно комуникативен.То няма точка в града дето не се стига с метро и еруер.И на Бове има метростанция и на Gare de l'Est и всякакви автобуси  и си е малко над 5 км. - нищо разстояние за Париж.И там , и на Монмартър , и по центъра да се разхождате няма какво да е страшно , нали няма да се набутвате в чисто мангалските квартали.Даже в много смесени квартали в предградията като Иври сюрСен където сме отсядали за месец сме се мотали след полунощ без грам притеснение - има много италианци , испанци , азиатци има и  араби , мюсюлмани разни , турци ......... , ама не е и като Saint-Denis дето бял крак не стъпва даже полицейски Sad Пък и с две  деца къде да се мотате посред нощ зимъска . И да в Париж времето е значително по меко от бг.На практика сняг няма , виж дъжд може да ви удари кой да е от 24/365.

# 586
Децата са на 14 и 12, нямаме грижи с тях, ходят навсякъде без проблем. В крайна сметка стигнах до следната програма: Летим с Уиз на 07.04- връщаме се с тях пак на 12ти. Първия ден кацаме около 9.30 вечерта в най добрия случай. Варианта с трансфер е супер. Ние сме общо 5 човека. Проверявах доста, но цената варира между 140-150 евро в посока, което е много за нас и явно ще трябва шатъла да ползваме. Как ще се оправим по метрата не знам. Благодаря за съветите и маршрута, сега ще гледам. Ще имаме 3 нощувки в Париж, после 1 в Дисниленд- хотел Санта Фе и 1 последна в Париж. Послушах съветите тук и всичко е с безплатна анулация. Все пак ако се сетите за друг приличен хотел ще съм благодарна много. То има много, но пък и аз гледам за 1 стая да ни е не повече от 300 лв нощувката. Много благодаря за информацията, точно това ме интересуваше , като имена на квартали неподходящи за деца, като Филиповци у нас нали...Абсолютно вечер няма да ходим никъде по план и не мисля че ще е проблем, ма все пак има безброй хотели, пък и време имам доста и искам да избера най подходящия. С помощта на форума и напътствията успявам всяка година да организирам супер екскурзии, много изгодни, много по- добре от агенции, така че се надявам и сега да успея. Който, каквото се сети за съвет ще се радвам🤗

# 587
Неподходящите' квартали са извън града, там туристи нямат какво да търсят. Пазете се от джебчии навсякъде иначе, да не се подават портмонета от чанти и джобове.

# 588
  • Варна
Неподходящите' квартали са извън града, там туристи нямат какво да търсят. Пазете се от джебчии навсякъде иначе, да не се подават портмонета от чанти и джобове.

Джебчии/ки абсолютно навсякъде в обществен транспорт особено метро и еруер и в по гъчканица.  На
Porte Maillot е единствената и последна спирка на шатъла има метростанция на метро 1, качвате се до метростанция център Помпиду , там на 4ката до гарата , метростанция Louis Blanc , става и със метро 7.Не разбирам защо са два вътрешни трансфера в Париж.Ако полета обратно е достатъчно късно защо ви е втори хотел в Париж.Около 100тина евро се намират и достатъчно добри апартаменти в платформите подобни на http://www.homelidays.co.uk/paris , only-apartments.com , абе десетки.

# 589
  • София

Джебчии/ки абсолютно навсякъде в обществен транспорт особено метро и еруер и в по гъчканица.  На
Porte Maillot е единствената и последна спирка на шатъла има метростанция на метро 1, качвате се до метростанция център Помпиду , там на 4ката до гарата , метростанция Louis Blanc , става и със метро 7.Не разбирам защо са два вътрешни трансфера в Париж.Ако полета обратно е достатъчно късно защо ви е втори хотел в Париж.Около 100тина евро се намират и достатъчно добри апартаменти в платформите подобни на http://www.homelidays.co.uk/paris , only-apartments.com , абе десетки.

Коя е метростанция център Помпиду?
И защо Louis Blanc?

# 590
  • Варна
Не се тревожете как ще се справите с метрото в Париж. И аз се притеснявах, но всичко е обяснено като за ... да не казвам Grinning

# 591
Децата са на 14 и 12, нямаме грижи с тях, ходят навсякъде без проблем. В крайна сметка стигнах до следната програма: Летим с Уиз на 07.04- връщаме се с тях пак на 12ти. Първия ден кацаме около 9.30 вечерта в най добрия случай. Варианта с трансфер е супер. Ние сме общо 5 човека. Проверявах доста, но цената варира между 140-150 евро в посока, което е много за нас и явно ще трябва шатъла да ползваме. Как ще се оправим по метрата не знам. Благодаря за съветите и маршрута, сега ще гледам. Ще имаме 3 нощувки в Париж, после 1 в Дисниленд- хотел Санта Фе и 1 последна в Париж. Послушах съветите тук и всичко е с безплатна анулация. Все пак ако се сетите за друг приличен хотел ще съм благодарна много. То има много, но пък и аз гледам за 1 стая да ни е не повече от 300 лв нощувката. Много благодаря за информацията, точно това ме интересуваше , като имена на квартали неподходящи за деца, като Филиповци у нас нали...Абсолютно вечер няма да ходим никъде по план и не мисля че ще е проблем, ма все пак има безброй хотели, пък и време имам доста и искам да избера най подходящия. С помощта на форума и напътствията успявам всяка година да организирам супер екскурзии, много изгодни, много по- добре от агенции, така че се надявам и сега да успея. Който, каквото се сети за съвет ще се радвам🤗

Привет! И ние планираме екскурзия в Париж за Април месец, само че от 4-ти до 8-ми Simple Smile Хотелчето, което резервирах се казва Hôtel LUX PICPUS - не сме го ползвали преди, но по снимките изглежда приветлив и на фона на всички други хотели, които разгледах си е даже евтин. Доста далеч е от повечето забележителности, но има метро спирка на 100м. от него, с което се достига до всички места, на които сме планирали да отидем + че има директно метро без прикачвания от Порт Майо (където спира шатъла от летище Бове) до хотела Simple Smile

# 592
Честно да ви кажа, понеже за пръв път изобщо ще стъпим във Франция ми се иска да сме някъде по на централно място, защото не съм сигурна, че ще се справим с метрото. Последните пъти в Лондон и Рим си бях изтеглила карти и пак в Лондон малко се позатрих... Та в крайна сметка, след като Уиз кацат късно на Бове, май е по- разумно да спим на Порт Мейло или там, както се казва, защото е и по удобно за тръгване рано сутринта към Дисни. Та...за първата вечер запазвам ей този хотел тогава-http://www.booking.com/Share-A39o2Z- цената е висока- 350 лв нощувката, но пък няма да сменям метро и да се лутам през нощта. На следващия ден тръгваме за Дисни- спим там и после се връщаме за 3 нощувки в този хотел до Château Landon- там вече ни излиза около 280 лв нощувка със закуска за 4- та. Как ви се струва...смених програмата 100 пъти😂😂😂

# 593
Снощи се прибрахме от Париж. Цяла седмица времето беше студено и валеше. Носих пълен куфар с рокли, които не успях да облека. Наложи се да купувам дрехи Simple Smile. Видях парижани обути с кубинки и ботуши по това време на годината. Мисля, че от днес го дават да се затопля, но там времето много бързо се променя. Въпреки времето успяхме да обиколим всичко. Париж е прекрасен. Няма много туристи и не се чака много по опашки. Препоръчвам за Лувъра да отделите цял ден - огромен е и не може да се види всичко. Пазете си чантите в метрото, защото нас се опитаха да ни оберат. Бяха румънски цигани, едната заговари приятелката ми, а другата през това време и отвори ципа на чантата. Усетихме я и се развикахме, а циганките  слезнаха на следващата спирка. За тези, които са без ваксина, препоръчвам да си направите антигенен тест в аптека. Правят в почти всяка и издават документ. Ние сме ваксинирани, но момиче от групата не е и си направи такъв. Стана за 15 минути. Плати 35 евро и си взе документа. На връщане в България след паспортен контрол проверяват ваксинационни сертификати и тестове. Минава са бързо, а тези без документи ги поставят под карантина.
Хиляди благодарности на съфорумкатанSunnyhobby, която ми даде телефон на българин, който извозва туристи от летището. И на отиване, и на прибиране бяхме от Бове, което ми се стори доста далече. С този транспорт те вземат и те карат до хотела и е супер удобно. Не ми се мисли как щяхме да се разкарваме с куфарите по автобуси и метра. Човекът е супер любезен и на няколко пъти по време на престоя ми писа дали сме ок и имаме нужда от нещо. Ако някой се интересува ще му дам номера му.

Много полезен разказ!
А може, ли да споделите къде отседнахте в Париж?
Здравейте, бяхме в хотел Бастил Париж. Евтин хотел, но пък чист и много приличен. На 100 метра е от метростанция Бастил, поради което го резервирах. Закуската не беше нищо особено, но пък локацията и цената са ок.
Здравейте, може ли телефона за трансфера от Бове.

# 594
  • Варна
има и специализиран транспорт на Уизз - въпроса е и в цената , обикновено са бусчета за около 8 души/150 евро. С шатъла е 15/човек.

# 595
здравейте. Как стои въпроса с неваксинираните? Мислехме да ходим през април, но като нямаме по 3 ваксини не знам има ли смисъл да тръгваме

# 596
  • Русе
Април е далеч, изчакайте за да видите какво ще се случи до тогава. В момента 2 ра доза важи, доколкото разбрах до 7месеца след нея. Между 5 и 7 месец трябва бустерна да се сложи. Но това е към този момент.

# 597
  • София
Здравейте. От известно време влизам в темата да се информирам, защото и на нас ни предстои пътуване до Париж след два месеца. Предполагам, че ще имам много въпроси, но в момента все още избирам хотел и в тази връзка исках да споделя, че в момента в Букинг, с резервациите на апартамент или хотел получавате и  еднопосочен трнасфер от летището! Мисля, че това е чудесно, спестява и време и средства! По- късно ще разервирам и ще пиша, за кои точно става въпрос! Нас лично ни устройва Бове.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 15:44 от karli74

# 598
  • София
Здравейте. От известно време влизам в темата да се информирам, защото и на нас ни предстои пътуване до Париж след два месеца. Предполагам, че ще имам много въпроси, но в момента все още избирам хотел и в тази връзка исках да споделя, че в момента в Букинг, с резервациите на апартамент или хотел получавате и  еднопосочен безплатен шатъл от летището до адреса!  Мисля, че това е чудесно, спестява и време и средства!
Само добре проверете за кои летища важи.

# 599
  • Берлин
Ние сме до ШДГ и важи.

Общи условия

Активация на акаунт