ПАРИЖ - 15

• 52 280
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Колко фирми предлагат услугата, всички с еднакви маршрути ли са или има с по-кратки и по-дълги линии, от къде е най-изгодно да се купи билет за тях, как са обозначени спирките им?

Както и корабчетата по Сена са на няколко фирми . Имат си сайтове и та могат да се видят подробности.Автобусите се движат по 4 основни маршрута и имат повече от 40 спирки в центъра на Париж до най-известните забележителности на града. Синия, червения и зеленият маршрут са постоянни маршрути, по които се движат автобусите през цялата година. Оранжевият е временен маршрут, по който се движат автобусите само през определени дни на седмицата. Всички клиенти имат правото да се качват и слизат от автобусите на която и да е спирка без ограничения. Автобусите се движат всеки ден от 9:30 до 19:00 (през зимата от 9:30 до 18:00), с честота на движение - през 15 - 30 минути.

# 676
  • София
Аз пак ще попитам, с коя метро линия мога да стигна до Парк дьо Пренс( интересувам се от стадиона) и как се казва станцията, на която трябва да слезем. И от там може ли да стигнем до Булонски лес с кратка разходка или с какъв транспорт можем да стигнем до там! Пътуваме от 19-ти район.

# 677
  • София
Аз пак ще попитам, с коя метро линия мога да стигна до Парк дьо Пренс( интересувам се от стадиона) и как се казва станцията, на която трябва да слезем. И от там може ли да стигнем до Булонски лес с кратка разходка или с какъв транспорт можем да стигнем до там! Пътуваме от 19-ти район.

На страницата на стадиона са дали следния транспорт:
Цитат
By subway: line 9  (Porte de Saint-Cloud) and line 10 (Porte d'Auteuil).
От 19 район ще си проверите къде можете да направите връзка.

До началото на Булонския лес е малко повече от километър, но не мисля, че това е интересната част на парка.
Самият парк е дълъг около 4км., та зависи какво искате да видите в него. Една голяма част е като гора с пътеки.

# 678
  • София
Благодаря!

# 679
  • Берлин
Карли,
Задай си локацията в гугъл мапс- ще видиш и варианти, и разписание, и цена. Аз така пътувам навсякъде (само в Турция нещо все се объркваше).

# 680
  • Варна
Приложението Next stop Paris също би ви помогнало да стигнете от точка до точка.

# 681
  • София
Благодаря ви момичета!Попаднах на една статия, че до парка се пътува с линия 13, а аз видях и линия 14 наблизо, за това и попитах. За Булонски лес   разбрах, че има някаква площадка с забавления и ще се надявам да я намерим! Ще имаме няколко часа в деня на пристигане и ми се иска по- отдалечените точки да ги посетим тогава. Не знам колко време ще ни отнемат парка и гората, но искам като се прибираме към хотела да разгледаме и 18- ти район. Четох, че точно този район не е препоръчително да се посещава вечер, но друга възможност няма да имаме! Следващият ден ще го оставим за централните забележителности, като в 18.00ч ще се качваме на кулата, а преди това ще се надявам да направим и разходка с корабче. Ние предвидливо си бяхме отделили още един ден, но за съжаление отпадна.

# 682
  • Русе
Дъщеря ми се оплака, че днес ще има стачки на транспорта. Така че гледайте в сайта на RATP, за да няма изненади. https://www.ratp.fr/infos-trafic

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 07:29 от elan

# 683
  • София
Обстановката се променя постоянно и навсякъде! Ние ще пътуваме след малко повече от месец, кой знае какво може да се случи още?!

# 684
Обстановката се променя постоянно и навсякъде! Ние ще пътуваме след малко повече от месец, кой знае какво може да се случи още?!

Да, и ние така....
Надявам се да пооблекчат нещата със зеления сертификат, че никакъв шанс да отида да си сложа бустер 3 месеца след втората ми доза, само за да отида на почивка в Париж....

# 685
  • София
До колкото знам,  в Европа сертификата се признава до 9м. След този период,  не е валиден и трябва да сложите трета доза.  На нас ни изтичаше средата на март и за това вече си я сложихме!  Едва ли само сертификат от трета доза се приема за легитимен! Тъкмо си поехме въздух от ковид вълната, започнаха протестите в много градове, евентуално и стачки....Явно ще трябва да се разчита и на късмет при пътуванията, но определено се уморихме да чакаме по- благоприятен период.

# 686
  • Русе
Това 9-те месеца е изключително подвеждащо и наистина моля не го пишете навсякъде. Това че ЕС е приел нещо не значи, че важи за конкретна държава - вътре в нея. Да, ще кацнете с 6-7-8 месечен сертификат и после...

# 687
  • София
Аз лично не съм разглеждала, но предполагам, че и стандартен сертификат има някакъв срок на валидност! Ако не се лъжа, някъде напред се коментираше този срок.

# 688
Здравейте. Прочетох в сайта на МВнР, че едно от условията за влизане в Париж и за посещение на заведения и културни места е сертификат за преболедуване, валиден 4 месеца. Мога ли да разчитам, че изтегления сертификат от сайта his.bg е достатъчен да покрие това условие, тъй като не съм ваксинирана.

# 689
Аз лично не съм разглеждала, но предполагам, че и стандартен сертификат има някакъв срок на валидност! Ако не се лъжа, някъде напред се коментираше този срок.

За Франция конкретно може да се влезе със сертификат до 9м. след втора доза, но вътре в самата държава не може да се прави нищо - трябва бустер, поставен най-късно до 4-тия месец от втората, което според мен си е доста амбициозно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт