Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 45 985
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Има цяла тема за тях.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1083023

На мен ми се увреди едно сухожилие на ръката, не е разкъсано, но след всички възможни терапии и санаториум, болките продължават.

# 496
  • Димитровград
Има цяла тема за тях.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1083023

На мен ми се увреди едно сухожилие на ръката, не е разкъсано, но след всички възможни терапии и санаториум, болките продължават.

Ох Дева, много съжалявам за случилото се с теб. Сега като прочетох и видях темата си спомних, че преди мноого време съм попадала на тази информация за хинолоните. Направо изпадам в ужас, какво да правя сега..? Astonished
Sun sea, какво ти е мнението по въпроса за тия хинолони, ти нали писа, че взимаш Молоксин, то май пак е от тази група..Weary

# 497
В крайна сметка са урологични.В началото при употребата им съм спирала спорт и интензивни движения,но при мен инфекциите се съпътстват с висока температура,повръщане,болки..и съм на легло.
Но ниските поколения не ми действат,особено самостоятелно.
Въпреки че геният на урологията в чужбина ,след операцията като опашка ,ме остави на ципрофлоксацин и нищо общо с това,което ми се случва тук с този аб.Ако си ги набавиш отвън ,може и да усетиш голяма разлика.И много съжалявам,че не се заредих от Одрин.
Молоксина ми е съпътстващ,а и го пия за 1-ви път.От таваника също съм доволна.
Пробиотика си го остави за на края.Сега залагай на естествени.

# 498
Привет, момичета. Вече от година се боря с цистит (е.коли), през това време два пъти съм имала тежки кризи с кървене, а през останалото време стандартният дискомфорт и парене. Мислех си, че аз не съм попаднала на уролог, защото всеки месец ми изписва нов антибиотик, но явно не съм едиствената. За една година съм изпила повече от 10 вида. Сега от вас разбирам, че бисептола се изписва като опашка, и този подход опитвах, но пак не се получи. Това, което не мога да разбера е дали тази гадина не успявам да я изичистя или всеки път се появява чисто нова. Имам чувството, че ще ме оглозга тази бактерия.

Смятах да опитам с биорезонанс, но покрай грипните истории го отложих. Взех си обаче масло от риган и черен кимион. Пия по 3 капки риган, разтворен в кокосово масло, но доста изгаря, четох че се отразява на лигавицата и го спрях. Освен това, прочетох че се пие 10 дни. Как го приемате това масло и колко време, че само 10 дни х 3 капки не ми се вижда достатъчно за тази гад.

Наливам се постоянно с вода, в момента в който я намаля, веднага започва дискомфорт. Само се моля точно сега да не получа криза

# 499
Фуралин пих 6 месеца и дълго бях с чиста урина.
А оперираните деца го пият 1-2 години,за да се отърват от бактерии.

# 500
Фуралин пих 6 месеца и дълго бях с чиста урина.
А оперираните деца го пият 1-2 години,за да се отърват от бактерии.

Здравейте,искам да попитам как приемахте Фуролина ,смисъл каква доза на ден. Снабдявам се с него от Гърция и виждам че при мен има ефект , тъй като го приемам след полов контакт и благодарение на него, в случаите в които съм го приемала съм оставала без инфекция. Интересувам се ,тъй като сте го приемали дълъг период от време ,и въпросът ми е приемали ли сте заедно с него нещо против гъбички или бактериална вагиноза,тъй като се води аб ,макар и нискодозиран. Благодаря ви предварително за отговора, тъй като съм питала уролози и аг-та за него,но винаги отговорът е бил,че не са запознати или не са работили с продукта.

# 501
По 1 Табл.вечер преди лягане.
Не съм използвала противогънично,не ми ги е разпалвал.Може да се пие до 2 год,но на 6 месеца се проверяват чернодробните -АСАТ,АЛАТ и ПКК,ДКК.
Хубаво е след 2 седмици от пиенето му,да се пусне стерилна урина,за да се провери дали е налична резистентност и е излишно пиенето.За силно резистентни щамове като Псевдомонус,се пие немския аналог.

# 502
Много се притесних след това инфо
https://www.aftenposten.no/meninger/kronikk/i/awEP27/derfor-tar- … erik-martiniussen
От темата за КОВИД.
Накратко - болните с пневмония може да са били инфектирани с вътреболнични,  резистентни бактерии, което да е причина за високата смъртност. А не самият вирус.
Цитирани са нашата "любима" Ешерихия и Клебсиела.
За Клебсиела съм 100 % сигурна, че е вътреболнична, защото и аз я прихванах след болничен престой.
А ние, с многото изпити АБ сме живи за оплакване в тази ситуация. Mask

# 503
Здравейте, момичета. От известно време ви следя и все се каня да пиша, но не стигам до там. Много ми е болна тази тема и искрено ви съчувствам, защото преди десетина години и аз имах дълга борба с е колите. Една торба антибиотици, непрекъснато разходки между нефролог и гинеколог, всевъзможни добавки. Последно мисля пих Уростим и с много пазене закрепих положението. Но сега имам нов враг - клебсиела.
Скрит текст:
Подозирам, че ми я лепнаха от катетър. Беше поставен за много кратко. Не ми е за първи път тази манипулация. Дори при секциото ми нямах проблем и не мога да повярвам, че ми се случва точно сега, но нямам друго обяснение от къде се появи. Усъмних се, че нещо става няколко дни по-късно, когато получих еднократно кървене. За съжаление по стечение на обстоятелствата и други проблеми така и не отидох да пусна стерилна урина. Направих го доста по-късно, защото осъзнах, че усещам една почти постоянна болка в уретрата. Всъщност имам спомени, че преди десет години също ме измъчваше такава доста време след чистите резултати. Лекарите нямаха обяснение и накрая излезна, че проблемът ми е в главата. Свикнах да живея с нея и някак неусетно във времето тя изчезна.
Проблемът е, че с след едноседмичния курс със Зинат, не усещам абсолютно никаква промяна. За лош късмет не успях да направя контрола, тъй като приключването на АБ претърпях гинекологична операция и кървенето продължи толкова много, че се сля с извънредното положение и в крайна сметка не посмях да се разхождам по лаборатории. Отделно, че е много трудно да се свържа с лекаря ми в момента и като цяло исках да мина все пак през нефролог, за да видим каква е цялостната картинка.
Болката ми е почти постоянна и я усещам сякаш в края на уретрата основно, когато мехурът ми е празен. Облекчение усещам, се изпишкам или мехурът ми е пълен. Не знам до колко клебсиелата е виновна. Дали изобщо я има. Дали пък пробата не беше за замърсена и дали не трябваше да направя още една урина другаде преди да пия АБ. Наличието на болка и бактерия в урината обаче веднага ме тласна към това да искам лечение.
Понякога се чудя дали не е някакво нараняване от катетъра. Страшно много се изнервям от това изчакване и губенето на време за лечение, ако такова се налага. От друга страна не ми се рискува да си сривам тотално имунитета с нови АБ, който достатъчно е отслабен от предните месеци.
Ще се радвам патилите от тази гад да споделят опит Rolling Eyes

# 504
Редно е да направиш урокултура.Болката може да е от самата операция.
Някой друг не може ли да ти я занесе урината?

# 505
💎Bling-a-ling💎, не си обърнала внимание, че в поста преди твоя споменах Клебсиела и че аз също я прихванах от болница.
За катетъра - същото и при мен.
Вече цяла година. Sad

# 506
Deva, обърнах внимание. Това ме накара окончателно да пиша вече. Ясно е, че за момента просто ще си чакам безкрайно. Просто имах нужда да си излея мъката сред сродни души и евентуално да намеря някои отговори.
sun sea, операцията беше в последствие и няма общо. Лечението ми беше непосредствено преди нея. Има кой да ми занесе урината. Проблемът е, че няма кой да ми назначи лечение и да имам резултат, тъй като лекарят ми не работи в момента. Предния път едва го накарах да ми даде все пак някакво лечение, защото не в фен на АБ и като цяло това не е точно неговата работа. Затова и исках да отида на специалист. Да ме погледне на ехограф. Да направя урокултура на две места за всеки случай. Да пусна още допълнителни изследвания и да има по-ясна картина. Тъй като обаче ми беше важно операцията да се случи в онзи момент, а беше грипен период и не смеех да обикалям напред назад да не си я прецакам, оставих сега всичко за март. Уви лошо стечение на обстоятелствата. Ще си почакам още. Така или иначе се събраха почти четири месеца от началото на проблема.

# 507
Според мен е хубаво да си пуснеш урината.Не се знае колко ще се проточи обстановката,а и тепърва ще се затяга..
Ако се усложниш,имайки резултата,ще пиеш поне конкретен аб за дадената гад.
Опитай с билкови препарати,билки,бульони..

# 508
sun sea, ще я пусна сигурно, но по-нататък, че пак влезнах в цикъл. И докато видя чист ден ще мине време и нещата много могат да се променят. Аз постоянно си се наливам с течности и си пазя навиците от едно време. Нямам изобщо циститни симптоми. От самото начало. Болката е слаба и непостоянна. Просто е досадна. Само първите дни имах по-засилено уриниране, но то беше поради прием на други лекарства, които предполагам оказаха ефект. Но все пак е имало и от някъде замърсяване, ако наистина клебсиелата е факт. Първите няколко седмици пих цистостоп по препоръка. Дори не бях чувала за него. Хубаво е, че са се появили нови препарати през годините. Поне за е. колите. Толкова години ме беше страх от тях. А сега на моменти предпочитам да бяха цъфнали те, че да имам алтернативни лечения. Защото клебсиелата май се мори основно от АБ.

# 509
Клебсиелата пре мен се изрази с силно парене долу и при уриниране. За леката болка която имам в уретрата от миналата година лятото се оказа уреаплазмата, за съжаление още не махната. Имах период след Доксициклина, в който всичко се беше оправило и нямах болки и проблеми, докато не се появи пак и пак запоначаха болките в уретрата. На обикновенна микробиология не излиза, само при ДНК тест.

Общи условия

Активация на акаунт