Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 45 981
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Аз също имам съмнения за плазмите относно болката и много държах и тях да направя.
Скрит текст:
Именно, защото преди години ми се струва, че болката изчезна при първото им лекуване. Първоначално бяха отрицателни, но в онзи период се работеха само микробиологично. Те дори и някои лекари не бяха в час с тях и понеже сама търсех какво още да изследвам, така и стигнах до там. Няколко години по-късно вече като имаше pcr , цъфнаха положителни. Периодично ги хващам и имам навика да ги следя. Преди операцията ги правих, но в последствие се оказа, че са работени само микробиологично и исках да ги повторя pcr. Но и това по очевидни причини ще си почака. Въртеше ми се някаква идея да пусна урина в Геника за тях, но ми е по-важно да не са в матката и може би ще направя по-скоро фертилити тест, тъй като явно още дълго време ще ни е ограничен достъпа до гинеколог.

# 511
в Геника ми казаха, че не работят с урина, а уролога ми настояваше, че правят изследвания. Така и не разбрах кой е прав

# 512
Странно. Уж пише, че правят. Аз лично никога не съм правила. Просто го мислех като вариант. Тъй като не мога да си взема цервикален секрет сама по очевидни причини Laughing Иначе ми все иска всичко да изследвам, но се възпирам за сега. Защото не ми се влиза пак в порочния кръг на непрекъснати изследвания. Сега погледнах сайта им пак. Отново имат променено работно време, че и изследване за covid-19 са почнали да правят. И вече съвсем се замислям дали е правилния момент да им се праща проба. Особено в петък да пътува за събота. Изобщо не знам дали работят на пълни обороти...

# 513
в Геника ми казаха, че не работят с урина, а уролога ми настояваше, че правят изследвания. Така и не разбрах кой е прав

Там съм давала основно урина за уреаплазмите.

# 514
Геника работят с урина, скоро Блондибери си прави там изследване.
Точно за плазмите.

💎Bling-a-ling💎, Клебсиелата я уморих, но Ешерихията не мога.
Какви алтернативни методи знаеш ти?

# 515
Ясно, значи плазмите изследват, аз бях питала за нещо подобно на фемифлор плюс. За него ми казаха, че нямат

# 516
Дева, под алтернативни методи имах предвид различните видове билки. Не нещо специално. Когато единствената опция са само АБ е малко по-отчайващо. Примерно сега като пих цистостоп прочетох повече за манозата и ми допадна много. Преди не помня да имаше такова нещо. Ако имам проблем в бъдеще бих се пробвала преди да стигна до АБ.
Истината май е, че на всеки различно нещо му действа. Помня, че на мен боровинката, брезата не ми помагаха. Изредих всички производни добавки в онзи период. Обаче цистон мисля имаше ефект. И ако не се лъжа дълго време го пих. Мисля, че уростима също повлия. И най-вече нацелването на правилен АБ. Всъщност преди две години колите се появиха изненадващо във влагалищен секрет. Тогава си извадих всички стари изследвания и рецепти и установих, че доста погрешен подход на лекуване са ми прилагали. Поисках последния приложен тогава АБ с надежда да подейства бързо. За щастие изчезнаха бързо. Интересно, че сега клебсиелата я нямаше във влагалищен секрет. А обикновено човек колкото и да се пази все и на двете места се налепва.

# 517
С билки не става. Поне аз не знам някой с билки да е ликвидирал Ешерихия.
Но и АБ не вършат работа трайно.
Сегашният уролог, възрастен е, с 40 години стаж, каза, че е имал случаи с упорити инфекции. Прилагат 1-2-3 АБ, няма резултат. Хората се изнервят. Накрая спират всичко, изчакват един по-дълъг период, да кажем 6 месеца, до година. Пускат контрола и се оказва, че вече няма бактерии.
Той даже така каза "Спираме да храним бактериите с АБ".
Аз съм решила така да пробвам.

Цистон не съм пила, сега нямам спомен за състава, но съм останала с впечатление, че е повече за бъбреци.

Клебсиела вагинално я махнах с Амоксиклав.
Но сега пък имам Ентерокок.
Уж го лекувах, локално, не съм пускала контрола. .
Урологично е само Ешерихия.

# 518
Дева, подкрепям мнението на уролога. От много време си ги мисля това. При мен май от четвъртия АБ се получи. Сега като ви чета ми се струва, че май леко съм се разминала. В онзи период не ми беше лесно, защото имах страх от резистентност към повечето АБ. Понеже няколко години преди това боледувах тежко и изредих няколко в рамките на два месеца.
Скрит текст:
Признавамм след случката преди години не съм задълбавала в изследвания особено на урокултура. Тъй като не съм имала някакви симптоми, които да ме притеснят. Единствено имам много микробиологии покрай дългогодишните опити за забременяване. То и те са ми по-важни, макар че нещата са навързани.

# 519
Аз сега си гледах микробиологиите, че моята Е.коли винаги е чувствителна към Бисептол и никога не са ми го предписвали. Дори ESBL E.coli имах и тя чувствителна към  Бисептол.
Иначе на лекарите, които имат разум в главата, метода на работа следняколко антибиотика е: "Спираме всичко". И в повечето случаи жените се оправят сами. В повечето случаи, но не и ние. Нас са ни натъпкали с прекалено много антибиотици и организмите са ни леш. Първо тялото трябва да се възстанови, за да може някъде в далечното бъдеще да се пребори и с бактериите.

Аз ви казвах, че не мога да правя ембриотрансфери заради бактериите. Писах на Център за асистирана репродукция, писах на Изпълнителна агенци по трансплантациите и на база моите изследвания и неуспешни лечения ми позволиха да правя трансфер. Трябваше след 10 дена да ги прибера най-сетне едните близнаци и се появи пустия Коронавирус и отмениха всички процедури. И сега седя и се моля да не го хвана ,че ще ме върне 2 години назад.
И аз днес четох статия, че  има твърдение, че в Италия умирали толкова хора от Коронавирус, защото там имали силно резистентни Е,коли ESBL. Лечението с хининов препарат и антибиотик били насочени с хинин срещу вируса и антибиотик, за да не се развият бактерии. Но при хора носители на резистентни бактерии този антбиотик не би бил полезен. Та да ни пази Господ да не ни стига, но ако стане, влизаме в болница с всичките си микробиологии, за да знаят какъв антибиотик да ни изпишат. Особено тези от нас, които редуваме Е.коли, Ентерокок, Клабсиела.

П*С* Говорехте за вътреболнични инфекции. Моите също са такива. След цветна снимка за проверка на проходимост на тръби ми ги лепнаха. седмица преди процеурата бях с чиста микробилогия, седмица след нея място не можех да си намеря. Още 2 жени бяха правили същата процедура на същото място горе долу по същото време и те приключиха като мен. С тази разлика, че те имаха късмет с лечението от лекарите им и се отказаха доста по-рано от мен от АБ и за 1 година се излекуваха. Аз вече 2 години и 2 месеца не успявам. Виждала съм 3 пъти чиста микробиология и на следващия месец същото. Междудругото и лекар ми е виждал микробиолоигиите и каза, че това са 100% вътреболнични инфекции

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 11:28 от teri__90

# 520
teri__90, направо не знам какво да кажа. Разбирам те напълно и ти съчувствам Heart

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 22:09 от 💎Bling-a-ling💎

# 521
Тери, какво е ESBL E.coli?
На мен също винаги ми излиза чувствителна към Бисептол Ешерихията, но аз не искам да го пия.
А и ми се струва твърде слаб за тази гадина.

# 522
ESBL e.coli е мутант, който е резистентен към почти всичко. Това е е.коли, от което има и смъртни случаи. С него се сдобих след чиста микробиология, която едва постигнах с много мъки (15 антибиотика и накрая просто 2 месеца хомеопатия и изчезнаха). Докато не се появи ЕСБЛ е.кол Сдобих се с него от хранително натравяне на един тийм билдинг. Имаше и други хора с натравяне, но доста по-леки последици, отколкото при мен.   От него аз получих кървене в стомаха, безумна болка. Повръщах черно. И до няколко дни обилно бяло течение. Просто отидох на микробиология да се потвърди присъдата. От това Е.коли получих първия си гастрит в живота, месеци не можех да си оправя стомаха. Затова мисля, че ме удари и на цистит. Преди това съм имала все бактерии, но никога цистит. Тук вече и хомеопатията видя зор. Тези бактерии "изчезнаха". Но се върнаха стрептококи и ентерококи. Слагам в кавички, защото никога не знам дали няма останали две три бактерийки, които чакат да ми завземат тялото.
Да чукам на дърво сега 7 месеца по-късно отново стомахът ми е наред и бактериите са ми безсимптомни. Моята лекар хомеопат много обръща внимание на състоянието на стомаха ми.
Такива микробиологии междудругото ми правят само в Торакс Пловдив. Дават ми информация горе долу и количествено колко бактерии има. По принцип на вагинална натривка не дават микробно число, но в Торакс ги гледа една докторка , а не машина и пише: единични, значително или масово. Така ми беше сложила и "
Щамът е с ФЕНОТИП НА РЕЗИСТЕНТНОСТ ESBL - широкоспектърна бета лактамаза за всички цефалоспорини от трета и четвърта генерация."
. А на последната микробиология ми беше написала значително МУКОЗНО е.коли, каквото и да означава
Току що открих какво означава МУКОЗНО въпреки, че и преди съм търсила, но без успех. От трите опции, моята е най-кофти, но е интересна информация. Моята еколи вече се развива и расте в мен явно
https://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%B1% … D0%B8%D0%BA%D1%81
Ето това ми стана интересно Безкапсулните болестотворни бактерии биват лесно фагоцитирани и убити от левкоцитите". Вие имате ли левкоцити на микробиология и ПКК, моите са в норма винаги

Последна редакция: пт, 27 мар 2020, 21:36 от teri__90

# 523
  • Варна
Моите левкоцити също винаги са били в норма.

# 524
На мен преди Нитроксолин ми излезе Ешерихия, резистентна почти към всичко без Бисептол и Нитроксолин.
Понеже отказах Бисептол, пих Нитроксолин.
Следващите МБ пак показаха Ешерихия, но вече чувствителна към почти всички АБ.
Да не би първата да е била от този модел, ESBL?
Защото ми стана много странно. Бях писала и в темата. Тогава пуснах втора урина в друга лаборатория, потвърди се 1:1.
Моите левкоцити също са в норма.
С червата нямам проблеми, само в урина и понякога във ваг. секрет имам Ешерихия.

Общи условия

Активация на акаунт