Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 45 973
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
Аз изказвам мнение на мен кое ми е помогнало,което не означава че на 100% че помогне и на вас.Факта за мен е че 5 години бях по генеколози и никой не ми помогна изпила съм най-вероятно всички хапчета за цистит които съществуват.За мен бисептол не са толкова страшни щом може да си ги набавиш без рецепта.Факт е че след бисептол ми се е появявал цистит 1 път и оттогава вече 1 год и половина нямам,а се съмнявам ей така от самосебеси да е изчезнал просто.Балтерията е ешерихия коли която е логично тя причинява цистита в повечето случеи

# 541
Благодаря!
Аз само него не съм пила.

# 542
Момичета, аз съм в шок.
Стерилната урина от петък ми е с Клебсиела. Днес по препоръка на лекарка дадох нова обикновена и стерилна обаче с тампон. Едната е готова и е напълно чиста. Утре ще видя и стерилната.
Между другото лявата ръка ми се поду и ме боли все едно сухожилие и мускул. Обмислям дали не е от Ципрофлоксацина, който пих преди около две седмици.

# 543
Как с тампон стерилна? Уретрален секрет ли? Не те разбрах.

# 544
За първи път давам урина по този начин. Сутрешен тоалет, след това поставям тампон (като при цикъл) и след това взимам урината. Целта била да се изолира влагалището. Странно, но още по странното е, че в обикновенната урината няма нищо...
Ще чакам утре стерилната

# 545
Разбрах. Не съм давала така, но съм чувала за такъв начин.
Обикновената не е много меродавна.
Но дано пък да е ОК стерилната.

# 546
  • Димитровград
Здравейте момичета. Търся отново съвет. Тъкмо се зарадвах, че след като си изпих Флексида 7 дни и оплакванията ми затихнаха, след което продължих по 1 табл.вечер Бисептол по предписание на нефроложката,  когато снощи през нощта изведнъж отново усетих познатия дискомфорт с леко парене, не само при уриниране, а постоянно.  Направо съм втресена! Днес обмислям да си купя две прахчета Фосфомицин , обаче се чудя дали да продължа и може ли да се комбинира с тая таблетка Бисептол вечер? Моля, за мнения. Благодаря предварително!

Забравих да добавя, че от толкова АБ, гъбясах, въпреки, че пиех по 1 табл.Микомакс през 5 дни по съвет на докторката, но..наложи се лечение и с вагинални свещички и крем!

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 11:00 от bubolina_80

# 547
Аз съм го пила по схема преди фуролина,но не и заедно.

# 548
Чакай малко, де!
Може да е от гъбичките. Не бързай с Фосфомицин.
Иди след 1 седмица и си пусни стерилна урина.
Дотогава пий Цистостоп рапид.

# 549
  • Димитровград
Чакай малко, де!
Може да е от гъбичките. Не бързай с Фосфомицин.
Иди след 1 седмица и си пусни стерилна урина.
Дотогава пий Цистостоп рапид.
Дева мила, и на мен ми мина през ума това за гъбите, но тъй като субективните ми оплаквания (сърбежи и парене), преминаха от лечението със свещичките и крема, ми се струва малко вероятно да е от тях. Мисля си, че пак е Е.коли, която може би не е измряла напълно, а само съм подтиснала временно, знам ли вече. Само знам, че тези истории много ме напрягат и стресират, чувствам се изморена психически,  а пък има проблем и с даването на урина, понеже имам някакви аномалии с цикъла, което е друга тема, но искам да кажа, че сега почва да ми кърви и така към 15 дни отива заедно със същинския цикъл. Тоест скоро няма да мога да дам урина, това ми е мисълта. А понеже имам и тъпа болка в бъбрека, исках да се застраховам с тоя Фосфомицин.

Пия Цистостоп СР и чай на Ламбрев

# 550
Много ти станаха АБ и на теб, затова ти казвам да изчакаш.

# 551
Без стерилна урина ,аз също не бих пила.
И аз след толкова Аб,имам оплаквания,но се абстрахирам.Та аз рядко имам ден без болка и съм свикнала.А и сега на грипен фон,не очаквам,че хроничностите няма да се усещат.
Дори и с МЦ да си пуснала стерилна,пак основната идея ще е видима.
И аз се каня да ходя да пускам стерилна и щитовидни,а и за КВ,ако правят,но не знам работят ли и как..

# 552
  • Димитровград
Благодаря ви за съветите момичета. Sun sea, мислех си и за теб как си наистина след лечението, имаш ли болки в бъбреците? Мен не толкова цистита или паренето ме притесняват, колкото когато имам болка в бъбрека, просто се побърквам от притеснение.

П.П.: Случайно ми излезе това в нета и го поствам тук, ако ще е полезно:
https://delo.bg/show/s-tchay-ot-tazi-bilka-unishtozhavate-dva-vi … li-ot-tyaloto-si/

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 10:07 от bubolina_80

# 553
Имам тежест понякога,имам и моменти на спазми,пия уролесан или фитолизин.
Няколко дена ме боли много ниско долу,надявах се да е МЦ,но има много време.Топлото също ме успокоява-грейка на бъбрек.Сега се стремя да пия повече течности,нещо,което не правя като работя.От вчера даже подметнах чайовете.

# 554
  • Димитровград
Имам тежест понякога,имам и моменти на спазми,пия уролесан или фитолизин.
Няколко дена ме боли много ниско долу,надявах се да е МЦ,но има много време.Топлото също ме успокоява-грейка на бъбрек.Сега се стремя да пия повече течности,нещо,което не правя като работя.От вчера даже подметнах чайовете.
А от къде си се сдобила с Уролесан? На мен ми излиза само от руски сайтове този препарат. Има ли го в Бг?

Общи условия

Активация на акаунт