Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 45 908
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Много ми е криво като видя, че някой пише тук...
Моят хомеопат точно вчера публикува това: "Много жени страдат от цистит, затова когато настъпи остро парене при уриниране, се препоръчва използването на КАНТАРИС (Cantharis): при леки оплаквания в разреждане Д6 (D6), а при по-силни - Д30 (D30)."
Ето и малко стари публикации от нея:
https://youtu.be/MoyALCM3FwI

http://www.homeopathytoday.eu/%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0% … D1%86%D0%B8%D0%B8

# 586
Също така се сетих - дали менструалните гащи са подходящи за хора, които страдат от цистит , защото все пак ще има нещо мокро по теб доста време преди да го смениш както е в указанията , ако някой има и  впечатления от марка да сподели , мерсиииииии

# 587
Моята Клебсиела не можах да я оправя с чайчета. Притесних се за температурата и ми изписаха Зинат с уростим. Предполагам, че действа, защото температурата спадна. Четох за добавка Варбургия, превенция за гъбички и за пикочо-половата система. Мисля да я пробвам след антибиотика.

# 588
  • Варна
здравейте,

февруари някъде ми сложиха първата доза ваксина на StroVac , после изкарах вирус  и   пих много антибиотици, сега вече питах лекарката - тя твърди че в епидемия не се слагали ваксини , но според  мен един път изтървано да се сложи втората доза няма огромен смисъл

пих много време уростим и уроваксом , дали сега с тях да продължа се чудя

след два антибиотика един след друг от вчера имам новолно изпускане, което пък не беше ставало от години, няма в карантина да ходя по болници , имам някъде ЦистиРен , дали е удачно да го почна , вечер ме болят бъбреците, някой с подобен опит нещо да  сподели

Специално това, което знам за ваксините е, че наистина изпусне ли се една доза, после трябва отначало. Това от алерголог го знам, че преди 4-5 години ходих на такъв доктор. А от личния знам, че човек трябва да не е болен или да е боледувал скоро, за да му се сложи ваксина. Сега с тази пандемия говорят, че трябва да се избягват, но точно с каква цел не ми стана ясно, не се и постарах да ги слушам де.

От уростим и уроваксом аз лично нямах желания ефект, а и други момичета тук са споделяли, че не са им свършили работа.

Когато се борех и аз с бактерията, по едно време също имах изпускане, за което не си давах сметка, че е проблем, но то беше за кратко.  И като се замисля май беше по време на едно от леченията с АБ. Но после мина.

За бъбреците е много хубав Неоренал СР. И за цистита също. А за изпускане се препоръчват и упражненията на Кегел.

# 589
Аз съм доволна от Уроваксома, е.коли не се е появявало. Надавям се и уростима да ми действа добре.

# 590
здравейте,

февруари някъде ми сложиха първата доза ваксина на StroVac , после изкарах вирус  и   пих много антибиотици, сега вече питах лекарката - тя твърди че в епидемия не се слагали ваксини , но според  мен един път изтървано да се сложи втората доза няма огромен смисъл

пих много време уростим и уроваксом , дали сега с тях да продължа се чудя

след два антибиотика един след друг от вчера имам новолно изпускане, което пък не беше ставало от години, няма в карантина да ходя по болници , имам някъде ЦистиРен , дали е удачно да го почна , вечер ме болят бъбреците, някой с подобен опит нещо да  сподели

Специално това, което знам за ваксините е, че наистина изпусне ли се една доза, после трябва отначало. Това от алерголог го знам, че преди 4-5 години ходих на такъв доктор. А от личния знам, че човек трябва да не е болен или да е боледувал скоро, за да му се сложи ваксина. Сега с тази пандемия говорят, че трябва да се избягват, но точно с каква цел не ми стана ясно, не се и постарах да ги слушам де.

От уростим и уроваксом аз лично нямах желания ефект, а и други момичета тук са споделяли, че не са им свършили работа.

Когато се борех и аз с бактерията, по едно време също имах изпускане, за което не си давах сметка, че е проблем, но то беше за кратко.  И като се замисля май беше по време на едно от леченията с АБ. Но после мина.

За бъбреците е много хубав Неоренал СР. И за цистита също. А за изпускане се препоръчват и упражненията на Кегел.

Благодаря много , ще потърся тези упражнения , не  ги знам , накрая сама ще си сложа тази втора доза , седи ми в хладилника , аз мисля че бях по - доволна от уроваксома , но като го забравих един път на една планина и намерих само уростим и трябваше после да пия три месеца уростима, и аз си мисля че изпускането е  от натоварването на организма от вирус , антибиотици и то не беше леко преживяване

не знам чайчетата до колко имат ефект, имам даден един Уро Фитек нещо си , не виждам огромна разлика сега  точно, нещо  насипно ще търся явно , тия дни на изолация нещо почнах да пия много бира , няма човек около мен който да не ми е казвал да не пия много бира ама научно още не съм търсила , пък и аз пия  някви крафт и не знам дали са полезни толкова

поздрави

# 591
Някой да е пил този пробиотик? На опаковката пише, да се разтвори в малко вода или мляко, обаче май за деца под 3 години. Не знам дали да го разтварям или да пия таблетките. Ако може малко помощ 🤗

# 592
Някой да е пил този пробиотик? На опаковката пише, да се разтвори в малко вода или мляко, обаче май за деца под 3 години. Не знам дали да го разтварям или да пия таблетките. Ако може малко помощ 🤗

Аз съм го пила директно, без да го разтварям.

# 593
Благодаря!

# 594
И аз съм го пила директно.
Да ви попитам, имам час за нефролог, чудя се дали ще ме кара да пускам урина? Ще ми се да съм подготвена и да си я нося предварително стерилна, че както и бавно излиза. Или само гледат на ехограф? Започна да ми отшумява цистита, по великден беше най-зле, дали докато ида и  ми е минало, имали смисъл тигава да се ходи?
Моля, споделете кога сте отивали при нефролога, какво представлява прегледа?

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 16:39 от Elsi86

# 595
Ако не ти пусне стерилна урина, не знам как ще те лекува?
Ехографът не замества изследването.
Аз ходя на уролог, не на нефролог, винаги ми пуска стерилна урина и на база антибиограмата, назначава лечение.

# 596
Ами представях си,  че на ехографа вижда нещо повече, то и педи ми пусна стерилна урина предния път...

# 597
На ехографа може да се види дали са удебелени стените на мехура, което значи възпаление.
Но от какво, може да каже стерилната урина.

# 598
На ехограф гледат и бъбреците, дали инфекцията е стигнала до тях. Урината според мен е задължителна.

# 599
Ясно, благодаря ви. Ще си взема и стерилна урина направо да я дам за изследване. С две деца съм и ММ ще ме кара до лекарката, че не смея с рейс и такси, затова разпитвам толкова. Искам максимално да си спестя разкарването насам натам...

Общи условия

Активация на акаунт