Цистит - традиционно и алтернативно лечение - тема 6

• 45 916
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
Към Зизу ми беше въпроса Simple Smile

Ще чакам да споделиш резултати за уростима.

# 571
Какъв пробиотик пиеш?
Скрит текст:
Kikimora_, пия Форевър актив про-Б, като много бързо даде ефект при мен.
Тъй като се въртя в омагьосания кръг на бактерии, вируси, гъбички, антибиотици, слаб имунитет от няколко години имам база за сравнение. Почти не съм спирала да пия пробиотици от три години (различни марки), но при микробиологии често имам липса на лактобацили или са редуцирани. Склонна съм да вярвам, че не съм усвоявала предишните марки...Докато тук Според клиничните изследвания, живите бактерии стигат до червата и се размножават.
Някъде два, три месеца след като пиех алоето и пробиотика,  изследванията ми бяха супер и така се чувствам. Пупу.

# 572
Аз септември преживях първият си цистит в живота. Вдигнах много висока температура, втрисане, болки в кръста, пикаех кръв и утайки. От нищото, за ден станаха нещата след по-чести домашни опити за бебе. Бутна ме, за една седмица не бях пълноценен човек, защото не можех да вървя от болки в кръста.
Бъбреците ми бяха наред. Но високата температура си беше от бактериите.

Аз в момента взимам ЛАКТЕРА НЕЙЧЪР пробиотик с дневна доза 150 млрд пробиотика (Струва 80 лв, на някои места много му завишават цената). Жесток фен съм на продуктите на Форевър, но пробиотика на Форевър ми се стори с малко лактобактерии, макар и по-добри за вагиналната флора. Моето мнение е, че излекуваме ли си стомасите и червата  бактериите ще изчезнат сами. А това с антибиотици не става. Разбира се, ако няма налични сериозни симптоми, тогава билките не помагат. Този пробиотик, който взимам ми беше препоръчан от едно момиче, което е извадило майка си от болница с него. Жената е имала Клостридиум в стомаха и положението вече е било много зле, в болницата не са можели да я овладеят. Закрепила я е с този пробиотик с няколко кутии.
Да ви кажа съм доволна. Стомахът ми е доста добре. Както и на мъжът ми, който е с колит, гастрит, раздразнени черва, пропускливи черва и не знам още какво.

Веднъж победих бактериите като спрях антибиотици и минах само на пробиотици и лека хомеопатия. Вярвам ,че това е начина и рано или късно пак ще успея. Просто телата ни трябва да си починат от лекарства.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 22:29 от teri__90

# 573
  • Варна
Мдаа, много съм съгласна с всичко казано до тук, особено за червата. Там е 80-90% от имунната система, поради простата причина, че там се усвояват хранителните вещества, които са ни нужни за нормалното и правилно протичане на процесите в тялото.
Затова трябва храната да е богата на пробиотици, ензими, фибри, както и да включим такива добавки. За Форевр и аз съм писала не веднъж, както и в старите теми. Simple Smile
Започнахме страстната седмица, та внимавайте със страстите ахахаха Simple Smile
Хубава седмица на всички!

# 574
Днес ще поръчвам пробиотик, ще погледна и този.
След поредния преглед при друг лекар тази сутрин, който беше на същото мнение( не трябва да приемам повече амтибиотици).
Пак да кажа, аз нямам симптоми, само субферилна температура и изследванията, които показват наличие на гадините. Точните думи на доктора бяха, че съм млада и организма ще се справи сам с тях, достатъчно съм му помогнала с антибиотиците. Чувствам се като хипохондрик, обиколих сумати доктори за една седмица.
Скрит текст:
Аз септември преживях първият си цистит в живота. Вдигнах много висока температура, втрисане, болки в кръста, пикаех кръв и утайки. От нищото, за ден станаха нещата след по-чести домашни опити за бебе. Бутна ме, за една седмица не бях пълноценен човек, защото не можех да вървя от болки в кръста.
Бъбреците ми бяха наред. Но високата температура си беше от бактериите.

Аз в момента взимам ЛАКТЕРА НЕЙЧЪР пробиотик с дневна доза 150 млрд пробиотика (Струва 80 лв, на някои места много му завишават цената). Жесток фен съм на продуктите на Форевър, но пробиотика на Форевър ми се стори с малко лактобактерии, макар и по-добри за вагиналната флора. Моето мнение е, че излекуваме ли си стомасите и червата  бактериите ще изчезнат сами. А това с антибиотици не става. Разбира се, ако няма налични сериозни симптоми, тогава билките не помагат. Този пробиотик, който взимам ми беше препоръчан от едно момиче, което е извадило майка си от болница с него. Жената е имала Клостридиум в стомаха и положението вече е било много зле, в болницата не са можели да я овладеят. Закрепила я е с този пробиотик с няколко кутии.
Да ви кажа съм доволна. Стомахът ми е доста добре. Както и на мъжът ми, който е с колит, гастрит, раздразнени черва, пропускливи черва и не знам още какво.

Веднъж победих бактериите като спрях антибиотици и минах само на пробиотици и лека хомеопатия. Вярвам ,че това е начина и рано или късно пак ще успея. Просто телата ни трябва да си починат от лекарства.
Лактерата как я приемаш? И на коя фирма?

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 14:01 от AnMary

# 575
Ето този взимам аз https://static.drugstore.bg/thumbs/3/laktera-nature-5.jpg с кръглата кутия
И го поръчвам от https://www.facebook.com/Daflorn.MLM5
Това е официалния сайт https://www.daflorn.com/ В България ги произвеждат, даже момичето беше ходило на консултация при професора, който ги произвежда.

По принцип продават пробиотика за 83 лв, но момичето, което ми го препоръча, след пазаруването на големи количества е станала някак си консултант на фирмата и ми даде код за консултант и го купувам за 62лв, което е много изгодно. Не знам само, че как се става консултант, може ли човек сам да реши да стане консултант. Реално няма никакви обвързващи задължения, просто са я вписали, за да й излиза по-евтино. 60 лв за месец и половина пробиотици по 150млр на ден е мнооого изгодно. То обикновените на капсули, които купуваме за 5 дена, струват по 15 лв.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 13:01 от teri__90

# 576
Даа, и аз съм съгласна с мнението, че с анитибиотиците и изобщо с лекарствата трябва да се внимава, а пробиотците са много важни и оказват огромно влияние върху имунитета и като цяло върху здравето. Аз пия Флора 8 и съм много доволна. Те са синбиотици на прахчета и се приемат директно. Пък са и много приятни на вкус-карамел:)

# 577
След 2 аб ,единият инжекционен,стафилокока премина в клебсиела,въпреки масла,добавки,билки...,стоене в къщи...,редуцирана остатъчна урина...

# 578
Ох, Съни........Disappointed Hug

# 579
Тестването на 2, 3 ден се прави за да се види дали подбрания антибиотик има ефект.
При всички ли ви се изолира е.коли? При мен абс нищо не се изолира Cry поне знаете с какво се борите. Аз преди 10тина години започнах да получавам много тежки цистити, които бяха 2,3 годишно изолираше се е.коли но с времето зачестиха, а симптомите станаха по-леки понякога само парене и отминава но стерилните са чисти винаги. Също така имам хронично слабо в.течение и получих наскоро диагноза хроничен цервицит след конизация. След като във влагалището нямам мико уреаплазма и хламидия възможно ли е в урината пък да се намери?
Риганела съм пила, няма ефект при мен. Сега започнах с дманозата да видим.
Искам само да ви кажа че с всичките ми ужасни оплаквания нямах никакви проблеми да забременея, ако това ще помогне на някого.
Напълно възможно е в урина да са уреаплазмите. Геника ги хваща най-точно, но пък как се лекуват не знам 🤪

# 580
Здравейте, ето и моя проблем. Януари получих цистит (в живота си съм имала 1-2 пъти досега). Кърмя, имам бебе на 10 мес, и дъщеря на почти 6. На 33 год съм, такова чудо не съм имала. Пих Амоксиклав, защото не мина с Уринал, имах и кръв. Мина ми, след 10ина дни пак се повтори. Пуснахме стерилна урина и се видя бактерия Протеус Мирабилис,  пих Панцеф пет дни и мина. Днес сутринта пак усещам началото на нов цистит - леко парене, чувство за често пишкане. Увеличих течностите и почнах Цистирен. Имам час за нефролог другата седмица. Какво друго може да направя, докато чакам, впредвид че все още кърмя?
Пропуснах да кажа, че октомври ми гориха раничка, януари ходих и на АГ за контрола, каза, че всичко е наред.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 15:10 от Elsi86

# 581
Не съм пила Цистирен.
Доволна съм от Цистостоп Рапид.
Но за теб е по-добре да си изчакаш прегледа.

# 582
Здравейте, ето и моя проблем. Януари получих цистит (в живота си съм имала 1-2 пъти досега). Кърмя, имам бебе на 10 мес, и дъщеря на почти 6. На 33 год съм, такова чудо не съм имала. Пих Амоксиклав, защото не мина с Уринал, имах и кръв. Мина ми, след 10ина дни пак се повтори. Пуснахме стерилна урина и се видя бактерия Протеус Мирабилис,  пих Панцеф пет дни и мина. Днес сутринта пак усещам началото на нов цистит - леко парене, чувство за често пишкане. Увеличих течностите и почнах Цистирен. Имам час за нефролог другата седмица. Какво друго може да направя, докато чакам, впредвид че все още кърмя?
Пропуснах да кажа, че октомври ми гориха раничка, януари ходих и на АГ за контрола, каза, че всичко е наред.

Angocin ми премахва всички симптоми на цистит още на първи, втори ден. Само билкови съставки е. За съжаление го няма в България.
Билковите аптеки също имат готови смеси при цистит и бактерии в урината. Дали са съвместими с кърменето, не знам, може да попитате по тел билковата аптека.

# 583
здравейте,

февруари някъде ми сложиха първата доза ваксина на StroVac , после изкарах вирус  и   пих много антибиотици, сега вече питах лекарката - тя твърди че в епидемия не се слагали ваксини , но според  мен един път изтървано да се сложи втората доза няма огромен смисъл

пих много време уростим и уроваксом , дали сега с тях да продължа се чудя

след два антибиотика един след друг от вчера имам новолно изпускане, което пък не беше ставало от години, няма в карантина да ходя по болници , имам някъде ЦистиРен , дали е удачно да го почна , вечер ме болят бъбреците, някой с подобен опит нещо да  сподели

# 584

Angocin ми премахва всички симптоми на цистит още на първи, втори ден. Само билкови съставки е. За съжаление го няма в България.
Билковите аптеки също имат готови смеси при цистит и бактерии в урината. Дали са съвместими с кърменето, не знам, може да попитате по тел билковата аптека.
Благодаря ви, все още се надявам на чудо и да не се наложи да ходя по болници в това време...

Общи условия

Активация на акаунт