Кухня от ИКЕА - тема 3

• 89 354
  • 924
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Познато и аз за това предпочетох 4-ка,имахме спорове по въпроса, аз колко точно готвя че да ми трябват 4котлона...но точно, за да мога да си ползвам 2заедно и спокойно с колкото искам голяма тенджера /тиган, взехме 4-ка...май 1-2пъти ми се е случвало да пусна даже трети котлон... 🤷‍♀️ 😂

# 781
За снимката с бутилката - котлоните са до прозореца и всички пръски ще са по стъклото и дограмата. Играла съм го и е отврат. А за платнената щора отгоре нямам думи.

# 782
  • Разпиляна във въображението
Има външна щора Simple Smile

# 783
Видях я външната. Скрива пръските от манджата горе-долу. Приготви се за ежедневно почистване на прозореца, иначе става страшно. Платнената щора така ще се осмърди...

# 784
Ако не е до прозореца, котлонът ще е до стената. Лошото е, че ако го сложа там ще има малък проблем с извеждането на абсорбатора. Оправям се с тясно място Simple Smile

Отидохме в ИКЕА. След като не успяхме да открием това, което харесах на сайта се обърнах към един служител в отдела да ми каже къде да се запиша за консултация. Той ми обясни, после че се чака около 10 дни - 2 седмици, после колко трае консултацията... а аз ужасено го изгледах. Казах му, че става въпрос за едни четири шкафа, а не за цяла кухня и той ми предложи да изчакаме да му свърши консултацията и ще ни помогне. Направи го, поръчахме и снощи ми написаха, че са събрали нещата и скоро ще са готови за вземане. Добре, че имам девер там, който се прибира на шести и ще вземе шкафовете и абсорбатора /който също го нямаха наличен и ще го чакаме да докарат/.

# 785
Браво! Ще чакаме снимки Simple Smile

# 786
Непременно. Започваме ремонта в края на месеца. Все още сме в чудене за котлоните. Много тъпо, че няма вграден  нормален двойка газов котлон.

# 787
Няма газов двойка за вграждане? Виждала съм четворка два газови и две керамика.

# 788
Не се изразих правилно. Двойката котлон ми е неудобна. Много са близо котлоните за едновременно ползване. Четворката ми е много. ММ казва да вземем свободно стоящ, защото е с достатъчно разстояние, но според мен ще заема повече място, дори и да го обърнем. От ИКЕА предвидиха шкафа с място за вграждане на котлон.

# 789
Ами то мястото за котлона се предвижда да можеш да сложиш и голяма тенджера на центъра му. Опрян до стената не е най-удобното. Помисли и премери

# 790
  • вече в собствен дом
Привет на всички! Предстои ми поръчка на кухня от Икеа. Моля някой , който си е правил LERHYTTAN черна да каже мнение дали лесно се поддържа и дали остават много пръсти . Моята кухня ще бъде само с долен ред шкафове.

# 791
Привет на всички! Предстои ми поръчка на кухня от Икеа. Моля някой , който си е правил LERHYTTAN черна да каже мнение дали лесно се поддържа и дали остават много пръсти . Моята кухня ще бъде само с долен ред шкафове.
Лесно се почисва, но остават следи. Не знам дали може с нещо да се обработи повърхността, защото е байц, дали с някакви препарати за дърво, но определено има нужда.  Иначе е много красива, на мен ми беше любов от пръв поглед.

# 792
  • София
За светлото пише акрилен лак, за тъмното байц с прозрачен акрилен лак... Не е гол байц, гол не се оставя, или се лакира или омаслява.

# 793
Да, байц с лак е, няма как да е без, струва ми се ясно за всеки, че байцът инче се измива, а и пише на сайта.

Питането е за черната врата и за отпечатъци и за тях отговарям. Този лак все едно обче го няма грам. Не знам на коя марка са ползвали, но според мен има нужда от минаване с още нещо. Дали ще е продукт с восък да речем за дървени мебели, дали да е още една ръка акрилен лак след време, но ако си прекараш пръста можеш да рисуваш по вратата (остават "бели" следи). Ако просто пипнеш не е толкова зле, но покритието за мен нещо куца. На мострената кухня в магазина в София може да се види за какво говоря.

# 794
  • София
Масло/восък върху лак според мен няма да направи кой знае какво, защото няма да проникне през лака, нали идеята им е да проникнат в порите на дървото... Та според мен още една ръка лак може би.

Общи условия

Активация на акаунт