Слабо парно ТЕЦ

• 8 722
  • 84
  •   1
Отговори
# 60
  • София
При нас в банята са студени, защото ги изключихме централно на всички от абонатната станция. Прекалено загряват и е безсмислено да се топлият.

# 61
При нас в банята са студени, защото ги изключихме централно на всички от абонатната станция. Прекалено загряват и е безсмислено да се топлият.
Колко неразумна постъпка! Теще ви го наблъскат в сградната инсталация, а вие си стойте на студено.

# 62
  • София
Няма никъде да го наблъскат. И не стоим на студено. Спряхме го, защото е прекалено топло, а баните са вътрешни помещения. Имаме топломери и на радиаторите в баните и те са на 0. Не сме си го спрели сами, а със заявка до Топлофикация, с което се изключва целият кран към баните и отчита 0 на общия топломер. Така няма утечки. Малък вход сме - 3 жилищни етажа с по 2 апартамента и 1 офисен. Всички ползваме парно и досега не сме имали проблеми. Обикновено надписване към сградната инсталация се получава там, където има неплащащи абонати и техните сметки ги разхвърлят на плащащите.

# 63
Благодарение на баните почти не се налага пускане на радиаторите, получава се много равномерно затопляне. Нашите също са вътрешни и въпреки вентилаторите влагата в студените дни е голяма, когато имаше авария преди години или като е слабо, защото не е обезвъздушено се усеща голяма разлика и фугите почерняват за 0 време. Там ми е най-важно да има Simple Smile

# 64
  • София
Зависи от банята. Разбирам какво има предвид НСЧ, защото имам наблюдения на място, където целият блок няма парно и знам какво се случва с банята, но при нас през баните минава шахтата с тръбите с топлата вода и става нетърпима жега. Ако и радиаторите се загряваха, не знам. Вероятно малкото на брой етажи запазват тръбите горещи и ние от години не сме включвали парно вкъщи. Проблемът при нас е с прекаленото изсушаване на въздуха, а не с влагата. Налага се допълнително да овлажняваме. И обикновено през цялата зима ходим по къси ръкави.
Понеже у дома сме много хора, навъртаме голяма сметка за топла вода и топлата вода ми е от огромно значение, но недолюбвам парното. Съпругът ми постоянно се чуди откъде да отвори и как да охлади. Съседите предлагаха да спрем топлоподаването и към кухните, но в момента на нас там ни е едната детска и не бързаме, но вероятно от другата година, когато оставаме с по-малко деца, ще спрем и него и ще си преместим нашата спалня в помещението (ние спим на отворен прозорец целогодишно и ще ни е идеално).

# 65
Ясно Simple Smile при нас няма радиатори, само тръби. Писах им, че искам да сложа лира (за да я спираме, когато ни няма), но никой не ме отрази Laughing

# 66
Здравейте, отскоро живея в апартамент с ТЕЦ (за пръв път) и много неща не са ми ясни. Пуснаха парното, ок, радиаторите са горещи но все пак в стаята и хола не е топло. Какъв е проблема според вас?

# 67
Апартаментът краен ли е? Има ли изолация? Дограмата каква е? Среден етаж или 1/последен?

# 68
Апартаментът краен ли е? Има ли изолация? Дограмата каква е? Среден етаж или 1/последен?

Източно изложение, PVC дограма, 6ти (непоследен) етаж...нямам логично обяснение

# 69
Колко градуса е в помещенията?
Да не са прекалено малки радиаторите за съответното помещение? Какъв тип са?

# 70
Ако радиаторите са горещи вината не е в парното. Възможностите са няколко:
- стените са още студени, не се стоплят веднага, изчакайте.
- радиаторите не са достатъчно мощни. Ако е така може и изобщо да не вдигнат температура, но по-вероятно просто времето по горното тире ще се удължи.
- изолацията и дограмите са кофти.
- съседите отгоре и в страни не се топлят и паразитират върху вас.

Остава и въпросът какво за вас конкретно значи да е студено Grinning

# 71
В помещенията е около 15 градуса, при усилени радиатори на 5. През деня ги държа на 3, не знам дали това е причината стените още да са ледени....За съседите нямам идея как мога да разбера дали се отопляват Sad Иначе раидаторите са чугунени, единият е малък (около 10 ребра), другият е два пъти по-голям.

# 72
В помещенията е около 15 градуса, при усилени радиатори на 5. През деня ги държа на 3, не знам дали това е причината стените още да са ледени....За съседите нямам идея как мога да разбера дали се отопляват Sad Иначе раидаторите са чугунени, единият е малък (около 10 ребра), другият е два пъти по-голям.

Доста зле звучи Thinking У нас е 20-21 ако не пускам никакво парно newsm78 Не ги спирай и през деня докато се затопли, ако не помогне слагайте по-големи радиатори напролет и изолирайте. Но това трябва специалист да сметне какви и колко ребра. С термокамера пък може да ви кажат къде губите топлина, ако съвсем не иска да се стопли. Но със сигурност при горещи радиатори не можете да обвинявате Топлофикация.

# 73
Не обвинявам никого, просто за пръв път живея в апартамент и за пръв оът се сблъсквам с ТЕЦ. Да разбирам ли че при нормално функциониране стените се затоплят в някакъв момент?

# 74
Не обвинявам никого, просто за пръв път живея в апартамент и за пръв оът се сблъсквам с ТЕЦ. Да разбирам ли че при нормално функциониране стените се затоплят в някакъв момент?

Ако си в стара кооперация с 50 см дебели стени си иска време. Но пък после държат. Но е много гадно, ако около теб никой не се топли, тогава имаш бесни сметки и пак ти е студено.

Общи условия

Активация на акаунт