На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 28

• 85 075
  • 742
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
Здравейте, бихте ли ми препоръчали марка черни маслини в буркан, които да закупя от Мигрос. Нямам голям избор, защото няма да мога да взема от другите места като борсата и т.н.? Благодаря предварително Simple Smile

# 316
Вчера бяхме на Одрин и за пореден път се убеждавам колко по спокойно е през седмицата. Нямахме много време за обиколки че бяхме на абитюренска тема но нищо от към дрехи не ме грабна. Този път хапнахме на центъра срещу Айдън на два етажа. Препоръчвам, джигера беше много вкусен. Картата ми от Мигрос е от юни и беше валидна, та пробвайте първо.

# 317
  • Варна
Здравейте, въпросът ми не е точно по темата, но все пак искам да попитам. Става въпрос за градчето  Силиври, на брега на Мраморно море, където ни предстои да прекараме 5 дни по Нова година. Ако някой е ходил там - би ли споделил впечатления - какво да се види, какви магазини, интересни места  има и т.н. Дано да има някой отзивчива душа и да ми отговори;)))

# 318
  • ...живея на последния етаж...
На Силиври крайбрежната улица е много приятно място за разходка, но сме били там лятото. Кафенета, ресторанти, атракции, като всеки морски град. Молът е атрактивен, Макси център, намира се на изхода за Истанбул. Преди петнайсетина години много се впечатлих там, вътре има действащо виенско колело. Но след толкова магазини през годините вече не е толкова впечатляващ.

# 319
От Силиври на 2 крачки е Буюк чекмедже, малко градче,  с най - вкусните курабии с масло и сушени плодове, които съм яла навън.  В малка сладкарничка по  главната им улица.  А от хълмовете наоколо се открива прекрасна гледка към морето.

# 320
          Момичета, сух кадаиф в пакети по 200 гр. видях в петък в магазин : А.101. Но дали става за кюнефе  не разбрах. Беше с кафеникав отенък, а не бял. Може да е за други цели.
           И аз да потвърдя за баклавата на Уста Елер ,взех от всички видове баклава ,които бяха  на цена от 60-100 лири! СТРАХОТНА Е!От всеки вид ви дава да опитате,така че да не би нещо да не ви хареса.Има и от 30 лири баклава,която е с орехи и леко наръсена с шам фъстък отгоре,но нея не съм я опитвала. Оооох,ако знаете колко много беше натъпкана колата с всякакви лакомства и глезотии/викам си ,митничаря пак ще се хване за главата/,но той само ни каза ,че е виждал много по-натъпкани багажници от нашия!И ние с мъжа ми се успокоихме .Каза ми, че следващия път ще ми даде да я натъпча повече! Laughing Laughing Laughing
Останахме много доволни от шопинга в Къркларели.Беше спокойно от към туристи с автобуси и се пазареше без нерви и препускане!За мен е безмислено да ходим до Одрин, ако е само за храна и други дреболии.Ние сме влюбени в Люлебургаз и последната една година ходим само там за дрехи, обувки, домашни потреби и техника. Желая ви светли и изпълнени с уют празници!

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 00:21 от kikiriza

# 321
Здравейте Аз тази Коледа се падам Сама вкъщи 😌и мисля да се разходя до Одрин или Лозенград.Ако иска някой да се съберем и да си прекараме една спокойна и лежерна пазарна сряда 😊Аз ще шофирам през Лесово делим горивото и сме ние ☺️

# 322
Здравейте, къде в Одрин има едноцветни килими и пътеки?

# 323
  • Ст.Загора
Здравейте Аз тази Коледа се падам Сама вкъщи 😌и мисля да се разходя до Одрин или Лозенград.Ако иска някой да се съберем и да си прекараме една спокойна и лежерна пазарна сряда 😊Аз ще шофирам през Лесово делим горивото и сме ние ☺️
Много мило предложение Heart Eyes, ако нямах ангажименти бих се възползвала . На 8-ми март с моя близка си изкарахме чудесен празник в Одрин. Пожелавам ви да си намерите другарче , тогава ще бъде много, много спокойно по митниците и магазините .

# 324
Здравейте, къде в Одрин има едноцветни килими и пътеки?
Има в големия Мигрос. Нямах време да ги разгледам но изглеждаха хубави.

# 325
Здравейте,  вчера бяхме в Одрин с кола за първи път , направо е рай в сравнение с автобуса, но не ви казвам нищо ново де. Просто чаках някой да ме заведе, та да мога и аз после с моята кола да ходя, че съм зле с ориентацията.  Да кажа за границата -много спокойно, без почти никакви проверки, само с едно бързо отваряне на багажника на връщане, имаше и в двете посоки по 10 коли в 4 колони, но не повече от половин час беше минаването. Добре избрахме деня Wink . Ходихме първо до центъра , купих си от там суров кадаиф и баклава, не пропуснах и Али паша , закрития пазар, все си намирам да си купя някоя чанта от магазините в началото. После в Ераста. В Мигрос има промоция на Ариел за цветно 8 kg za 49,90. Kупих си Мъникард, като си мислех, че както е в Гратис, ако нямаш, няма да ти важат отстъпките,  но май няма значение за това. Писали сте много, но ако може малко да ми разясните какви са бонусите като имаш такава карта, да не би нещо като в Т-маркет да ти се натрупва? В любимия ми US Polo ми се стори доста обрано, но все пак закачихме 2 пуловера, като за определени стоки, при покупка на 2 едното е подарък, като плащаш по-скъпото. А други са на 50 % намалени. Бяхме 4 човека и се смяхме, че много скромно се представихме, едва напълнихме багажника на едно комби Wink

И друг въпрос имам, не съм ходила до Марги Аутлет, как са там магазините в сравниние с Ераста, и знам, че и там има Мигрос - той по-голям ли е от този в Ераста, къде е по-добре да се пазарува?

# 326
  • ВАРНА
Естествено че е рай с кола и дори с малко бусче 8 места пред автобуса.   
Автобуса прави двойно по-бавно прехода - въпреки че някои автобусни шофьори са доста нахални на границата и изпреварват опашката с леки коли. /та вече не се дразня като сме с кола на автобуса че пререждат.
Отделно в автобуса особено за мъже са сгънати като червеи - меко казано на малките седалчици.
И като се добави че винаги избират краткия - но брутално разбит - магарешки път след Къркларели.   Направо се чудя как съм издържал  първият път.
И за капак автобусите те разтоварват на най-скъпите места.
Но пък и почти не може без тях като за първи път...мааалко поне разузнавах някои неща.

# 327
Естествено че е рай с кола и дори с малко бусче 8 места пред автобуса.   
Автобуса прави двойно по-бавно прехода - въпреки че някои автобусни шофьори са доста нахални на границата и изпреварват опашката с леки коли. /та вече не се дразня като сме с кола на автобуса че пререждат.
Отделно в автобуса особено за мъже са сгънати като червеи - меко казано на малките седалчици.
И като се добави че винаги избират краткия - но брутално разбит - магарешки път след Къркларели.   Направо се чудя как съм издържал  първият път.
И за капак автобусите те разтоварват на най-скъпите места.
Но пък и почти не може без тях като за първи път...мааалко поне разузнавах някои неща.

Само да кажа, че аз не съм ходила на екскурзиите до Одрин или съседните градове с цел едно-или двудневен шопинг и тези неща не са ми познати. Тръгваме от Пловдив и съм обикаляла навътре по Турция с цел почивка и екскурзии и влизането в Одрин ми е било само като за двучасов престой. Шопинга ми е бил между другото, затова сега споделих как е с кола. Не бих си го причинила да ида с автобус за един ден до Одрин Wink

# 328
Здравейте, знаете ли тези продукти в кой магазин могат да се намерят

# 329
  • Стара Загора
Мисля че точно в Турция този тип продукти ще са неизгодни. Особено пък щом са внос. Хората баклави и баници правят на корем, вие шейкове за отслабване търсите. Grinning

Весели празници на всички дами и господа в темата! Да сте много здрави и все така ентусиазирани за покупки и вкусни храни. Blush

Аз да споделя за фините кори, които взех. Страхотни са наистина! На вкус мога да кажа че няма голяма разлика - тиквеник правих пак, но не са като нашите сухи и се работи супер лесно с тях. Достатъчно тънки са, обаче еластичността която имат не позволява да се начупват и разкъсват. Беличката е права за това, че изсъхват бързо. Още докато мажа и редя, виждам как крайчетата им започват да се свиват. Сега съм защипала пакета, дано ги опазя. Смятам да пробвам щрудел с ябълки за Нова година. Simple Smile Чудя се дали мога да ги замразя останалите?

При българските винаги има скъсани в пакета и като завивам на охлювче, се нацепват на 2-3 места и от плънката пада. Въпреки че слагам по 2 кори и уж внимавам, всеки път се случва. При турските няма такова нещо. Съвсем спокойно ги разделях и прехвърлях от купчината върху тавата, никакъв проблем. Мажа едната кора с мазнина и налагам отгоре втората, поръсвам обилно с тиква, орехи, захар и малко канела..... този път пробвах и да сложа сушени кайсии (леко накиснати във вода). Стана фантастичен. Лека тръпчивост се долавя от сушените плодове. Пробвах друга рецепта, но пропуснах галетата.

Направи ми впечатление и когато заливах със сиропа преди да сложа във фурната, че омекват за секунди. Притесних се да не стане текляв и загубят стегнатия вид парчетата, но след изпичане си бяха пак перфектни.
За 7 лири и 44 броя в пакета, които на мен ще ми стигнат за 3 тиквеника или щрудели примерно в средна тавичка, са супер като качество и цена.

Отворих и този кашкавал снощи - хубав е, но не е от солените. Среднотвърд е и с деликатен вкус. Хареса ми, но на Муратбей е по-добър. И цената му е по-висока де.

Черпя ви виртуално и с тиквени сладки тип меденки с крем от Филаделфия - топят се! Рецептата е на Ани Шакарян.

И напукани какаови сладки, които макар да нямат течен център като насипните от Мигрос...са също страхотни. След 3 дни в кутия омекват леко и отвън, та наподобяват масленки. Blush

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 10:59 от iv4enceto_91

Общи условия

Активация на акаунт