На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 28

• 85 053
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • ВАРНА
Здравейте Аз тази Коледа се падам Сама вкъщи 😌и мисля да се разходя до Одрин или Лозенград.Ако иска някой да се съберем и да си прекараме една спокойна и лежерна пазарна сряда 😊Аз ще шофирам през Лесово делим горивото и сме ние ☺️

Няма ли да напишете от кой град сте?

# 331
Здравейте От Бургас но не отидох ☺️Нямаше желаещи quote author=Варненец link=topic=1155943.msg39895377#msg39895377 date=1577356018]
Здравейте Аз тази Коледа се падам Сама вкъщи 😌и мисля да се разходя до Одрин или Лозенград.Ако иска някой да се съберем и да си прекараме една спокойна и лежерна пазарна сряда 😊Аз ще шофирам през Лесово делим горивото и сме ние ☺️

Няма ли да напишете от кой град сте?
[/quote]

# 332
Ние се разходихме на 24ти. Беше супер спокойно и по границите, и в Одрин. 20тина мин. ни отне и в двете посоки да минем, нямаше коли в града, хора... българска реч рядко се чуваше Simple Smile
Купихме баклава, ядки и разни дреболийки, 2-3 парцала, ядохме и се прибрахме навреме за Бъдни вечер Simple Smile

# 333
iv4ence с тебе правим еднакви покупки Grinning. Ще ми изпратиш ли снимка на шоколадовите сладки от Мигрос. Нямаш за моя изненада този път а имам възможност да си поръчам. За корите, замръзявай спокойно. Всичките ги замръзявам. Никакъв проблем.

# 334
  • Стара Загора
Лоша си. Накара ме да прегреша. Joy

И някои от останалите пакетирани продукти, които взех последния път. Лещата взимам за втори път. Много бързо се сварява, но е по-мръсна и няколко пъти изхвърлям водата. Може би затова е евтина. Има на NOBA и Yayla също, та ще опитам на тези марки вероятно другия път.

# 335
Благодаряя. Като ми казаха че няма от сладките ми идваше да ревна. Толкова много ми харесват. Вземам от тази леща само. Ориза също е чудесен на тази марка. От сиренето което си снимала също Grinning

# 336
  • Стара Загора
Да, може да е нямало към момента. Те са от насипните и явно свършват бързо. Който ги е опитал повтаря. Grinning Аз тогава взех почти всички останали в тавата. Този път са с аромат на кафе и малко по-различни, но пак много вкусни.

Ще имаш повод да отидеш пак, погледни го от тази страна. Blush
Бях взела и от тези, но са по-обикновени и няма да повторя. Меки са, обаче не така маслени и пълнежа е друг. А кутията струваше около 12 лири, които бих инвестирала в насипните. Да не се подлъжеш със слепените какаови. Първия път взех от няколко вида да опитам и няма да повторя. Само маслените с бадем и кръглите с ореха, са хубави. Останалите са твърди и въобще излагация. Blush

# 337
Аа, от насипните знам всичките и на мен другите не ми харесват. Само споменатите от теб. Любими са ми. От полумесците се заредих доволно. Издържат много време.

# 338
  • Стара Загора
Последния път не взех, защото имам неотворена кутия от Кавала и 2 бр от Keceizade. Честно казано не съм пробвала всички видове от Мигрос, но и не смея след първия експеримент. Соленки имат също. А някой взимал ли е от витрината с трилече, еклери и торти? На Ондо са много вкусни, но тези още не съм опитвала.

Още малко покупки от преди 2 седмици.

Набелязала съм прясно мляко да взема другия месец и сирене котидж. Толкова видове имат, добре че всичко е с описание в сайта на Мигрос и с преводача се ориентирам. Flushed

Последна редакция: чт, 26 дек 2019, 18:18 от iv4enceto_91

# 339
Еклери вземам само от там. Мини тортите са хубави но вътре са еднакви на вкус с парченца шоколад. За трилече не мога да кажа.

# 340
  • Стара Загора
Аз от тортите в Мадо и Пасафирини не съм очарована. Виж Червеното кадифе на вторите не беше лошо, но не ме очарова да повторя. В Мадо съм яла шоколадова, която си беше най-обикновена и със сметанов крем с парченца както казваш. Пролетта се подлъгах с една с червени блатове и сметана, която беше суха и ужасна, та им я върнах. Яла съм от сферите с шоколадов мус, която биваше. Но е почти само крем. Чийзкейка Сан С... и лимоновия с кестеновия от Kahve dunyasi, са ми фаворити. На други места в града не съм яла. По Сарчалар има 2-3 сладкарници, но всички изложени там ми изглеждат евтино. Rolling Eyes

В Истанбул умирам за Hafiz Mustafa. Е, техните вече са друго нещо. С пресни плодове, маскарпоне и истински черен шоколад. Големи парчета и за по 20-ина лири.

# 341
  • до най-прекрасния мъж
Страхотни неща показвате, момичета. Вдъхновявате ме да търся нови неща, като отида в Одрин следващия път.
Давам бърз отчет - никак не сгрешихме, че тръгнахме днес за Одрин. Голямо спокойствие беше навсякъде. Границата минахме за 30 мин на отиване (точно пред нас се смени смяната на нашите митничари, което отне 15 мин) и за няма и 15 мин на връщане. В Мигрос в Кипа бомба беше паднала, нямаше почти никакви хора, напазарувахме си спокойно и нова Мъни карта ми дадоха. Имаше намаление на доста неща от любимите ми - зехтин, брашно, масло. Купихме от тук хвалените шоколади с шамфастък, но още не сме ги опитали, буркан от любимия ни тахан, сирене тип Моцарела в кутийка, кашкавал на конци и разбира се от прекрасния им хляб.
Взех също доволно количество от прясно точените кори и след вече 2-часово въртене на баници, имам 2 големи вити и 9 малки банички, тип гюзлеми. Едната опекох сега и чакам да изстине, да хапнем, другата замразих и ще пека за Нова година с късмети. А гюзлемите вакуумирах и замразих за по-нататък.
Този път, по идея от темата, заменихме локума с бадемови курабийки - разкошни са. Не много сладки, хрупкави и много вкусни. Купихме и мъничка опаковка кашкавалена халва за опитване. И тя ми хареса много - мирише на масло и не накъртва от сладост.
В Мигрос имаше много добро намаление на продукти Neutrogena - взех крем за ръце, прекрасен е за студовата ми алергия и крем за лице, но е малко по-мазничък и ще отиде при майка ми. Ще и супер за сухата й кожа.
От борсите взех маслини на скара (развалили са ги, по-твърди са), баклава и перилни и почистващи препарати. Доволна съм от складчето за перилни, от което винаги пазаруваме - човекът свали по лира от всичко и за сметка от 470 лири ми подари комплект от 2 препарата за прозорци - 1 с помпа и 1 пълнител. Може да не е много, но винаги прави добро впечатление. Освен това помогна на мъжа ми да натоварят всичко в колата. Обичам ги тези хора, знаят как да правят търговия и с кеф им давам парите си.
Цените леко са завишени спрямо миналата година, но като че ли лирата е паднала и в лева е приблизително същото.

# 342
Зависи за кой период Simple Smile Доста динамично в последната година ...
https://www.xe.com/currencycharts/?from=TRY&to=BGN&view=1Y

От пролетта, когато лирата беше даже по-ниска, забелязах на някои неща двойни цени от абсолютно същите магазини.. Специално погледнах - купувахме едни анцузи долнища - съшата сергийка, само питах за цена - бяха 30, сега 60 лири.
Ем Simple Smile Алъш вериш да става Simple Smile

Ама ние не ходим за далавери или за запасяване с продукти - за разходка и хапване като цяло Simple Smile Simple Smile

# 343
  • до най-прекрасния мъж
Миналата година в началото на ноември сме били за последно. Обикновено ходим и в края на май, но тази година не успяхме. Не ми направи впечатление драстично да са скочили цените, поне на нещата, които ние купуваме.

# 344
Момичета днес съм в Одрин за първи път на петъчния пазар и съм развълнувана Simple Smile. Видях на 1вата страница, че пише до Борсите. Но някъде около главния път ли е? Къде може да се паркира? Лесно ли ще го намерим? Открит или закрит е?

Общи условия

Активация на акаунт