На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 28

• 85 039
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
И аз съхранявам във фризера, като единствено ги оставям леко да подсъхнат на въздух след като ги купя (разпъвам ги на масата за половин до един час), и завивам обратно в хартията, в торбичката и във фризера.

# 406
  • Стара Загора
И на моите кори им нямаше нищо, но леко се накъсваха. Замразих двете втори път, мисля във вторник да направя малка баница и ще кажа как е. Иначе са много вкусни, но за къпана баница... май не са ок. Исках да се опитам да направя бьорека на Мадо, ама тц. Разкашват се от водата или поне аз не се справих. Така че трябва наистина само с домашни от яйце и брашно.

Беличке, радвам се че сте харесали и вие бадемовите курабийки на Osmanli Sehzade. Аз ще правя опит за ограничаване на сладкото, та смятам да се въздържам занапред. Все се прибирам с 2 торби сладки и не постигам онова, което искам. Simple Smile

Аз да дам отзив за още един кашкавал, който взех миналия месец - лекия на Bahcivan за трениращи. Grinning

https://www.migros.com.tr/bahcivan-light-taze-kasar-peyniri-400-g-p-9a408b

На вкус е към безсолен, но не напълно. Средно между кашкавал и моцарела е. Не е твърд, нито пък мек и да се огъва. С нож се реже лесно. Аз го кълцам на малки парченца и нахвърлям върху огретена. Става чудно, но не стяга като моцарела и залепва малко за тигана след изстиване. Не е фатално де, хареса ми и пак бих си купила.

Като цяло съм много доволна от пробваното на марката досега. Bahcivan, Muratbey и Sutas са ми любими. Сега ще тествам Pinar и Icim.
Другия път ще взема различен за проба. А като знам преди как не смеех ни сирене, ни кашкавал да купя. Много ми помагат описанията в сайта, та откак се информирам и превеждам преди да отидем, правя списък и нямам ядове. Намерих и някакво котидж май или преводача така го изкара. Ще споделям. Останаха ми 2 кутийки от белите сирена неотворени, но лека полека хапвам. Simple Smile

Нещо интересно за млечните продукти - при нас продават по пазарите в малки градчета от кашкавали на Bim мисля бяха. Снощи познати, които си купуват споменаха че са видели как ги изгонили проверяващи. Искали да вземат, но жената отговорила нямаме, не продаваме. Дали са засилили проверките и затова?

А, да кажа и за Сан Себастиан чийзкейка, гледах няколко видеа в YouTube, крем сирене и сметана на Icim ползват. Даже си го пишеше в едната брошура на Migros. Blush

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 19:30 от iv4enceto_91

# 407
  • Пловдив
https://www.migros.com.tr/bahcivan-lezzetli-peynir-mixi-200-g-p-9ecba5

Това също беше интересно - моцарела на фигурки

# 408
  • Стара Загора
Абе вече не ги вземам тези в кутийки, защото не излизат никак изгодно. Само на конците, защото като ги разплета и ползвам за 7-8 хранения. Blush

# 409
Абе вече не ги вземам тези в кутийки, защото не излизат никак изгодно. Само на конците, защото като ги разплета и ползвам за 7-8 хранения. Blush

Кой такъв тип продукт в България Ви излиза по-евтино и не е имитиращ продукт?

# 410
  • Стара Загора
Не говоря за продукт от България и имитиращ. Купувам на Muratbey или Bahcivan Tel Peyniri. 😊 Слагам малко количество така или иначе, но ако взема пакетче моцарела от тук и на 2 ядения отива, макс 3.

# 411
  • Бургас
Да се запиша и аз, вчера ходихме в Одрин. На купихме си много неща, доволна съм. Зад Марги аутлет от пазара взехме млечните продукти: кашкавал на конци, твърдо сирене (мнооого ми хареса) моцарелки, меко сирене и маслини, солени за нас и без солни за свекъра, чудни, кори за баница си взехме за 10 лири/5 бр. Препарати за баня взехме от едно магазинче, течен за пране, сапунчета и едни симпатични крем чета за ръце си взех за 2,5 лири. На прибиране минахме през една фабрика за обувки, за моята половинка, че тук в Бургас не може да си хареса или няма 45 номер, та си хареса за 200 лири естествена кожа. Пропускам сигурно още от покупките, но като цяло останах доволна. Благодаря на пишещите в темата,които споделят къде, какво, бях по ориентирана 😍😁 да не забравя, опитах и тава джигер, мале майко, много вкусен

# 412
  • у нас
Герита85, понеже ти е прясно и фото, забеляза ли кой е най-големият номер, който се предлага за мъжки обувки във фабриката?

# 413
Нямат големи номера във фабриката рядко 45 имат . турците са с малки крака и големи номера трудно се намират особено с капризен мъж дори и в Истанбул се обикаля  за голям номер.

# 414
  • Бургас
Герита85, понеже ти е прясно и фото, забеляза ли кой е най-големият номер, който се предлага за мъжки обувки във фабриката?
45 имаше, по големи не видях, но на моя мъж малко май му стискаха, предвид, че кожените отстрани ще се отпуснат, човека от магазина ги взе и отиде във склада отзад и явно ги по разшири малко, може би имат калъпи за разширяване, но като не знам турски хах, той си говореше нещо човека и ни обясняваше, но наистина много хубав модел взехме

# 415
  • Варна
На мен в една аптека при сметка 350 лири ми направи 50 лири отстъпка...Странно.
Ма казвайте ги къде са тези аптеки..., те комшиите в един момент сами ще се усетят.
Аз в първата аптека, в която влязох да си купя лекарства "по списък"..при все, че нямаше две от лекарствата рзликата от предварително предвидената сума беше плюс 20 лири. Е, не е много, ще си каже човек, но пак казвам...оставя неприятен привкус.
....
В моя случай, просто оставих лекарствата и си излязох, за голям срам на дъщеря ми, която още ме бъзика "Че хората не работели по моите цени Simple Smile"

# 416
  • Пловдив
Редовно правим огромни сметки в аптеките с приятелките ми. Последния път едната купи лекарства за почти 1000 лири, аз редовно давам към 500, никога не са ни правили отстъпки.

# 417
  • ВАРНА
На мен в една аптека при сметка 350 лири ми направи 50 лири отстъпка...Странно.
Ма казвайте ги къде са тези аптеки..., те комшиите в един момент сами ще се усетят.
Аз в първата аптека, в която влязох да си купя лекарства "по списък"..при все, че нямаше две от лекарствата рзликата от предварително предвидената сума беше плюс 20 лири. Е, не е много, ще си каже човек, но пак казвам...оставя неприятен привкус.
....
В моя случай, просто оставих лекарствата и си излязох, за голям срам на дъщеря ми, която още ме бъзика "Че хората не работели по моите цени Simple Smile"

Много хубаво си направила че не си ги взела след опита да те излъжат!

Напоследък много грозно взеха да лъжат одринските аптекари - като разберат че не си турчин!

Първо купих 1 опаковка Дафлон с уж фиксирана последна цена 48 лири/47.60/
...след което реших че ми трябват още две опаковки и извъднъж другите две опаковки станаха по 58 лири!
И естествено няма касов бон!  Навън като излезеш...и направиш сметката че са те излъгали и нямаш касов бон....оставаш с дупката на геврека.

Заключението ми:  че са станали страшни мафиотчета одринските търговци и вече дори аптекарите им лъжат много долно.

# 418
  • до най-прекрасния мъж
На аптека Filiz на светофара до Селимие също се опитаха да ни излъжат с 10 лири. Купихме някои лекарства, след което се върнахме за още една опаковка Оледро хот и един шампоан с чесън на промоция с обявена цена на рафта. Двете бяха общо към 50 лири, като аз си исках първия път разписка с цените и бях приготвила точни пари. Аптекарят каза сума с 10 отгоре. Добре че му възразих и се намеси негов колега, който му каза, че греши. Извини се с грешка в системата. Не ми се вярва,  послъгват си, а не беше така преди.

# 419
  • Пловдив
На светофара от години лъжат. Последно пазарувах там преди 3 години, когато закръгляха всички лекарства нагоре и накрая се събираше една сума от към 10-тина лири отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт