На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 28

• 85 051
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря за съветите за пътуване с деца, ще са ни от полза, но за друг път - за тази седмица ни пропадна пътуването. И на нас ни е далеко(от Добрич сме) и така или иначе щяхме да сме с нощувка, защото иначе си е доста път за децата. Та  и моят план включваше спане в хотела с мен или баща им, и другия да пазарува на спокойствие Simple Smile

# 391
Ау от Добрич до Одрин с бебоци тцък.
Моите са на 7 и 13 и едвам ги изтрайвам 2-3 часа в колата от Пловдив до там...
И аз предпочитам с нощувка като сме с децата.

# 392
  • Пловдив
Цената на корите е от 23.12. - изкараха невредими до новогодишната баница.

Ама още на следващия ден сутринта, знаейки че зъзнат самотни в хладилника не се стърпях да врътна една баничка на тиган с една от тях. И после - пак,  та за НГ баница бяха останали само 2, но тя пък не е за наяждане.

# 393
И как се прави тази баница на тиган, че ми стана интересно? Ако не е нахално от моя страна, може ли набързо рецепта?

# 394
  • Варна
Криси`,
Скрит текст:
ние сме от Варна. Същата работа. Може би съм зле организирана, но една нощувка ми е крайно недостатъчна... Обикновено се натуткваме да тръгнем по обяд... Като беше само баткото, имаме потегляне в 3 през нощта, но с двете не смея. А с двамата докато се минат всички сутрешни процедури и се дооправи багажа... обикновено се надявам да можем поне да обядваме в Бургас. Това значи пристигане в късния следобед в най-добрия случай. На връщане вече гледаме да сме на границата към 18 ч., докато преди по това време още джитках лежерно из магазините. Целта е да сме у дома между 22 и 23 ч. След два престоя от по 4 часа и съответстващи прибирания към 4 сутринта, докато още бяхме трима, не смея да рискувам.
Та за мен една нощувка значи по-малко от денонощие в Одрин. С все хранения, къпания, спане и пр... Не си заслужава пътя. В началото на декември бяхме с 3 нощувки. Бива. Може и повече. Струваха ни 70 евро. Поносимо, щом ми дават малко повече спокойствие и време за всичко.

На мен корите от Байрямоглу ми мухлясаха за 4 дена последния път. Една беше останала иии я бях завила старателно.
Точно затова наблегнах на забележката на момчето, че не бива да се завиват плътно. Явно се задушават и мухълът тръгва по-бързо. Не знам, де, ама и моят опит сочеше по-малка трайност... до последния път, когато издържаха повече.
Сбиват се, когато са поели твърде много влага. Тогава са много гадни.
А бе, не е лесно да се съхранят. Замразяването също не е опция за запазване на първоначалните характеристики. Така че, купуваме и бързо оползотворяваме. На когото му се яде, да ни води пак в Одрин за кори.

Останаха ми лири от одринската екскурзия и като гледам, че курса на турската лира пада, няма никаква сметка да продавам. Ще трябва пак да се ходи. Smile
Аз винаги съзнателно си оставям някоя и друга лира... Да имам повод да ида да ги изхарча. Не страдам от промяната в курса. И да падне с няколко стотинки, разликата за 100-200 лири, колкото максимум си оставям, не е болка за умиране. Още повече, че плащайки с карта, съм спестила.

# 395
  • до едно тепе
И как се прави тази баница на тиган, че ми стана интересно? Ако не е нахално от моя страна, може ли набързо рецепта?
Аз на тиган ги правя със сирене илу кашкавал. Отрязвам наполовина кората, слагам сирене или кашкавал и я завивам така, че да се получи тънък правоъгълник. Пека в тиган до зачервяване, обръщам и омазвам добре с масло. Ако реша я обръщам няколко пъти,но обикновено с едно завъртане е опечена добре имайки предвид, че е тъничка. Щерката много ги харесва така. Май повече от обикновената баница. Особено ако са с кашкавал.
Беличке аз затова писах,че я бях увила, защото прочетох твоето обяснение. Гледам да си ги оползотворя аз още първите дни. Моята тава побира 4 кори и последната обикновено я мятам на тиган.
Ходи ми се, ама много ми се ходи до Одрин. И за 2 дена. Искам с децата да отидем, обаче няма кой да ми уйдиса на акъла 😁😁😁😁 Моите са на 4 и 8 и обикаляне по магазини с тях не ми се получава особено, но ми се разхожда ей така лежерно с дребните някъде в по- непозната обстановка.

# 396
Къде отсядате когато сте с децата? На мен ми предстои пътуване и с малката този път. Предпочитам Марги хотел, че като се умори от разходка ще се прибира с татко си в хотела или в басейна. Удобно е. Само че Марги много са вдигнали цените.

# 397
Мим, всичко ни беше на стойност около 3000 лири, имахме фактури. Част от нещата взехме от Тракия керамик до Тезкен, а гранитогреса, съвсем случайно от една борса, но не мога да ти я обесня, защото се въртяхме доста и там спряхме случайно. Другия път като ходим, ако минаваме от там, ще я запиша на картата. Мисля беше след борсите, към изхода на Одрин. Доста неугледна от вън, някакви чували се вееха. На границата бг митничара ни пита колко струват нещата , бяхме с два джипа и мисля му стана интересно, а пък и за тяхна информация Wink. Аз купувах за апартамент, който ще давам под наем, тук тези плочки са около 42 лв, там ми излезнаха 12-13. Екстра ни дойде. Моноблок с вградено биде взехме за 250 лв/бр. Гранитогреса беше порцелан. Има други магазини, с доста високи цени, но вие може да обиколите и прецените на място. В търсачката пиша 'серамик ' и набелязвам Grinning
Etty,много ти благодаря за изчерпателният отговор-ще отидем и ние да видим какво ще харесаме,но напролет.Благодаря ти !

# 398
Къде отсядате когато сте с децата? На мен ми предстои пътуване и с малката този път. Предпочитам Марги хотел, че като се умори от разходка ще се прибира с татко си в хотела или в басейна. Удобно е. Само че Марги много са вдигнали цените.
Хотел Калевера http://www.booking.com/Share-8bJX6i

До Ераста е, има паркинг и закуска.
Оттам пеш до центъра ходим по главната улица и зяпаме и по магазините Simple Smile
Има детска площадка по средата на пътя за почивка 😁

# 399
Здравейте, може ли да препоръчате магазини за мебели в Одрин? Или е по-добре направо в Истанбул

Турските вериги имат магазини филиали и в Одрин.
Препоръчвам Doğtaş, Istikbal Mobilya, Bellona.

# 400
Винаги взимам кори за 3 баници (при мен от 3 кори става една), като искам да ми ги завият отделно 3х3; слагам ги във фризера и когато реша размразявам и правя Peace

# 401
  • Варна
И с децата, и без тях, в последната година и половина нашият избор е Унисите. За мен даването на много пари за нощувка в Одрин не е оправдано, защото така или иначе основната цел на посещението е изгодно пазаруване. Каквото и да е, градът не е чак толкова атрактивен, та да са толкова скъпи хотелите. Ако ще давам повече пари, ще отидем направо в Истанбул. Не приемам, че трябва да спя в Одрин на цена, по-висока от тази, която плащаме за нощувка на 3 минути от Св. София. Нямам претенции за лукс, важното е да е чисто, да има топла вода и чисти чаршафи и да е с добра локация. Унисите не е централно разположен, но в Одрин проблем с придвижването с кола няма, а без нея е почти немислимо, заради покупките. Хубавата закуска е допълнителен бонус.
Цена от 70 евро за три нощувки ми е чудесна, предвид гореспоменатото. Септември дори бяхме за 38 евро за две вечери, но резервацията беше направена три месеца по-рано. И двата пъти - за двойна стая. През септември дори ни настаниха в апартамент. Случвало се е и преди.
Винаги взимам кори за 3 баници (при мен от 3 кори става една), като искам да ми ги завият отделно 3х3; слагам ги във фризера и когато реша размразявам и правя Peace
Не се ли слепват след престоя си във фризера? И аз съм замразявала, но после вита баница не мога да направя с тях.

# 402
Не, затова ги искам в хартия увити по 3 кори;  Ако са в найлонова торба, да слепват се. Peace

# 403
  • Варна
И аз ги оставям с хартията и така пакетирани все пак ги слагам в найлон. Само с хартия във фризера не мога да ги сложа. Може би съм ги държала повече, знам ли...
Скрит текст:
Сега съм се наканила да пробвам да замразя в кутии на Тапър, да видим.

# 404
  • Varna
И друг път съм писала за корите, ама пак да си кажа Laughing
Джасам ги във фризера и нямам проблем. Дори и в найлонови торбички като са, нямам проблем. Стояли са повече от три месеца по този начин опаковани.

Общи условия

Активация на акаунт