НОЕМВРИйки 2019 - тема 9

• 34 718
  • 597
  •   1
Отговори
# 105
Поли, това което описваш е нечовешко. Не стига, че грешката е тяхна и твоята болка е голяма ами и нагли. Защо не вземат да си скъсат дипломите, това не са нито лекари, нито хора дори.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 08:33 от Anastasiya_S

# 106
Здравейте, момичета!
Аз съм от декемврийките, но следя и вашата тема. Случаят на Поли много ме трогна. Включвам се само за малко подкрепа.
Моят баща се е родил 4500 гр през 1967 г. Баба ми е много дребничка жена, но понеже тогава секцио не е имало, си го е родила естествено след дълги часове мъки. При ваденето му чупят рамото и ключицата. Доста дълго възстановяване е било след това. Баба ужасно много се е притеснявала.
Днес баща ми е олимпийски шампион с 3 медала от 2 олимпиади, 5 световни титли и признат за един от най-успешните български спортисти на всички времена. Единственият спомен от всичките тези проблеми, които е имал като бебе е, че при застудяване рамото го боли.
Така че, Поли, щом в далечната 1967 г. са успели да положат адекватни грижи, така че да не остане сакато бебчето, то в 21 век няма как да не успеят. На твоето бебче му е писано да стане велик човек, ще видиш. ❤🍀🍀🍀
Желая ви бързо да се оправи бебчо и да се прибира вкъщи!

# 107
Лейди, честит юнак! Много се радвам, че всичко е минало толкова добре Hug Браво и на д-р Дачева! Имало за какво да са толкова добри отизивите за нея Simple Smile

Бюти, надявам се всичко при теб да е наред. Мисля те и се надявам да се включиш скоро с добри новини!

Поли, каквото и да се каже ще е малко. Мъката сигурно е огромна, но не трябва да падате духом. Най-вероятно, колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре. Бих посъветвала да използвате времето да търсите добри специалисти, да се свържете с тях, да обясните какво е положението, да съберете няколко мнения, за да прецените най-добре положението. В Турция има много добри лекари, с много добра апаратура, не пречи да се направи една консултация, предполагам, че може и дистанционно, само трябва да предоставите някакви епикризи. Не се доверявайте особено и на казаното от болницата, в която си раждала, защото сигурно ще искат да замажат положението. Не им позволявайте и да губят ценно време, направете си консултации с повече лекари и да си ви дават бебето да си го лекувате... Кураж, момиче, вярвам, че бебчо ще е добре!

Естелче, честито бебче и на теб! Simple Smile Радвам се, че всичко е минало добре, макар и с толкова часове мъки. Казват, че всичко се забравя, но аз лично не съм убедена, че е така. Следващо раждане определено би ме замислило. Моето естествено раждане се оказа не толкова добър избор и все още не мога да се възстановя. Като ми остане време ще пусна и тема по въпроса, защото искам да чуя и други мнения... Една седмица след раждането, и аз едвам ходя, а си представях как още на следващия ден ще съм си старата аз, но уви...

# 108
  • София
Здравейте, да се похваля и аз...на 13.11.2019 в 8:50 се роди и моят Михаил, естествено раждане, без упойка, 50 см, 3310 гр.
Още сме в МД, тъй като е с мн високо ЦРП и е на 2 антибиотика. Не съм чела форума от тогава, затова честити дечица на всички които са родили междувременно. Нека ни бъдат живи, здрави и благословени 🥰 Ако има и други в МД в момента пишете да се видим 🥰🤗

# 109
Лилия, честито бебче! Да расте здраво и щастливо! С теб сме се засякли за малко в МД. Нас ни изписаха на 14.11, държаха ни 7 дни, понеже и ние имахме високо ЦРП и бяхме на антибиотик.

Естел, честито бебче и на теб! Нека бъде много щастливо и обичано! Бързо възстановяване ❤

# 110
  • Наблизо
Здравейте! Вчера се роди и нашето бебе- 14 часа раждане беше..Водите ми изтекоха в 2 и нещо и тогава слязох в родилното.Там 4 часа ме държаха да получа разкритие и нищо.Сложиха ми епидурална и ме оставиха малко.Пак нищо и тогава получих окситоцина и получих разкритие за 3 часа.
И тогава почна голямата мъка - бебето не искаше да слиза.Почна и упойката да не ми действа ,защото контракциите бяха ужасни и всичко завърши с вентуза,но излезе.
Сега се учим да живеем заедно.Не успявам да кърмя-устичката му не се отваря достатъчно и днес ще пробвам с помпа.
Притеснява ни това,че не е пишкаш все още,а е на 16 часа вече.Вече ака 3 пъти.

# 111
Честити бебчета на всички.
Бюти не се притеснявай за пишканете. Първите 2 дни почти не пишкат защото губят много течности след раждането като им спада теглото. Аз и с баткото и сега тормозих лекарите с този проблем и двата пъти това ми обясниха. Но за твое успокоение им кажи все пак.
Инфекциите са често срещани при новородените. Казват, че ние им ги подчиняваме още през бременността. Ако майката е боледувала от нещо,дори и настинка като е била бременна почти задължително след раждането бебчо е с инфекция. Както една лекарка успокои момичето с мен в родилния ние се чистим от тях, а те от нас обикновенно нищо страшно няма. Учим се и се подготвяме да живеем отделно. 😉

# 112
  • Наблизо
Болибон,мерси за успокоенията.Педиатърът мина сутринта и той това ни каза-наплашиха ме акушерките ме трябвало да се следи.
Засега не се вижда инфекция,но изследванията май утре ще ги правят,не знам.Засега му дават само витамин к,но други манипулации не сме имали.
Аз съм се уредила с епизитомия ,но съм добре.Мога да си седна на дто и като цяло не ме боли.Само при малка нужда и душ ме щипе,обаче пък седна ли на тоалетната чиния и урината почва да тече.Същоъо е и с душа.
Имам страхотна мускулна треска на ръцете от напъването.

# 113
Лилия,Бюти ,Естел,честити бебчета !Да са здрави и послушни ,а на вас момичета бързо възстановяване Heart

Много странно защо не ви хващат епидуралните упойки ,при мен ме обезболи на сто процента ,дори стягане не усещах,ако не беше апарата за тонове ,щях да мисля че нямам контракции .Окситоцин аз имах и то на бърза капка,та бързо се случиха нещата.Усетих чак за напъните .Ама пък и отидох с 6 см разкритие да ме предизвикват.Когато лекарката каза ,че до два часа ще гушкам бебе ,си помислих ,че е луда,нито болки имах ,нищо...
Вечерта обаче ми беше кошмарна ,като при тежък цикъл,не мигнах.
На дупето си мога да сядам от ден първи,дори не ме пари като пишкам ,а първото раждане повече болеше.На външен вид си е точно прецъфтяла майски роза отдолу ,ама няма как,бебе е излязло оттам .Дано се възстановя като първия път.

Шоколадче ,теб хемороидите ли са ти проблемни?Аз съм свикнала с моите - и без бременност /раждане ,се скриват-появяват .Помагат мазила,но ако се видя в повече пари бих ги махнала с лазер .
Аз за трето раждане съм готова ,ама за трета бременност незнам ....тази ми се стори вечност с всички проблеми и притеснения.

И съм цялата отекла,по същия начин като с щерката-глезените са тройни,в лице съм като жилена от пчели... Joy
Бебо определено е по-ревлив от сестра си, обаче връща мляко след ядене също като нея Grinning Ако е злоядко номер две в чудо ще се видя,ама само здрав е.

Това с инфекциите при новородените се чудя дали не е от болницата ?Защото аз например изкарах тежък бронхит,бъбречна криза,малко преди раждането и настинка ...и уж на Роско му няма нищо Rolling Eyes Или пък не са открили Flushed

Клеопатра,само по-малкото количество храна ли е причина да не ви изписват ?Как е килограмите?Трудно се дава съвет за бебе,но аз мисля че бих искала изписване и през това време ще се свържа с друга болница ,за да прегледат и ако се налага(дано не се)да приемат бебчето.Надявам се майчиното ти чувство да е вярно и бебенце да има нужда от само от мама и гушкане,а не от лекари и т.н.Прегръдки Hug

Поли,думи нямам Confused Даже вината не си признават Rage В днешно време да се случват такива родилни травми е недопустимо ...само като си представя ,че малкия си е бил напълно здрав в коремчето на мама,пък се е стигнало до това и побеснявам ...Не мога и ме искам да си представя на вас какво ви е ...Моля се всичко да се нареди и да остане лош и далечен спомен !!!Все пак сина ти е голям мъж ,ще се справите Hug Heart

# 114
  • София
Благодаря🤗
Колко беше вашето ЦРП ?
Нашето е  46 .

quote author=Juicyyy link=topic=1155992.msg39661381#msg39661381 date=1573979417]
Лилия, честито бебче! Да расте здраво и щастливо! С теб сме се засякли за малко в МД. Нас ни изписаха на 14.11, държаха ни 7 дни, понеже и ние имахме високо ЦРП и бяхме на антибиотик.

Естел, честито бебче и на теб! Нека бъде много щастливо и обичано! Бързо възстановяване ❤
[/quote]

# 115
Честити нови бебета 🤗

# 116
Вече незнам какво да правя, всеки ми дава различна информация,утре ще говоря с началника на отделението. Днес ходих отново е на глюкоза акушерката ми каза че е изяля 45мл, доктор казва 25мл АМ и я дохранват с глюкоза. Всичко е наред тя видимо е добре как ще свикне да се храни като я включват на глюкоза наплашиха ме че у дома може да се обезводни. От вчера до днес е +40гр. нз дали от глюкозата. Аз на всичкото отгоре съм болна и ме е страх ако я взема . Всички сме се побъркали незнаем кое е най-доброто решение. Според мен се храни нормално те искат да изяжда по 100мл това е направо невъзможно 7 хранения по 100мл ми се вижда прекалено за бебе на 9дни . Утре ще видя и ще преценим какво да правим само Бог може да ни помогне. Надявам се да няма основателна причина за задържането никой не казва дали се съмнява в нещо,дано да е заради пътеката.

# 117
И аз искам да раждам вече.. Вчера влязох в 38 г. с. И днес цял ден имам нерегулярни безболезнени контракции и това е.. Айде да става време😀

# 118
Лейди, да, главно хемороидите ме притесняват. И си имам болка, като тази от последните дни на бременността, дъното на таза ме боли. Едвам ставам от леглото, едвам си сядам на дупето. Като вдигам бебето, имам чувстовото, че цъффам все повече. Абе, мани, имам чувството, че никога няма са се оправя

Бюти, честито! Най-накрая Simple Smile Бързо възстановявяне и на теб, но щом можеш да си седиш на дупето, значи е добре положението Simple Smile

Мен ме гони следродилна депресия. Или ми се отключи тревожността... Страх ме, че няма да можем да се грижим достатъчно добре за бебето, някои елементарни неща не знам как се правят... Къпането ни е ад, бебето се къса да плаче и вчера пропуснахме... Ползвахме само мокра кърпа и капнахме една-две капки спирт на пъпчето. Чакам с нетърпение да пада това ужасно нещо, защото ми носи голям дискомфорт Weary

Четем една книга с мъжът ми и се опитваме да прилагаме прочетеното, за да може да имаме някакъв сън, но не ми харесва как се развиват нещата. Според авторите, бебето трябва да има режим и да се храни на два часа и половина, три, обаче нашето бебче иска по-често на гърда. И като я сложа в леглото й след 30-40 минути кърмене с унасяне и непрекъснато будене, се разплаква. А аз се разкъсвам между това да следим прочетеното в книгата и кърмене на поискване. Мъжът ми пък се опасява, че липсата на режим ще доведе до тотален контрол на бебето над нас

# 119
Здравейте и аз станах мама на бебе Борис. Появи се няколко дни по-рано от планираното секцио и го родих нормално. Беше тежко и при мен упойката не подейства.
Раждането беше почти, като на Бюти.
Честито на новите бебешончета и мами.
Поли всичко ще бъде наред.

Общи условия

Активация на акаунт