НОЕМВРИйки 2019 - тема 9

• 34 732
  • 597
  •   1
Отговори
# 120
  • Наблизо
Поли,много сила ви пожелавам и съм мислено с вас.Убедена съм,че качествен специалист ще оправи всичко.
Не съм убедена обаче,че защото си родила нормално се е случило.По-скоро са ти водили некадърни раждането.Мои роднини родиха големи бебета нормално заради гестационен диабет - 4500 и 4300 грама и всички са добре.Така че да не се крият зад глупави оправдания и да ти хвърлят вината!!

Аз за хемороидите не мога да се изкажа-нямам.Имам обаче епизомия.Не ме боли така ,освен като ходя до тоалетната и  при душ.Тази вечер взех и лаксатив,защото не усещам кога ми се годи до тоалетната и ходя по малка нужда защото вън видяла,че не съм ходила отдавна.Дано мине,защото освен болките от събирането на тялото ми,се прибавя и това и горкият ми корем страда.
Някой има ли проблем с увиснал корем?Моят изглежда че ще си остане увиснал!Лошо ми става само като си помисля.Предполагам,че има упражнения - ще пробвам това,но чесрно казано си мисля и за операция.

Аia! Честито бебенце!Радвам се че всичко е минало добре и за теб!Не беше лесно,но всичко си заслужаваше!

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 20:31 от BeautifulM

# 121
Аиа,честит ви Борис!Да расте здрав и силен мъж !Бързо възстановяване Hug

Клеопатра по правило бебе на 9 дена трябва да хапва по 90 мл АМ.Но пък за мен и кг имат значение ,не може бебе 3 кг и бебе 4 кг да ядат еднакво ,пък и с тази глюкоза ....как ще иска мляко Confused

Шоколадче ,таза ще те боли,свива се ,мисля че до месец ще се чувстваш мноооого по-добре.С дъщеря ми като се върнах на тренировки след раждането много ме болеше ,особено срамната кост ,даже по спомен се разревах ,мина след няколко ходения .
Нас утре сигурно ни изписват и съм в тих ужас как ще се справям с бебо и каката Flushed Няма да имам и помощници ,сама ще съм с тях Flushed Та нищо чудно и мен да ме налегне депресия ,засега е страх .
Режим с Ивайла имах и ми беше лесно,ама с Росен незнам как ще е.Сутрин и по обяд е постоянно гладен ,яде бързо и повръща,нервен е и плаче,следобяд като заспи и земетресение не може да го събуди,и не иска да папка Confused

За отоците ми казаха да лежа,даже ми се поскараха на визитация да не съм седяла,ама как се лежи постоянно с бебе ,не ми е ясно Rolling Eyes

# 122
Благодаря ви за подкрепата момичета. Надяване се вторник или сряда да го изпишат и директно отиваме на консултация с невролог в софия а след това може би и с рехабилитатор. Мен много ме пригеснява че освен всичко останало ръчичката ще изисква соециални грижи в къпането, преобличането при спане, при гушкане, а и има упражнения и масажи които трябва да се правят всекидневно, но ще се справим. За жалост ще ми се наложи да прекъсна университета за да мога да ходя с бебо на рехабилитация и да си се гледаме двамата, но това ни е един от най - малките проблеми. Момичета ще се справите с бебенцата не се притеснявайте. ❤
Аз обаче май имам запушени канали, гърдите ми ще гръмнат а помпата не изпомпва. Не знам какво да правя пробвах масажи, топъл душ, изцеждам на 2 - 3 часа ама нищо..

# 123
Здравейте , по принцип съм с термин 2 декември ,но от от 2:30 часа през ноща имам болки в кръста като менсуални до сега 4:43, но нищо повече . Бебето си мърда. Няма истичане на води и тапата не е паднала ,но не съм и забелязала . Бих искала да попитам някоя мама със същите симптоми дали са пред родилни контракций или просто защото при разширяване в таза се получава това ?

# 124
  • Наблизо
Алекс,щом не те боли,значи ЗС мен едва ли са истинските.
При мен първо изтекоха водите и оттам почнаха контракциите,които наистина боляха.Дотогава имах и аз такива менструални болки.Овобено ако ти е първо раждане,едва ли ще мине бързо и няма да усетиш разкритие.Важното е да усещаш бебето,че мърда.
Да ви питам - бебето е на ден и половина вече,аз все още не мога да изкарам някаква кърма,стимулирам се с помпа.
Храня го с АМ за момента.Яде на поискване горе долу,защото има моменти в които яде по - често от 3-4 часа,а вчера следобед докара 5.Изгубил е 60 гр за момента по последни данни и затова не го тъпча.Чудя се обаче сега дали да го будя-не е ял от 4 часа и половина ,а си спи.Само измяука и примлясква от време на време,но спи..

# 125
Благодаря🤗
Колко беше вашето ЦРП ?
Нашето е  46 .

quote author=Juicyyy link=topic=1155992.msg39661381#msg39661381 date=1573979417]
Лилия, честито бебче! Да расте здраво и щастливо! С теб сме се засякли за малко в МД. Нас ни изписаха на 14.11, държаха ни 7 дни, понеже и ние имахме високо ЦРП и бяхме на антибиотик.

Естел, честито бебче и на теб! Нека бъде много щастливо и обичано! Бързо възстановяване ❤
[/quote]

Звучи доста. Нашето беше 6, но ми казаха, че нормата е 3 някъде. Та бяхме 5 дни на антибиотик.

# 126
Добро утро , момичета , аз станах мама за трети път , вчера родих нашето момче Стилиан . Раждането мина добре по естествен път,сега остава само възстановяването,но това са нормалните неща.
Мен много ме болят след родилните контракции на матката,доста са силни , но засега търпя , дано отслабнат бързо.

Успех на всички , който чакат бебчетата си , леко раждане !

Честито на всички останали мамчета,бързо възстановяване и здрави и пухкави сладурчета.

# 127
Бюти буди го. Много е малко още през деня не би трябвало да има по големи паузи от 3 часа. Нормално е първия ден да не можеш да изкараш нищо с помпата. Сега отделяш коластра и тя е съвсем малко. Слагай бебо да дърпа и да стимулира. Аз изобщо нямах кърма първите дни след секциото слезе на 4 ден чак и то благодарение ма бебето. Също така пии много течности.

# 128
Мама Мария ,честит син!Да е здрав и много щастие да ви носи Heart Леко възстановяване Kissing Heart
И моите следродилна,тип менструални  болки са силни,първата вечер особено ,вчера също имах,даже се виждаше как ми се свива матката.Пия обезболяващо или слагам свещичка .
Първият път не ги усещах,ама пък шевовете и пишкането много болеше ,сега обратното .

Beautiful,и моят бебок е същият за ядене ,но си го будя или храня заспал.Така или иначе връща,успях да убедя и лекарката ,че вероятно има рефлукс като кака си .Доста е свалил -200 гр .,на 4 дена е вече Confused И ушният скрининг не успяха да му направят.Уж апарата давал отклонения,аз не вярвам и съм изплашена, че бебо има проблем Cry Другата седмица пак ни викат .Има лека жълтеница,то аз забелязах вчера,но нищо нямало да му давам ,вода със захар ,ако искам Rolling Eyes

Чакам да ме взема половинът до час ,два,да видим как ще мине пътуването.С една -две почивки ,мисля че ще се справим ,дано му харесва в кола ,кака му много обичаше от раждането си още Blush

# 129
Здравейте,
следя ви от много отдавна и ви "познавам" повечето. Поне редовно пишещите. Все ми беше неудобно да се включа, но ми се иска да съм част от темата. Моят термин е края на ноември, второ детенце ще ми е, но много ме е страх.
Честито на всички вече станали мами, леко раждане на тези за които тепърва предстои.

# 130
Hmo, защо да ти е неудобно? Темата е за всички и не е собственост на никой. Добре дошла. Страх или не, ще мине.

Честити бебета на Бюти, Мама Мария и Aia. Нека са ви живи и здрави! Дано не съм пропуснала някого, че четох между редовете. Вчера най-голямата ми дъщеря имаше рожден ден та прочетох набързо, сега пак бързам.

Бюти, на мен след секциото (още след първото) ми се получи една гънка, подутина точно над самия белег. Много е неестетично, а аз каквато съм суетна, не ме питай как го “приех”. Незнам дали е точно увиснал корем, защото нагоре коремът си е ок, но според мен има излишна кожа и от там идва тази гънка над белега. Четох в интернет и видях, че е доста често срещан проблем след секцио, но незнам дали при всички се получава. В тази връзка, въпросът ми е към другите момичета със секцио дали го има. Питам от любопитство, не че ще ми разреши проблема. Аз съм си решила, че ще го премахна с хирургическа намеса. Хич не ми се занимава, но и не го искам завинаги. Просто изчаквах да приключа с бременностите. Бюстът ми също поувисна след краткия ми опит с къременето, въпреки че имам импланти. Иначе имай предвид, че постепенно видът на корема се подобрява с времето, все пак тъкмо си родила. Постепенно се прибира, не става мигновено с раждането.

# 131
Моят корем е много смешен в момента, пихтиест и грозно щръкнал ама хич не ми пука. Покрай всички проблеми забравих и за кореми и за стрии така че да не ви пука ще се оправите това е най - лесното. Важното е да сме здрави и ние и бебетата.
На всички родили честито и много щастие и усмихнати здрави бебоци! Целувки ❤

# 132
Анастасия при мен точно над белега е по същия начин, както ти го обясняваш...дано се махне, че полудявам. Аз да питам, кога ще ми се махне тъмната линия на корема?
Честито на всички нови бебенца Heart Да са много здравички!

# 133
Аз изчеждам по 120 - 130 мл от двете гърди вече е 6 ден от както родих, но се чудя дали не е много ? Казаха ми че бебо яде околу 50-60 мл на ядене. Като ходя да му оставям количеството стига за 3 хранения. Та въпроса ми е дали не е много ?
Другото което искам да ви питам. Като го изпишат ще пътуваме от Пловдив до София, там сигурно ще постоим поне 1 - 2 часа (да го прегледат, но може и да е по - малко) и после имаме път обратно около 3 часа. Как да храня бебе? Той не е засуквал и едва ли първия ден ще може да суче от гърда (не мога само на това да разчитам) та с АМ ? Имам и замразена кърма ама как ще стане топленето в движение или правенето на топло АМ. Не знам и колко хранения ще са като ми казаха че яде на около 3 часа.

# 134
Ако не иска да суче с АМ ще ти е по лесно. Вземаш един термос с гореща вода и шише със студена вода, смесваш ги в бутилката за мляко и готово. Трябва просто да оцелиш правилната температура. Иначе на 6 ден яде 60 мл, на 7 ден - 70 мл, и така докато на 11 ден стигне до 110 мл и остава на тях до края на първия месец. Аз лично не бях съгласна с тези мл защото според мен бебе 3 кг и бебе 4кг не може да ядат еднакво, но предполагам зависи и от детето.

Общи условия

Активация на акаунт