НОЕМВРИйки 2019 - тема 9

• 34 731
  • 597
  •   1
Отговори
# 330
И аз да си споделя моя, за сега болезнен опит. Кърмим се с малкия, но нещата са доста трудни. Разраниха ми се зърната и болката е ужасна. Като засуква ми се реве, а от едната и след това. От нея тече и кръв... 😥Два пъти се случва да повърне смесица от кърма с кръв+съсирек. Беше страшно. Уж е от гърдата, но винаги остава съмнение.
Мажа  се с два крема- Гармастан през деня и Ланолин през ноща. Стоя през повечето време с голи гърди за да "дишат", дано скоро да помогне.
Проетох доста статии за това в които пише главна причина за рагади е неправилното засукване.... Уж се старая, но... От малък град съм и надали ще мога да се срещна с консултант...
Ако има някоя от вас с такъв проблем, дайте съвет с какво да си помогна 😔

# 331
С консултант може да се чуеш по телефона, не е нужно непременно да те посети, тъй че потърси координати.

# 332
  • Наблизо
Ох Бебчо,успех ти пожелавам.Няма ли вариант за видео консултация ?

Нашият вързоп се сдоби със сополи,едвам го нахраних.Утре ще видим как е.Имам помпичка в несесер чети за бебе,чудя се дали мига да в ползвам за толкова малко дете? Много се тюхкам,хем му чистя носа всеки ден по поне 2 пъти и педиатърът ми каза,че прекалявам и му дразня лигавицата...

# 333
Бебчо не трябва да поема кръв . Пробвай със зърна или се цеди да заздравеят успех!

Бюти не е рано аз чистя с аспиратор , че имаше сополчета .

# 334
Добро утро Joy Будни сме от час, кърмихме се и рекох да сменя памперса. Беше само напишкан и едно малко петънце от наакано от пръцкано... Викам си, няма да стои напикано детето, я! Да, обаче тя реши да се изпишка точно като махнах памперса и й се намокриха дрехите... Последва цялостно преобличане Animal See No Evil от което се ококори като посред бял ден... Татко й сега я метна на слинга да я приспива + клипче с бял шум Grin

В момента сме с някакви памперси на Пуфис и нещо не ги харесвам. При напишкано, набъбва като футболна топка. С тези на Лидл, ДМ и Паперс премиум кеър не съм забелязала такова нещо. Чакам с нетърпение да свърши пакета...

Бебчо, аз също съм на мнение, че консултация по телефона може да помогне. Виж и този сайт: https://www.podkrepazakarmene.com/consulting Поне със сигурност могат да кажат за повръщането. Разраняването трябва да мине скоро, първото кремче не го знам какво е, но ланолинът е много добър. Имай търпение и ще се получат нещата, но е болезнено в началото, да, много...

Ставам за среднощно хапване Frowning1

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 04:48 от Dark_Chocolate

# 335
Шоколад, и ние в момента сме с Пуфис. Не съм доволна хич и аз. Държат мокро и ми пропускат, когато ака, щото тя ака по веднъж на ден, ама от към количество го докарва като за 5 пъти...
Преди това и ние бяхме с тези от Лидл - бях доволна, не пропускаха и дупето беше сухо..
Отделно ми се и подсече от  Пуфис. Ама имаме цял пакет още, че свекървата реши да ми подари един като видя, че и аз взех такива. Ама, ако видя зор няма да го доизкарвам.

Ние два дни поред ходим за по час и половина на разходка. Първия път спа като пън, даже и вкъщи като се прибрахме продължи и забрави, че трябва да яде.
Вчера обаче писна насред центъра, та се чудих какво да я правя. Laughing

С кърменето вече нямаме проблеми, за което много се радвам. Хапва си горе-долу през 2-2 ч. и половина. Нощем понякога прави много големи паузи.

Ама тая нощ се събуди в 1 и заспа в 3. После се събуди в 4 и още се приспиваме. Голямо люлеене пада.

Обаче много ми разразява едното зърно и си ме боли яко, хем мажа с Лансинох и гледам да захапва правилно, явно обаче някъде греша.

# 336
И при нас вечер прави много големи паузи ето снощи към 1 и 30 - 2 го нахранох и се събуди чак 6 - 6 и 30
Първия път като го кърмих след това изяде 50мл. Втория явно по - добре съм се справила защото изяде около 20мл само.

# 337
Май ще пробвам да се обадя, пък да видим какео ще кажат. Все се успокоявам, че ще мине и чакам ли, чакам този момент. 😊

# 338
Една интересна статия за хигиена на гърдите - ило колко често трябва да мием гърдите и зърната. Аз се чудех дали трябва преди всяко кърмене трябва да ги подмивам и най-логично ми се видя да го правя, но излиза, че не е точно така: https://www.podkrepazakarmene.com/breasts-hygene-832.html

# 339
Момичета, аз съм в родилното. Тази нощ започнаха контракции и имах зацапване и дойдохме в 5 часа. Преди малко ме проверяваха за разкритие, но е минимално. Бая са болели тия контракции 😀 на около 4-5 мин са. Дано да родя близките часове, че съм супер жадна и много ми се спи.. Днес ми е и термина, точно навреме 😀

# 340
  • Наблизо
Вили,с теб сме!Боли си,така е-ако имаш възможност поискай си епидурална.Явно бавно ще получиш разкритие,затова препоръчвам.

Моето е като часовник - през 3-4 часа си се събужда да яде и е на 90 мл горе долу.Още много рядко яде повече.Наддава добре.Единствено вечер прави ревящи циркове-наяден и сменен и се люлеем и разкарваме...

# 341
С шише е лесно убедих се. Виждаш колко е изял и горе долу знаеш когаще огладнее. Амс с кърменето ми е мъка... цяла сутрин висим на цицата и спим.

Последна редакция: сб, 30 ное 2019, 11:23 от Polly33

# 342
Вили, разхождай се колкото можеш. Или пробвай други пози, да не си само легнала по гръб. Поне мен така най ме болеше. Съвсем ли не дават вода? Дано скоро се увеличи разкритието.
Поли, отначало с кърменето е тежко докато свикнете. Но после си е облекчение. Ще стане по-лесно.

# 343
Вили, стискам палци за бързо и безпроблемно раждане! Скоро ще гушкаш бебче Simple Smile

Аз забравих да се похваля Joy Пъпчето падна, снощи при едно от нощните сменяния на памперса го видях! Bowtie 20-ти ден!!!

# 344
Вилислава ,стиснати палци ,бързо и леко да минава Hug

Росен нищо не яде или повръща ,просто ми се късат нервите като стане време за ядене .Тези 90 мл.са ми мечта...или яде 30 или 60 ,и то като повърне полза няма Cry Дъщеря ми беше така ,ама от втория месец -вместо да наддава ,отслабваше ,тя поне спяща ядеше ,малкия не иска Confused

Изгубихме акта за раждане Flushed Казаха ,че няма да ни изплатят помощта за раждане,защото не ставало с дубликат,иде ми да се гръмна вече Confounded А не знам дали не могат и защо да ни изкарат нов Sad

Единственото ,което мога да се похваля е ,че спи ,няма колики още .
Аз излизах ,прибрах се в три и ми се замота главата от две чаши вино,но пък малко поне релаксирах .

Общи условия

Активация на акаунт