Въпрос към семейните татковци - да кажа ли на мъжът ѝ?

• 13 191
  • 363
  •   1
Отговори
# 210
  • София
То пък едно отмъщение...
Ако пътуващият измамен съпруг е някой нервняк - най-много да пребие прелюбодейката. Голямо отмъщение, няма що...
Ако е по-спокоен - ще я зареже да се оправя. И онази нищо чудно да се оправи... с мъжа на авторката.
Във всички други евентуални сценарии не виждам кой знае какво отмъщение. Ако съм права и пътуващият мъж знае за похожденията на жена си - нищо не се случва. Авторката само се унижава да влиза в ролята на махленско лапацало, даже могат да й се посмеят, че баш нейният мъж е "заминал под ножа".
Ако й бъде простено на тази шавлива жена - пак голямо отмъщение, да не кажа никакво.
Малко започва да ми звучи като разприте между тийнейджърки, които се репчат една на друга и се имат за много важни така.

# 211
  • Sofia
Така като ги гледаш тези нещастни женици какви глупости дрънкат наред, дали са щастливи, а?
99% от тях знаят или някога са разбрали, че им изневеряват. Обаче какво могат да направят-нищо. Стоят си на д.то, трайкат си, по-ниски от тревата , защото у мъжо е хшяба и ножа, че и етажа от къщата понякога. Ама ела да ги видиш колко са отворени на чужд гръб.
Да излезе пред строя някоя от вас, която е ходила да каже на живо на другия мъж от четириъгълника, че му изневеряват.
А не само проекто "ако бях аз". Ако беше ти, (която и да си) щеше да ревеш 3 дни и да млъкнеш. После наум щеше да си бълваш пак змии и гущери де...ама наум.
Изневерявали са ми след дългогодишна връзка. Развръзка : говорих с другата жена. Съвсем нормален разговор, без скандали, обвинения, псувни и скубане на коси. Тя беше много учудена и недоверчива в началото. Исках просто да знам истината. Него го изгоних и да, плаках не 3, ами 30 дни.

Радвам се, че разбрах, защото иначе щях да живея в заблудата още толкова години че съм с мъж, който държи на мен. И да бих се радвала, ако се беше намерил някой да ми го каже по-рано, че и тези години да не губя.

По темата мога да пиша само в условно наклонение, докато случката нe ми се случи и на мен. Споделям мнение. Но смятам, че всеки си има глава на раменете, за да прецени какво решение да вземе спрямо собствената си ситуация.

Според мен за тези неща трябва да се говори. Ако си мълча и се правя, че нищо не се е случило, само ще се чувствам още по-унизена, все едно аз съм виновната и трябва да се крия.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 21:58 от brin de muguet

# 212
Да, почвам да мисля, че едното казване според тукашните стандарти си е почти малодушно и направо загубеняшко. Ако е гарнирано с бой и публично унижение е най-добре. Както каза една потребителка, само да я видя и вече е "чао" - много хубав израз.
Сега пък анонимна бележка, е къде отива цялото парещо удоволствие, как авторката ще изпита насладата от наказанието? Ще седи и ще умува - оная биха ли я, зарязаха ли я?

# 213
Оставам с впечатление, че всички, които са такива ожесточени защитници на "тайната" много лично приемат нещата.

Извинявайте, ама ако вие изневерявате на мъжете  си и ви е страх някоя госпожа да не се появи на вратата и да уведоми благоверния за креватните ви изпълнения и да наруши комфорта ви - да се правим на великодушни и извисени, че приемаме изневярата и лъжата и никой никакви права няма даже над собствените си работи. Ми не изневерявайте или се крийте по-добре.

Авторката зададе конкретен въпрос, а вие намесихте психология, съдби на кръстопът, благото на децата и всякакви свои си размишления. То не бяха добрини да направи, да се извиси, да бъде повече от тях. Ми бъдете повече, като ви харесва и си трайте, като страхливци. Стойте си у вас с неверни половинки и така. Все пак явно спокойното приемане на изневярата е еквивалент на мъдрост и духовно извисяване. Ненормална работа.

Всяка жаба да си знае гьола! Ама като друга жаба цопне в моя гьол не стоят така нещата.

# 214
Аз не съм изневерявала никога, за да ме е страх.
Разликата е, че първо, не бих останала с изневеряващия, защото той е бил некоректен към мен. Когато останеш с мъж, който те е унизил, сам си продаваш достойнството. Не е виновен друг.
Второ, достатъчно добре възпитана съм, за да се разправям по чуждите къщи, след като в моята има проблем.

# 215
Фея, счупи тъпомера, честно. Анализите не ти се удават, не се мъчи.

# 216
Не знам са себе си, но ти определено падаш много ниско с всяко следващо изказване.  Странно, имайки предвид претенциите за високи интелигентност и морал.

# 217
В интерес на истината нямаш никаква идея за какво претендирам, нито ми е присъщо да съм толкова рязка, но след толкова напоителни обяснения и после твоят пост, нямаше какво друго по-точно да се каже. Пък вие сте радетелки да се казва истината право куме в очи, нали?
Е, истината беше тази.
А предвид нечистоплътния ти опит да надникнеш в чужди чаршафи, смятам бях много възпитана.

# 218
  • Буркина Фасо
моми, вие залитали ли сте по чуждо ? седмични изпълнения не се зачитат - там клони към 100%  hahaha

# 219
Редно е като се действа, преди това да се мисли за последствията. Пример: онези прелюбодейци не са мислили за последствията и виждаме, какво стана.
И тук идва въпросът, защо авторката трябва мисли за последствията от техните действия ? Защо тя трябва да им оправя бакиите ?
След като се обсъждат евентуални нейни действия, къде изчезва връзката между тези точно действия и последствията им?
Четящите и търсещите отговори, внимавайте на чия глупост вярвате!
Вашите действия определят вас, не някого другиго. Другият се определя от собствените си действия.
Отмъщението е за нещастниците. Доволните от себе си и живота си хора няма на коо за какво да отмъщават. Заети да творят своето, не да унищожават чуждото.

Ами авторката е нещастна - нали са й изневерили. Затова иска отмъщение. Не мисля, че има жена, която да е доволна от живота след изневяра от страна на мъжа й

# 220
Много точно казано! Няма как да знаем как би реагирал съпругът на изневеряващата,но не ни и интересува.Нито нас,нито авторката.Защо някой трябва да се съобразява как би приел този факт мъжа й?
Защото чисто и просто точно тя може да се почувства тъпо, ето затова. Ако реакцията му не е според очакванията й. Не става въпрос да се съобразяваме с него или тях. Ясно е, че желанието на авторката е продиктувано от желание за отмъщение, а не от загриженост към мамения мъж, а това не се знае дали ще постигне. Ако й каже - не ме интересуват махленски клюки, тя ще се почувства неловко и унизено.

# 221
На мен винаги ми е било чудно, защо се изкарва лош човека, който казва истината, а не тези, които са направили простотията? Значи те изневеряват, но тя излиза лошата, че казва на другия рогоносец. А неверниците са бели и добри. Ами, като не искаш да казват на мъжа ти, че си му изневерила, просто не му изневерявай - толкова е просто.
Абсолютно! Направили са си кефа,после някой трябва да им мисли доброто.Що за неадекватно мислене.
Никой не казва че е лошата или че няма право, а че за НЕЯ самата това не носи полза, а може даже точно обратното.

# 222
Не мисля.Бих се зарадвала,че съм информирала човека Х,без значение реакцията му.Може да ми каже,че не го интересуват клюки от срам,а всъщност да не е така.Нейната цел е да ИНФОРМИРА,не да анализира отговора му.

# 223
Нейната цел е да си отмъсти, но дори това няма смелостта да признае, а се крие зад привидно благородство да информира някого, който може и въобще да не държи да е информиран.

# 224
Не държи да бъде информиран,защото хал-хабер си няма горкия човечец.

Общи условия

Активация на акаунт