Против акне/пъпки по лицето 9

• 67 189
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Някой случайно да е използвал този серум?
 https://moiatakozmetika.com/product/dr-tisha-ac7-anti-akne-serum-s-mikroigli

# 196
Не съм го ползвала, но съставът му изглежда обещаващ. Единственото кофти е, че има алкохоли, но като цяло е добре.

# 197
Момичета, може ли да ми препоръчате коректор за пъпки? В момента ползвам на Амрита, не е лош, но искам нещо по-силно.

# 198
Аз пак се включвам с мнение и въпрос. Приятел, който страдаше от сравнително сериозно акне се оправи с диета и това лосионче: Някой случайно да го е чувал и използвал?

# 199
Нещо не мога да му намеря състава, иначе събуди интереса ми. Откъде си го е купил?

# 200
Нещо не мога да му намеря състава, иначе събуди интереса ми. Откъде си го е купил?

Клиндамицин е активната съставка. И аз съм го ползвала за младежки пъпки едно време и работеше добре. Наскоро го търсих по аптеките и са го спрели, заедно със зинерита... Все още не мога да си обясня защо са спрели най-успешните медикаменти за лечение на акне???

Малък ъпдейт от мен и лечението ми:

Сутрин измивам с акне аут гел, слагам зинерит локално, чакам да попие 20-30 минути и според зависи има ли нови пъпки и колко ми е суха кожата или слагам локално акне аут крем/скинорен само върху пъпчицата или мажа с хидратиращия крем на Биодерма от Себиум линията, понякога и двете.

Вечер правя същото, само дето по сериозно мия лицето и слагам понякога салицилова киселина след зинерита и преди скинорена.

Вече 2 седмици съм на този принцип и има ефект, текстурата кожата ми се заглади доста, лъсна направо! Пъпките си избиват, аз ги стискам внимателно и след 2-3 дни ги няма. От скинорена ми изсветляват и сравнително бързо петънцата. Сега остава просто да спрат да излизат нови. Планирам след празниците да направя едно дълбоко почистване при козметик и може би 1-2 пилинга да направя.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 12:23 от PeachHoney

# 201
Уейв, докторката му го е дала.. иначе от Турция го взимала тя.. той ходил там по работа и се е запасил с няколко шишенца.. трябва да се разтърся.. не може да го няма и при нас.

# 202
Уейв, докторката му го е дала.. иначе от Турция го взимала тя.. той ходил там по работа и се е запасил с няколко шишенца.. трябва да се разтърся.. не може да го няма и при нас.

Спрян е от внос от лятото, името му тук е Далацин Т. Може да се намери изостанал в някоя забутана аптека, аз в по-големите съм питала и го нямат по складовете.

# 203
Здравейте! Дайте идея за кожа, склонна към акне, през зимата суха, и в същото време и белези от акне, които ненавиждам. Грима си го махам с мицеларен гел, тъй като водите и самото търкане с тампон много ме дразни. Правя разни маски от време на време, но сега, като новогодишно пожелание съм си обещала да се погрижа за кожата си. На 34 год.съм, съотвено и бръчици трябва да боря...Моля за съвет!

# 204
За какъв бюджет горе долу

# 205
Ами нямам много голям бюджет...може би 30ина лв....

# 206
В момента не се сещам за конкретен продукт, но лекарката ми каза да не си купувам продукти със силикон, глицерин и хиалуронова киселина, защото учудващо за мен и тя причинявала пъпки и също ми каза да слагам витамин ц серум или под др форма плюс слънцезащита (минерален крем) в момента се сещам само за един крем на svr 30 и няколко лв с витамин ц. Според мен най добре от някоя аптека да си вземеш нещо, защото в дрогериите не е много добър състава на кремовете.

# 207
Здравейте! Дайте идея за кожа, склонна към акне, през зимата суха, и в същото време и белези от акне, които ненавиждам. Грима си го махам с мицеларен гел, тъй като водите и самото търкане с тампон много ме дразни. Правя разни маски от време на време, но сега, като новогодишно пожелание съм си обещала да се погрижа за кожата си. На 34 год.съм, съотвено и бръчици трябва да боря...Моля за съвет!

Бих ти препоръчала след мицеларния гел (предполагам носиш грим и затова го ползваш), да ползваш като втора почистваща стъпка хидратиращия измивен крем на Cerave. Нежен е и е абсолютно пречистен от всякакви комедоногенни съставки и хидратира.

https://www.cerave.bg/hawnte-npoayktn/noynctbahe/xnapatnpaw-nemnbaw-kpem

След почистването може да заложиш на серум с вит. С или серум с ретинол, като ретинола се бори и с бръчиците и с пигментацията, докато вит. Ц забавя стареенето на кожата и изравнява тена. Може да включиш и двете ако решиш - вит. Ц сутрин, а ретинола вечер и след него хидратиращ крем и през деня spf!

https://www.eucerin.bg/products/hyaluron-filler/vitamin-c-booster  --- този според мен е добър вит. Ц

https://www.cerave.bg/hawnte-npoayktn/xnapataunr/xnapatnpaw-kpem-3a-nnue ----- чиста хидратация, подходяща за чувствителна кожа

https://theordinary.com/product/rdn-retinol-1pct-in-squalane-30m … 5a5ecd677fca84685  ---  любим продукт с бързо действие, като бонус активната съставка е разтворена в олио Squalane и не пресушава лицето. Продават се в Douglas в Paradise mall.

# 208
Bowtie запитване

# 209
  • Бургас
Момичета, може ли да ми препоръчате коректор за пъпки? В момента ползвам на Амрита, не е лош, но искам нещо по-силно.

Аз си взимам от DM коректор Balea. Много съм доволна. Направо ги изсушава и за един-два дни завяхват.

Аз пак се включвам с мнение и въпрос. Приятел, който страдаше от сравнително сериозно акне се оправи с диета и това лосионче: Някой случайно да го е чувал и използвал?

Това е антибиотик. Май вече го няма в БГ. Все пак питай в някоя аптека може да има нещо друго със същата съставка. Същият ефект може да се постигне и ако се приема през устата.

В момента не се сещам за конкретен продукт, но лекарката ми каза да не си купувам продукти със силикон, глицерин и хиалуронова киселина

Да, и на мен тези съставки ми запушват порите и се опъпчвам. Особено глицерина е толкова масово използван защото е евтина съставка и направо ми запечатва кожата, много е трудно да се намери продукт без него. Аз вече стриктно чета съставките и ако го има не купувам продукта.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 10:40 от Irene Adler

Общи условия

Активация на акаунт