Против акне/пъпки по лицето 9

• 67 162
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
От доста време ми е този проблем, правила съм хормонални изследвания, всичко си беше в норма. Единствено от млякото виждам разлика. Първия път като го спрях, за една седмица всички пъпки залиняха, пих 3 дни след това кафето пак с мляко и цъфнах поне на три места на лицето (след което отново спрях консумацията и пъпките даже не избиха).

Възможно ли е да е хормонално според теб?

# 151
Излизат ми по 2-3 подкожни пъпки, някой от тях правят бял връх. Не се стърпявам и ги стискам или мажа с Ихтиол и той ги издърпва. обаче и с него трябва да се внимава, защото може да изгори кожата и да остане червено петно. Всъщност остават ми петна и без да съм мазала или стискала...
От студа ми стана много суха кожата на лицето. През останалото време на годината не използвам крем, но сега е наложително да си купя. Кой от двата е по-добър откъм състав:
https://aptekamedea.bg/lrp-tolerian-krem-senzitiv-s-prebiotik-40ml-v1.html
https://www.eau-thermale-avene.bg/lice/specifichni-grizhi/netole … etolerantna-kozha

И да се оплача в момент на умопомрачение реших да купя крем на Микса от Лили. Срока на годност е с код. През телефона не можах да го проверя. В къщи се оказа, че срокът му е 36 месеца и му остават 5. Върнах го, но се опитаха да ме убедят, че срок на годност продуктите на Лореал нямат. Вече без нормално написан срок на годност нищо няма да купувам!

# 152
Преди малко бях на дерматологичен преглед при Д-р Каляшева, след като ми я препоръчаха за оправяне на акне/пъпки.
Моят проблем не е особено сериозен, тя ми обърна внимание, прегледа ме, каза ми да спра млечните и захарта (храни с висок глекимичен индекс), също така да отида на козметик за да ми почисти дълбоко кожата и всички запушвания. Изписа ми Акне Аут активен лосион и Зинерит за сутрин, за вечер ми даде Скинорен, също и един лек хидратиращ крем на Авен.

Проблема е че Зинерит няма никъде от месеци, докторката каза че успяла да го намери, така че да съм се поразровила...

Някой от вас да има представа къде може да има? Много рових и звънях по аптеки, ама уви нищо...

# 153
Виж в по-голями аптеки, аз намерих миналия месец така Зинерит/ просто имаха останало количество/. Но аз съм на друго мнение за Зинерита, според мен изгаря само горния слой на кожата и после пъпките пак се появяват. Акне аут също е много агресивен. За млякото и захарта да.
Аз си купих вчера кърпи за лице, салфетки от ДМ. Вече мисля такива да ползвам, че ми писна сутрин и вечер да вземам нова кърпа, също калъфката на 2 дни сменям, косата мия също на 2 дни. И телефон бърша и до лицето не си го допирам.

# 154
  • София
също така да отида на козметик за да ми почисти дълбоко кожата и всички запушвания.
Много ме изненада това. Обикновено дерматолозите забраняват да се ходи на козметик за почистване на лице, защото след стискането може да станат нещата още по-зле. След една такава процедура получих розацея на носа и ходех като елена Рудолф. Само споделям опит, от тогава само дерматолог ми е чистил лицето.

# 155
също така да отида на козметик за да ми почисти дълбоко кожата и всички запушвания.
Много ме изненада това. Обикновено дерматолозите забраняват да се ходи на козметик за почистване на лице, защото след стискането може да станат нещата още по-зле. След една такава процедура получих розацея на носа и ходех като елена Рудолф. Само споделям опит, от тогава само дерматолог ми е чистил лицето.

Ами и на мен до сега не ми бяха препоръчвали почистване. Тя ме прати при техния дерматолог/козметик в клиниката. При мен проблема е образуването на подкожни "бели точки", много запушвания на порите и в следствие на това понякога се възпаляват и избиват като пъпки, които поне минават бързо. Аз самата усещам и виждам че всичко трябва да се изстиска, за да се отпуши кожата. Бях на косметик октомври, точно като ми започнаха пак проблемите, но след почистването стана по-зле и се отказах да ходя пак. Сега поне ще съм при препоръчана козметичка в дерматологична клиника, дано остана доволна, защото от много време си търся добър козметик.
Ще споделя като имам отзиви.

А относно Зинерита, май няма да го намеря, но реших да отида в аптека и да ми го приготвят като краен вариянт. Rolling Eyes

# 156
От Зинерита и аз не съм доволна. Колкото пъти съм го ползвала, кожата се изчиства и след това пъпките се връщат с пълна сила.
А колко от вас пият Пурим на Хималая? Отдавна ми попада и ми се иска да взена нещо за вътрешно прочистване и чиста кожа.
Аз се оплаках преди няколко дни от подкожни пъпки, от днес имам още няколко нови и е нещо ужасно. Досега не съм имала толкова много наведнъж.

# 157
Аз съм много доволна от Зинерит, успя да изчисти много ситни пъпки без връх и после месеци наред кожата ми беше перфектна. Обаче за подкожни пъпки според мен не помага особено и сега ползвам Скинорен. Има голям ефект при мен, свиват се бързо пъпките, но проблема е че не спират да ми избиват нови.

На мен Зинерит + Скинорен + Акне аут ми се вижда много силна комбинация и си представям как ще изсушат кожата. Ползвала съм ги всички, но не и едновременно и ми се вижда в повече.

# 158
  • Sofia
smiley_flower, аз съм пила Пурим и Нийм на Хималая доста години. Действаха добре и изчистваха, но си е с натрупване. Simple Smile

# 159
  • София
Тя ме прати при техния дерматолог/козметик в клиниката.
Така може. Hands V

# 160
Покажете ги тези салфетки за лице моля.

# 161
  • София
Покажете ги тези салфетки за лице моля.
http://ls-komers.com/bg/products/view/%D1%85%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D … D1%80%D0%BE%D1%8F  - не немирам тези, които аз ползвам, но от този вид са.

# 162
  • Sofia
Аз ползвам тази (гледай първи ред) -
Бебешките на ДМ са в прозрачна опаковка, по 30 броя в пакет, едно бебче е на картинката...в Гугъл не ги намирам...

# 163
  • Sredets/Burgas
Eто ги на baby love от DM
https://www.dm.de/babylove-einmal-waschlappen-p4010355129024.html

Зинерит и на мен ми помага, но нямам дълбоки пъпки, а и с Диане 35 имам мноооого леко акне.
Отделно, че вече съм в графа 35+ години Simple Smile

# 164
Благодаря ви, аз винаги съм мислела, че тези кърпички много лесно се разпадат, но ще ги пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт