Против акне/пъпки по лицето 9

• 67 275
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Уейв, аз си записах час при др. Мария Ръткова в Дермал Лейз. Ще дам повече инфо след прегледа. Препоръчана ми е от много близък мой приятел с много много проблеми по кожата, лицето, главата и тн.

# 286
При Шаркова ходя сега, за белези от акне. За пъпките ми даде изследвания да пусна. Млада е, но дава доста препоръки, обяснява, не е само да ти вземе парите. В една друга клиника като ходих за безите ми  бяха предложили един друг лазер, 6 пъти да ходя, а ако нямало ефект по-силен плюс прп или нещо друго, та се стартираше от 2400 лв, но с нагласата, че ще трябва още. То е ясно, че при всеки за различни резултатите и в движение се виждат нещата, но някак си не останах очарована. Шаркова ми предложи един лазер, като втората процедура предложи да е другата зима, аз настоявах да си е сега, защото имам време за възстановяване. Също ми каза да е само на бузите, но аз исках да ми се освежи кожата и за това беше на цялото лице. Отделно, че аз исках още някои неща, можеше само с един лазер да мина, не е настоявала да ми вземе парите. Та мисля да продължа да ходя при нея.

# 287
Утре ще си купя скинорен и зинерит и ще видим как ще е на първо време. Акне аут ме притеснява, че има алкохол и парфюм в него. За хормоналните изследвания съм говорила с моята гинеколожка и ще направим март месец след като приключи лечението на мой гинекологичен проблем. Чудя се дали не са свързани двете неща?
За Доц. Пехливанов и др. Мария Ръткова може ли с направление или са частно?

# 288
Мисля, че при Пехливанов може с направление, но не съм сигурна.
Акне аута аз също не го ползвам. Лятото го ползвах и ми влияеше добре, но май станах резистентна и го спрях. Тя ми беше изписала като комбинация сутрин акне аут и после зинерит и вечер скинорен. Понякога ги редувам, ако няма активни пъпки сутрин слагам скинорен за петънцата и хидратиращ крем. Това лечение само по себе си е ефективно около 2 месеца, след това ефекта започва да се губи. А щом имаш гинекологичен проблем на 90% съм сигурна че може да има общо с пъпките, те са свързани изцяло.

# 289
При др. Ръткова се заплаща 50 лв. първичен и 25-30 лв. вторичен. Може да е свързано с гинекологичния проблем, макар че при мен за жалост след като се излекувах от проблем в тази област, пъпките нито намаляха, нито се засилиха.. явно отново, както почти всичко си е строго индивидуално.

# 290
Здравейте,Скинорен и Зинерит по лекарско предписание ли са или може да се закупят и без рецепта?

# 291
Уейв, ако имаш финансова възможност, за акнето помагат доста пилингите, като има такива без лющене на кожата, те са по-леки и съответно са и по-евтини, макар че с цената е малко относително кое колко е евтино. Възможно е проблемите да са свързани, сега пиенето на медикаменти също може да влияе на хормоните и съответно появата на акне.

# 292
Здравейте,Скинорен и Зинерит по лекарско предписание ли са или може да се закупят и без рецепта?

Скинорен е без рецепта, Зинерит е с рецепта, но за съжаление от лятото е спрян от внос и аз мноого трудно едвам си намерих 2 опаковки. Ако го намериш в някоя аптека се съмнявам да ти искат рецепта честно казано.

# 293
Здравейте, дами,
Идвам с въпрос и аз. Отдавна чета темата, няколко пъти съм се включвала, но вече не издържам. Persevere
Кожата ми е много светла, да не кажа бяла и страшно чувствителна. Преди имах проблем с акнето, но с едно мазило, което нанасям от вече 5-6 години (бях на 15 като започнах) нещата горе-долу се оправиха и пъпките се изчистиха. Излизат още от време на време, но само по няколко и рядко се случва някоя да има бял връх. Още го боря и този проблем, де, въпреки че мислех как като изляза от пубертета кожата ще се изчисти, но уви...
Това, което ме тормози обаче са зачервяванията. Имам най-вече по скулите и е адски неприятно. Не знам с какво да мажа, за да изчезнат. Пробвах с Ниацинамида на ТО и не видях ефект за жалост. Някъде по-назад в темата бях чела за шипково масло, но не знам дали ще има ефект. Бях чела и за серуми с витамин Ц, но не знам към кой точно да се насоча. (Не ми се иска и да претоварвам много кожата си, по-назад видях продукт с Вит. Ц на “Юсерин”, но той е и за запълване на бръчки, а аз все още нямам). Можете ли да ми препоръчате конкретни продукти, било то с шипково масло, с витамин Ц или нещо друго, което би премахнало тези зачервявания подобни на белези? Неприятното е, че особено сега зимата от студеното време стават и сини понякога и изглеждат още по-зле. Confounded
(Използвала съм “Ефаклар дуо +” на “Ла Рош”, както и “Авен”, но както споменах кожата ми е чувствителна и никак не реагира добре на нито един от тях).

# 294
ще си позволя да ви предложа лосиона Ред аут на фитокод! Такива зачервявания преборих именно с него. Има и крем от същата серия. Продуктите не са скъпи, има цяла тема за фитокод във форума.
Фантастични продукти!

# 295
ще си позволя да ви предложа лосиона Ред аут на фитокод! Такива зачервявания преборих именно с него. Има и крем от същата серия. Продуктите не са скъпи, има цяла тема за фитокод във форума.
Фантастични продукти!
Много благодаря! Hug За пръв път ги чувам, но сега ще потърся повече за продуктите. Много, много благодаря. Heart
(Истината е, че цената не ми е определяща в случая. Готова съм да дам и 2 лева, и 202 лева стига само продуктите да ми помогнат да си реша проблема.)

# 296
Ще споделиш ли с какво си се мазала, което ти е помогнало? Иначе не спирай с ниацинамида, даже да не виждаш уау ефект. Неговата цел е най-вече да намали тази висока чувствителност, като помогне на кожната ти бариера. Моята кожа също беше много чувствителна и се зачервяваше от най-малкото нещо, но вече половин година ползвам киселини и ниацинамид и мисля, че този проблем с чувствителността доста се нормализира. Така ще можеш да ползваш по-ефективни продукти без да се ограничаваш чак толкова, колкото сега. Витамин Ц също е възможно да ти е тежък и да ти щипе, а смесен с масла не знам дали е най-добрата опция (заради самите масла най-вече). Може да пробваш витамин Ц на пудра (на The ordinary) и да го добавяш към крем, който знаеш, че ти действа добре. Има вариант и с млечна или гликолова киселина, но там има вероятност да се изпъпчиш, защото забързват обновяването на клетките и всички гадости излизат на повърхността. Не е за всеки, аз лично ползвах 5 месеца и не издържах на постоянните пъпки, които избиваха. Казват, че шипковото масло помагало, но от него ми излизат пъпки и не го препоръчвам особено. До кожа е.

# 297
Благодаря, Уейв, още преди няколко месеца много ми помогна в темата за ТО, та следя и чета с особено внимание публикациите ти и в двете теми. Hug Явно пак ще е проба-грешка и ще видим какво ще излезе накрая.
Колкото до това, с което се мажа - ще го споделя, няма проблем, но е рецепта, страх ме е да не се приема като реклама Simple Smile Изготвя се в аптека и струва около 15-16 лева, в зависимост от магазина. Като тоник е, който се нанася с тампон на лицето (аз го използвам само вечер) и от него най-голям ефект съм видяла за кожата си досега. Много бързо изсушава наличните пъпчици.

# 298
Момичета, с какво да мажа горна уста след епилация с лентичка? Ставам на ситни гнойни пъпки всеки път.. направо ми омръзна.. накрая ще си ходя с мустак 😂 .. 😢😢

Обилно намазвам с пантенол

# 299
Момичета, извинявайте ако е обсъждано, но искам да попитам продукти на Neutrogena къде мога да открия? В аптеките има ли ги? В ДМ? Искам да си взема някои неща, но не ми се поръчва онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт