Против акне/пъпки по лицето 9

• 65 767
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Аз съм доволна от измивния гел на ЦеРаВе, но той грим не може да сваля.
Някой беше питал за черните точки - имам два ефикасни начина за премахване. Единият е химическа ексфолация поне веднъж седмичко, а другият е да се премахват ръчно с този инструмент https://aptekamedea.bg/magnum-ured-komedoni-nerzhdaem-080-v1.html След като се изкъпя и кожата е омекнала просто притискам леко и повечето успяват да излязат. Естествено инструментът трябва да е почистен преди това със спирт и след почистването на комедоните минавам лицето със спиртен екстракт от прополис. За пъпки не мисля, че става.
Какво ползваш за химическа ексфолиация? Извинявай, ако по назад си обяснила и съм пропуснала.

# 586
Аз от акне аут бях страшно доволна.Само първите няколко пъти ми се изсушаваше лицето,но после свикнах.С активния крем буквално за два дни лицето ми светна.Бях си купила цялата серия и я ползвах много дълго време/сигурно над година/ и в един момент спря да ми действа,пъпките се завърнаха с пълна сила и изобщо не се повлияваха.
От месец насам ползвам Скинорен.Не се мажа всеки ден,за да не привикна и към него.Мисля,че има ефект.

# 587
Не подценявайте детокса. Ако не сте пробвали, спрете всякакви млечни, захарта също. Нека има повече сурови зеленчуци в менюто. Също препоръчвам сок от селъри( целина стъбла) сутрин на гладно.чай от пелин за обезпаразитяване също.
Болезненото акне е състояние на организма,не само на кожата.
Препоръчвам обезпаразитяване с тройчатка,но не класическата,а комбинация.
Тодикамп 3 дневно по 20/25 капки, масло от карамфил 2 х 2-3 капки и сух пелин,смлян на прах,сутрин и вечер по 1 лъжичка в устата(много горчи,ама убива патогените в устната кухина,те също причиняват акне по лицето).Това е схема за елиминиране на паразитете от тялото.Прави се 2 месеца.После се почива и се прави детокс на органите,за да се отстранят токсините,които са се натрупали по време на обезпаразитяването(когато патогените умират в нас,отделят газове,токсини и т.н,за това следва,след като сме ги избили, да си прочистим и органите.
Също и включването на сребърна вода от поне 25 мг..Всяка сутрин на гладно,по 1-2 суп лъжици в малко вода,пия си като сутрешно кафе:)
п.п.От години колоидно сребро,и на детето си давам,няма опасност от аргирия:)
П.п.2 Важно!!!
Ако правите обезпаразитяване(не детокс,различни неща са!!!),имайте предвид,че може да се получи "натравяне" на организма,но не от препаратите,а от умирането на патогените и отделените токсини(тялото ви буквално се превръща в една морга).Понякога хората се плашат и прекратяват курса на лечение,което не бива да се прави,защото патогените набират още повече сила.Почнете ли такъв курс,довършвате го докрай.

Ефект на Херцхаймер

Реакцията е кръстена на името на немския физик Д-р Карл Херцхаймер, наричана е още „die-off effect”. Тя е следствие на умирането на микроорганизми, при което се получават етанол и много други токсични за тялото продукти. Тъй като пречистващите системи на организма не винаги са способни да се преборят с тях, в частни случаи, се получава интоксикация. Реакцията се получава, когато в организма има голям брой патогенни организми, чувствителни на съответното лечение: натурални или синтетични антибиотици, приемането на пробиотици, третиране с колоидно сребро.

Клиничната картина на реакцията много прилича на тези, причинени от други инфекциозни заболявания. Тя може да бъде изразена с един или комбинация от няколко симптома, пример за такива са: главоболие, температура, стомашен дискомфорт, сърбеж, кожни обриви, мускулни болки, напрежение, като най-често симтомите отминават от три до седем дни. Проявата на тези симптоми при хора страдащи от хронични заболявания, кандидоза, тънкочревна дисбактериоза и др. е признак, че лечението е в правилната посока. За да се избегне реакцията на Херцхаймер е добре да се приемат повече течности, витамини, цитрусови екстракти и да се премине на плодово-зеленчукова диета.

https://media.silabg.com/kandida-disbakterioza-i-oshte-neshto-news326.html

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 09:08 от Какво?

# 588
Да ми препоръчате друг хидратиращ крем при акне, освен LA ROCHE-POSAY Effaclar Duo+?
Скрит текст:

# 589
Аз ползвам серума на СВР. Харесва ми, че хем хидратира, хем и лекува. Определено оставя доста приятно усещане на лицето и бих го ползвала и като основа за грим.

Вчера реших да пробвам да си махна чернита точки по носа. Някой беше писал по напред в темата с един уред. Понеже го имам. Минах със спирт, днеска нослето ми е като бебешко.

# 590
Днес се събудих цялата в нови пъпки и то точно на местата където мажа най-упорито Скинорен. И друг път съм го забелязвала тоя ефект и вече взех да се отчайвам. Първите 1-2 седмици бях удивена от действието му, а сега имам чувството, че по-зле ставам от него. Има ли някой друг като мен?

Между другото от известно време във ФБ постоянно ми излизат реклами на някаква лавандулова вода против акне. Има доста положителни отзиви, чудя се дали не трият отрицателните... Не е прекалено скъпа и се чудя да я пробвам ли. Ето това е водата на марката Inaessentials и струва около 10лв.

Скрит текст:

# 591
Два пъти съм купувала Скинорен, и двата пъти се обривам и ме сърби цялото лице от него.
Ако говориш за лавандуловата вода на Ина, аз я ползвах. Хубава е, кожата става мека с нея, добре почиства, но дотам. С акнето надали ще се справи, така че не очаквай чудеса.

# 592
Относно лавандуловата вода. Бях си купила сериозно количество от български производител.  Поне при мен нямаше абсолютно никакъв ефект върху акнето.

# 593
Лавандулова вода няма да ни оправи акнето колкото и примамливо да звучи. Иначе Скинорен съдържа киселини и е възможно да има период на "пречистване" т.е. ексфолира се кожата и гадостите излизат на повърхността и стават пъпки. Но всяка кожа реагира различно, за някои едно работи, за други не :/

# 594
На мен ми привърши крема с БП от ерудита и реших този път да не го подновявам. Като цяла съм много доволна от него, но май кожата ми е привикнала и по-трудно минават пъпките. Та днес си купих препоръчаното тук кремче за локална грижа на уриаж. Имам една пъпка в момента и вече го тествам Simple Smile Струва ми се, че ще има ефект.

# 595
  • Sofia
Между другото от известно време във ФБ постоянно ми излизат реклами на някаква лавандулова вода против акне. Има доста положителни отзиви, чудя се дали не трият отрицателните... Не е прекалено скъпа и се чудя да я пробвам ли. Ето това е водата на марката Inaessentials и струва около 10лв.
Скрит текст:
Купихме 2 шишета, хубава е водата, но ефект върху акнето няма. Мисля, че с нищо не превъзхожда предлаганата в Ремедиум за 4лв. И това за коментарите е точно така според мен. Отделно чукнах профилите на 1 -2 супер хвалебствени мнения, и някак си уцелих фалшиви профили. Не съм задълбавала повече, за мен е ясно.

# 596
И аз купих заради подобни реклами и както писах преди, станах цялата на пъпки. Сега я ползвам, за да пръскам въздуха пред сън.

# 597
То само като скролнеш мненията на лавандуловата вода и видиш повечето профили, от които е писано, наистина личи, че са фалшиви.
Иначе водата сама по себе си не е лоша, просто не лекува акне.

# 598
Всеки може да си направи лавандулова вода, дестилирана вода и масло от лавандула Simple Smile

# 599
Смениха ми епидуо гела с акне аут.. направила съм алергична реакция най-вероятно от адапалена.
Сега направо ме е страх да се мажа с акне аут..
Май доста от вас го изпозлват?
Може ли да кажете, изсушава ли много кожата?
Дерматоложката ми каза да се мажа по цялото лице с него, а в нета чета само върху пъпките.

Общи условия

Активация на акаунт