Косопад Тема 17

• 56 098
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
  • в огледалото на живота
Вит.Д е един от най-важните витамини и е свързан с много важни процеси в тялото.Със сигурност има отношение към косопада.
И моят е два пъти под нормата, имам косопад и други оплаквания.От няколко месеца приемам. вит.Д в ударни дози(предписани от лекар) и ще оравя контрола юни месец , за да видя как вървя.
Също гака съм със занижен вит.В , който също пия.
Така че всяка липса или дисбаланс в организма ни влияе пряко или косвено на системите му.
А има ли ефект от него ,макар и в  минимален срок при косопада,докато го пиехте?

# 616
Пия го все още, ще го пия месеци наред, за да има ефект и последващо пак ,вече в поддържаши дози.

# 617
Направих си отварата от бръшляна и днес ми е трети ден да впръсквам. Такъв обем какъвто ми направи откакто ми е започнал косопада и ми изтъня косата, нито с маски, нито с балсами съм постигала. Та и да не докара до растеж на нова коса, аз съм супер доволна и на това.

# 618
  • софия
Направих си отварата от бръшляна и днес ми е трети ден да впръсквам. Такъв обем какъвто ми направи откакто ми е започнал косопада и ми изтъня косата, нито с маски, нито с балсами съм постигала. Та и да не докара до растеж на нова коса, аз съм супер доволна и на това.
Браво! Радвам се за теб! А има ли блясък? Дай, моля, пропорции!

# 619
Писах я някъде по-напред в темата рецептата:

Две шепи бръшлян се варят 30 мин в 1,5 л вода, захлюпват се и след 12 часа се прецеждат. Отварата се държи в хладилник и се впръсква след всяко измиване на косата.

За блясък не видях ефект, но аз използвам магнезиево олио и шампоан против косопад и двете страшно ми изсушават косата, така че и нищо от козметиката отдавна не ми докарва блясък.

# 620
Тези дни е ужас с този косопад, забелязах, че и на дъщеря ми е доста обилен.....косми да искаш вкъщи.

За копривата, имаше малки косички после, но системно с други неща я прилагах и не мога да бъда сигурна от това ли е. Извлек си правих със спирт 7. Дена.

Вечерна иглика и аз си самоназначих, като ме уверяваха,че нямало странични ефекти, та ще бъда благодарна ако при някой нещо се е разбъркало да пише.

# 621
Този месец и моят косопад се засили, без да съм променяла нищо в рутината и без да съм имала стрес. Явно сезонът си казва думата.

# 622
Как го използвате магнезиевото олио за косопад?

# 623
Аз го втривам в скалпа и стоя половин час. Първите два, три пъти е хубаво да се разрежда с малко вода, за да привикне кожата. Не се използва, ако скалпа е раздразнен.

# 624
Аз го втривам в скалпа и стоя половин час. Първите два, три пъти е хубаво да се разрежда с малко вода, за да привикне кожата. Не се използва, ако скалпа е раздразнен.
Благодаря 🌺

# 625
Тези дни е ужас с този косопад, забелязах, че и на дъщеря ми е доста обилен.....косми да искаш вкъщи.

За копривата, имаше малки косички после, но системно с други неща я прилагах и не мога да бъда сигурна от това ли е. Извлек си правих със спирт 7. Дена.

Вечерна иглика и аз си самоназначих, като ме уверяваха,че нямало странични ефекти, та ще бъда благодарна ако при някой нещо се е разбъркало да пише.

Здравей, аз винаги съм имала редовен цикъл, винаги по часовник. Започнах да пия вечерна иглика по 2 капсули на ден. Наистина нямах никакви предменструални симптоми, но и ми закъсня с 10 дни, което ме постресна. Пуснах си изследвания и пролактина ми е завишен, а преди 3-4 месеца всичко беше в норма.
Не успях да забележа ефект върху косопада тъй като ги приемах не повече от 15 дни.
Четох твърде много разнопосочни мнения за вечерната иглика. Половината в отричат, а другата половина се кълнат в нея.
Не мога да бъда сигурна при мен дали приема и е имал негативен ефект върху мен. Тази седмица съм на гинеколог и ако даде зелена светлина в бъдеще може би бих им дала шанс.

# 626
  • Somewhere in Spacetime
Аз преди съм пила вечерна иглика и не съм имала проблем. От началото на този месец пия пак заради ПМС, който след раждането стана по-осезаем - чувствам се като балон в корема, главоболие. Ще кажа дали има негативен ефект при мен. По принцип не ми е точно на деня всеки път, но бих казала +/- 2-3 дни. Случвало се е до 5 дни, но много, много рядко.

# 627
Аз иглика пия от 4-5 години по 2600мг на ден с почивки. Никога не съм имала проблем с цикъла, а вече съм и на възраст.

# 628
  • София
Аз иглика пия от 4-5 години по 2600мг на ден с почивки. Никога не съм имала проблем с цикъла, а вече съм и на възраст.
Може ли да уточните какви почивки правите, понеже и аз пия повече от година без прекъсване.
Моят косопад също се засили от две седмици и се надявам да е сезонен. Не съм ходила скоро на фризьор и мисля скоро да скъся драстично косата. Използвам противокосопадните продукти на Ив роше.

# 629
Пия игликата 3 месеца по 2600мг на ден и един месец почивам.

Общи условия

Активация на акаунт