Боя за коса - Blond45 - Клуб на блондинките

• 34 423
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Кристина, благодаря много! Аз пък целя и харесвам цвят точно като този от опаковката на Елеа. Разкошна коса!
Последния път като пазарувах в рибката ми дадоха мостра на “нещо лавандулово” на Лакме, но още не съм стигнала до него.

# 226
Хубав цвят и коса, макар за мен да е много Русо. Отива ти. Елеа балсама и аз много го ползвах. За пловдивчанките в зара и лекси го намира.

# 227
Благодаря, момичета Heart Коренът не го обезцветявам, само боя един път в месеца и много матиране, защото не обичам жълти и оранжеви отенъци,а от грешката ми с омбрето имам такива.

# 228
Ще споделиш ли подробности около боята ти.Имам предвид с какъв оксидант,колко време стоиш...

# 229
Ходя на фризьор, времето е различно според боята,за Алфапарф със сигурност знам, че се стои 50 мин,оксидант 40,а с Кюн смесва 30 и 40 оксидант и време около 40 мин, но не помня с точност колко, защото първо маже само корен, после се нанася и 1-2 пръста надолу и накрая и матиране по дължините на мивката..

# 230
  • Пловдив
Аууу страхотна коса!!!
Сега ми кажи че си без екстеншъни и поддържаш такава дължина и то изрусена ....и отивам да се самоубеся🤪

# 231
Нямам екстеншъни,моята си е Grinning Много маски (домашни) помогнаха за дължината. Но косъмът ми е тънък и не е толкова гъста, колкото ми се иска,а за тези неща оправия няма

# 232
И от мен поздравления за прекрасната коса. Би ли споделила какви по-точно домашни маски правиш ?
Надявам се не е спам и останалите участнички в темата нямат против въпроса, иначе може и под формата на лично съобщение, благодаря.

# 233
Кристина, а глобалното обезцветяване с какво ти го правиха?
Косата ти изглежда наистина добре и една от причините за това е, поне според мен, че обезцветяването е направено професионално и щадящо към косъма.

Аз се чудя, ако си изруся косата на кичури или балеаж и после се боядисам с някакво средно русо, ще се запази ли разликата в нюанса на кичурите или ще се заличи и всичко ще стане равен тон?

# 234
Уау, уникална коса, и не само - хубава жена! Запис и от мен в темата. На мен ми харесва лилавия оттенък , самата аз го предпочитам. Боядисвам вкъщи, като бои съм прибвала Мажирел, Лакме, Макадамия, олиосета. Преди години се правех с 9%, сега с 6%. Какво да ви кажа, при мен има жълти оттенъци. Правя само корен. Може би не съм намерила своята боя. Решил съм следващи боядисване да е при фризьор и да видим какво ще направи той.

# 235
Обезцветяването беше 2016 г с продукти на Голдуел,те работят с тях. И се наложи заради грешка с косата,когато през първата ми бременност ме беше обзела манията да се видя с тъмна коса и съответно се наплесках с оцветител,косата стана синя,фризьорка я "изпра",стана зелена и се скъса буквално.Наложи се скъсяване от коса до кръста до раменете и боядисване на ниво 4-ка.Умрях..Няколко месеца по-късно във въпросния салон ме обезцветиха до ниво 10-ка без последствия и поражения. След като върнах цвета,започнах и яко клепане с всякакви масла за коса ( бадемово,рициново,сусамово,синапено,жожоба,кокосово), отвари (коприва, розмарин,мента,репей,лайка), хининова вода, всякакви ампули. Много постоянно и редовно.

# 236
Кристина, а глобалното обезцветяване с какво ти го правиха?
Косата ти изглежда наистина добре и една от причините за това е, поне според мен, че обезцветяването е направено професионално и щадящо към косъма.

Аз се чудя, ако си изруся косата на кичури или балеаж и после се боядисам с някакво средно русо, ще се запази ли разликата в нюанса на кичурите или ще се заличи и всичко ще стане равен тон?
Според мен ще се запази разликата, можеш да ползваш 9 ка със слб оксидант или 8 мица. При 9 ката според мен кичурите ще хващат по слабо от боята, при 8 мица по силно, защото има повече пигмент в боята.
И от мен браво, страхотна коса. Аз не мога да я задържа дълга след толкова години напразни опити а я мажа с какво ли не. Ще пробвам с масла, дано успея тоя път, че то остарях в опити да се видя с дълга руса коса 🤣🤣🤣.
За много години, блондита 🤗

# 237
  • София
Защо ще боядисваш върху кичурите? Някакъв мат с 9-ка би трябвало да е достатъчен. Иначе вероятно боята върху кичурите ще се отмие по-бързо. Честно казано, като знам всеки път колко време и усилие коства на жената да нанесе тези кичури, да ги изважда на едни тънички кичурчета както е модерно сега, да ги увива с фолио и т.н, не бих искала всичко това да отиде напразно. А и от 3D цвят с дълбочина може да стане плосък 2D цвят, което не е по-добре. Аз и затова не си правя корена по класическия начин, а с кичури, за да изглежда русото все едно излиза на фини кичури отгоре, както е при Дженифър Анистън например.

# 238
Как точно правиш корена?

# 239
  • София
При фризьор с фини кичури (тип babylights), но си е времеемко. Не е като да намажеш боя за 10 минути навсякъде. Търся ефект като този:

Скрит текст:

Едно примерно видео, но си представи това за цялата коса: Babylights tutorial

Общи условия

Активация на акаунт