Разумът или сърцето

• 3 856
  • 69
  •   1
Отговори
# 15
"Грижа ме е за него, но не мога да кажа, че го обичам.."  Ами то всичко е ясно. Няма любов! За каква връзка говорим тогава? Може би приятелство? Интересно какво би отговорил той на твой опит да прекратите макар и временно интимните отношения за сметка на приятелски такива?

# 16
То тук няма разум, за това не се чуди 😊

# 17
Слушай сърцето или интуицията, които ти подсказват, че този мъж не е за теб. Нямаш достатъчно опит, за да прецениш правилно, но ако не усещаш, че това е твоят човек, дори за момента, не се занимавай повече, защото може да изгубиш години, докато си докажеш, че не сте един за друг.

Изписах много общи приказки, но съветът ми е да си послушаш вътрешното чувство. Не ти ли трепва, остави го да си намери жена, която да го обича.

tuali, сигурно е паралия/имотен, затова разсъдъкът гласува "ЗА". Но ще кажа на младата авторка, че няма да е единствен. Ще се намерят и други заможни по-нататък. Wink

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 18:21 от tainichka

# 18
Откъде си толкова сигурна, че ти предлага сигурно бъдеще. Това е много наивно. Заедно сте от месец, но от разказа ти разбирам, че виждаш доста негативни сигнали, които пренебрегваш. Казваш, че не го обичаш, ами тогава нямаш работа при него. Ако не можеш да понасяш буйния му темперамент или те натоварва психически , как се виждаш в съжителство с него?
И щом имате толкова много непреодолими различия, нищо няма да излезе от отношенията ви.  Само ще си изгубиш времето с него, а насила няма да го обикнеш.

# 19
  • София
На първия месец да се пренесеш при него не е добра идея. А ако не те кефи, съвсем лоша става.

# 20
Ми нека опита,ама да си пие противозачатъчните,докато реши дали е за нея или не.Може пък да и предлага нещо,което иска,а сама не може да постигне.То само с любов не се живее, понякога любовта си отива,понякога с течение на времето свикваш и заобичваш човек,който ти осигурява спокоен и осигурен живот или по-добър стандарт от този който имаш.

# 21
Цитат
Общо взето той ми предлага всичко, което искам , но не е човека от когото го искам... дилемата ми е дали да послушам разума (които ми казва , че този човек ми предлага сигурно бъдеще) или сърцето (което ми казва, че той не е за мен)

А ти какво точно искаш, което той ти осигурява, а ти сама не можеш?

# 22
Как ли пък на 25 години ще стоя с някой, за когото просто ме е грижа. Не разбирам такива лишени от любов и страст отношения, които едва сега са започнали. Направо си е недопустимо.

# 23
Ако някой някога е луд по половинката си, то това е през първите няколко месеца. Не случайно психолозите наричат този първи етап на влюбване психоза, която с времето се уталожва и прераства в обич, взаимност и т.н. Ти, авторке, не изпитваш нищо такова, а сте в самото начало. Представи си каква апатия ще е още по-нататък - до момента, в който някой ти завърти главата и изпиташ психозата, за която говоря по-нагоре и тръгнеш да се развеждаш. Недей така. Млада си още да слагаш всички яйца в една кошница. Жени по на 40 години, със съвсем реални шансове да останат стари моми без деца, не биха го направили.

# 24
Сърцето, разбира се!

# 25
Няма смисъл да си губиш времето, както и неговото, щом държиш на него. Точно сега трябва да ти е най-силна тръпката, а ти я нямаш, за мен по-скоро го имаш за приятел, а той е на 35 и бърза да си хване сгодна женица и да се жени, че му тиктака часовника, не си го причинявай, ще съжаляваш после.

# 26
Може ли конкретен пример за жест, да му дадем експертна оценка дали наистина си е дал зор и дали не е тривиален жест, а ти се вижда уау.

Примерно - онзи ден докато бях на работа на обяд говорихме по тела кой какво ще обядва и аз само му споменах какво ми се хапва, но го няма около работата ми и той след малко беше дошъл да ми донесе точно това, което му бях споменала че ми се яде.. Освен това винаги се интересува от мен и ме пита яла ли си , студено ли ти е , прибра ли се и т.н

# 27
Слушай сърцето или интуицията, които ти подсказват, че този мъж не е за теб. Нямаш достатъчно опит, за да прецениш правилно, но ако не усещаш, че това е твоят човек, дори за момента, не се занимавай повече, защото може да изгубиш години, докато си докажеш, че не сте един за друг.

Изписах много общи приказки, но съветът ми е да си послушаш вътрешното чувство. Не ти ли трепва, остави го да си намери жена, която да го обича.

tuali, сигурно е паралия/имотен, затова разсъдъкът гласува "ЗА". Но ще кажа на младата авторка, че няма да е единствен. Ще се намерят и други заможни по-нататък. Wink

Само да кажа, че изобщо не става въпрос за финанси тук. Той работи в строителството,  а там както знаем днес има работа утре не.. няма сигурни доходи. За мен парите никога не са били фактор дали да съм с някой или не..

# 28
Аз доколкото разбирам ти просто не искаш да си сама, така ли ? Вярно, не го обичаш, но все пак да се каже, че си "имаш някого" ?
А поне в леглото хубаво ли ви е ?

# 29
Разумът или сърцето ми звучи по-скоро че го обичаш, но не е редно да сте заедно поради различни причини. В случая чисто и просто не искаш да си с него. Не виждам голяма дилема.

Общи условия

Активация на акаунт