Разумът или сърцето

• 3 852
  • 69
  •   1
Отговори
# 30
Може ли конкретен пример за жест, да му дадем експертна оценка дали наистина си е дал зор и дали не е тривиален жест, а ти се вижда уау.

Примерно - онзи ден докато бях на работа на обяд говорихме по тела кой какво ще обядва и аз само му споменах какво ми се хапва, но го няма около работата ми и той след малко беше дошъл да ми донесе точно това, което му бях споменала че ми се яде.. Освен това винаги се интересува от мен и ме пита яла ли си , студено ли ти е , прибра ли се и т.н

Да те питам, на това ли му викаш "сигурност"? Иначе за мен е дребен жест, освен ако не си му поискала нещо много трудно за набавяне като вид тест. Интересуването след месец връзка не е бонус, това е базово изискване.

Голям жест ще е, ако му поискаш през ноември диня или череши и ти достави. Но да кажем пак е "жест" от ранните дни на връзката, а един мъж със завъртяна глава или на лов може да прави доста неща. Освен това колко да струват едни череши, и 100 кинта да даде, накрая във връзката ако знаеш колко усилия трябват и колко пари ти минават през ръцете - дребна работа.

А иначе каква сигурност, като дори ще те води да живееш при техните? Жилище нещо? И парите не били сигурни? Ми каква е тая сигурност, дето я търсиш? То и това няма. В смисъл да не е сигурност, че си с мъж, да не кажат нещо хората? Или че няма да те зареже, щото е на 35 и "улегнал"?

Тоя мъж дори разумно не е добра партия, можеш и повече. На 25 си. На 25 почти всяка жена може повече. Бягай, че ще се натикаш в адски махленска ситуация и ще въздишаш по по-хубавите сценарии в брака.

Последна редакция: чт, 14 ное 2019, 08:43 от The Siren of Titan

# 31
Много ме кефи как на 25 някоя жена вярва, че мъж може да й осигури "всичко" Simple Smile

# 32
Напомня ми за Бенджамин Франклин, който е казал, че едно десетгодишно дете не може да си представи как се харчат 20 хиляди долара и как минават 20 години.

# 33

Само да кажа, че изобщо не става въпрос за финанси тук. Той работи в строителството,  а там както знаем днес има работа утре не.. няма сигурни доходи. За мен парите никога не са били фактор дали да съм с някой или не..

Значи още по-зле е положението.
Време е финансите да излязат по-напред като фактор.

# 34
ие сме адски различни и като характер и като поведение и като виждания  - тогава няма никакъв шанс да просъществуват нещата.

Това не винаги е така. Физически закон е, че противоположностите се привличат. От личен опит го казвам

Но, все пак, ако авторката не обича гаджето си, няма смисъл да се измъчва. Но пък все си мисля, че след като е стигнала до там да пуска тема, за да реши какво да прави, значи не е напълно безразлична към него. Ако беше така, отдавна да го е зарязала..... От друга страна пък, много хора си мислят, че най-важното нещо на света е да си в перфектна връзка с някого, което също мога да оспоря. Не ти е нужен някого, за да бъдеш щастлива. Не и на всяка цена

# 35
Това с "противоположностите се привличат" в човешките отношения е бомба със закъснител. Хич не виждам как ще остареят заедно мирно и щастливо, например :купонджия и домошарка, любител на алкохола и върла трезвеничка, чалгафен и любител на класическата музика, фитнес маниак и 100 килограмова любителка на баничките...

# 36
Силно ме съмнява това с противоположностите. Може да се привличат, ама не са успешни връзки. Номерът е да намериш същия изрод като себе си и да се синхронизирате. След време противоположността ще почне да те дразни.

# 37
Това с "противоположностите се привличат" в човешките отношения е бомба със закъснител. Хич не виждам как ще остареят заедно мирно и щастливо, например :купонджия и домошарка, любител на алкохола и върла трезвеничка, чалгафен и любител на класическата музика, фитнес маниак и 100 килограмова любителка на баничките...

Е, това са крайности. В по-малко по допустими граници, може

# 38
Да, ама границите са толкова тесни, че то не е противоположност. Мислещи се събират с мислещи, прости с прости. Даже и според статистиката повечето двойки си взимат човек от същата черга, и с близки черти, вкусове, произход. В сми - жълтопаветните принцове не са привлечени необяснимо от селски моми. Нито пък хипстър да хване бясна чалгарка. А лекари и адвокати не си мърдат дори от съсловието.

# 39
  • Агент под прикритие
Е, това са крайности. В по-малко по допустими граници, може
Никакви крайности. Хората не са предмети, обект на физичните закони! Това с противоположностите може и да работи в краткосрочен план, но в дългосрочен е прелюдия към катастрофа.

# 40
ие сме адски различни и като характер и като поведение и като виждания  - тогава няма никакъв шанс да просъществуват нещата.

Това не винаги е така. Физически закон е, че противоположностите се привличат. От личен опит го казвам

Но, все пак, ако авторката не обича гаджето си, няма смисъл да се измъчва. Но пък все си мисля, че след като е стигнала до там да пуска тема, за да реши какво да прави, значи не е напълно безразлична към него. Ако беше така, отдавна да го е зарязала..... От друга страна пък, много хора си мислят, че най-важното нещо на света е да си в перфектна връзка с някого, което също мога да оспоря. Не ти е нужен някого, за да бъдеш щастлива. Не и на всяка цена

Това за противоположностите е клише от лексиконите, от опит го казвам.  Няма как да живееш успешно в дълсорочен план с човек , с който имате коренно различни разбирания и навици.

# 41
Съгласна съм. Явно това, което имам предвид не е типичен пример за противоположност в истинския му вариант. Но все пак разбрахте ме Grinning

# 42
  • София /Абсурдистан
Как така с лека ръка само след месец познанство и се предлага брак. Дайте си малко време поне да се опознаете.
А това с противоположностите е такава динена кора, че ще го разбете чак като се подхлъзнете.

# 43
Авторке,дори да не си влюбена в него,макар че го харесваш и те привлича,все пак важно е да имате общи интереси и сходни виждания за живота.Ако това липсва,прекрати връзката,ще бъде загубено време. Слушай интуицията си,която ти казва, че този човек не е за теб!
Имам приятелка,едно към едно същата история като твоята. И тя си мислеше,че ще е осигурена, но какво се оказа? Тя тиха и кротка, роди, гледа си детето вкъщи, докато мъжът и,лудата глава, само след 2 години тръгна да си търси себеподобна, с която да се забавлява. Разведоха се скоро след това.

# 44

Никак не става, но привържениците на словесни формулировки тип Космо може да се радват много.

Общи условия

Активация на акаунт