Бъдещи и настоящи мамчета във UK

• 27 679
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
охооо и аз вече съм кукнала, добре че е интернета иначее...
и аз се замислям за колежа  Thinkingот септември мисля да съм ученичка за езика, на мен ми е проблем езика Cry
... а се надявам и скоро с бебо да не ми е толкова скучно
стискайте зъби момичета Joy

# 76
Ами една съученичка,ама тя живее далече и работи,една бивша колежка ама и тя далече и се обеби и само по скайп.Лошото при мен е че нямам и желание вече за излизане,ни за нищо...Не съм се и прибирала отдавна(откакто съм дошла) и аз ходех на английски докато бях бременна ,ама там нямаше нашенци...Абе лудницата е пълна Crazy

# 77
  • UK/София
Не съм се и прибирала отдавна(откакто съм дошла)
       ShockedЛеле, Diorella , направо ти се възхищавам на издържливостта!Да не би и вие да сте от дълго чакащите визи SadА в колежа научи ли езика?Имам чувството, че само аз няма да го проговоря нормално.Мога да се оправям, разбирам, но трудно се отпускам да говоря.
 До колкото разбирам, май всички сме си кукувици!Но и на мен вече не ми прави впечатление.
  oni , а ти в кой град си и в кой месец си бременна?Бъди сигурна, че като родиш ще се молиш да ти стане поне за малко скучно Simple Smile

# 78
И аз се присъединявам към кукувците Sad
Diorella е права, че първата година е най-трудна, поне за мен беше така.
Аз също не общувам много с българи, в нашият град познавам само една българка, но тя не ми се обажда, аз и се обаждах по-често, но почувтвах, че се натрапвам и спрях, а от тогава тя не ме е търсила.
Имам една приятелка българка в Лондон с която се чуваме по телефона, а другата ми приятелка е англичанка, която живее наблизо и се виждаме по-често.
Понякога толкова ми е самотно, особено в началото като не познавах никого, но вече свикнах.

# 79
Не съм се и прибирала отдавна(откакто съм дошла)
       ShockedЛеле, Diorella , направо ти се възхищавам на издържливостта!Да не би и вие да сте от дълго чакащите визи SadА в колежа научи ли езика?Имам чувството, че само аз няма да го проговоря нормално.Мога да се оправям, разбирам, но трудно се отпускам да говоря.
 До колкото разбирам, май всички сме си кукувици!Но и на мен вече не ми прави впечатление.
  oni , а ти в кой град си и в кой месец си бременна?Бъди сигурна, че като родиш ще се молиш да ти стане поне за малко скучно Simple Smile

хехе Биляна , имам чуството,че аз говоря вместо теб:) и аз съм много зле с езика, не се обръща езика ми и това е,много твърдо говоря,а и някой път недочувам как се произнася думата...абе... голям смях пада  Joy Иначе в България си ходех много редовно на уроци и пак съм си зле,не ми се отдава и тва е...
Аз съм в  Norwich  и съм в 5 месец и 3 седмица Simple Smile
сега вече ми е все тая( за бг близки хора),но в началото беше кошмар за мен

# 80
Ами аз бях на някакъв интензивен,ами да може да се каже че научих нещо.За мен по-важно е да си сред англичани и да се мъчиш да говориш и да слушаш.Езика не го знам,знам дотолкова да се оправя,а и ми се налага да пиша много емайли на клиенти.Като бях в Германия много лесно го научих от ТВто гледах и с речника си превеждах,но тук не ми остава много време за учене,ей ония ден седнах уж да пиша думи малката дойде и вика :Айче,айче(да и рисувам зайче)....и ми отиде ученето.

# 81
Значи не съм само аз. Whistlingдойдох с минимум език. Малко преди да дойда взех на заем едни граматики, дето учих, учих и нищо не разбирах. Като пристигнах на Шотладскко се оказа, че и малкото научено не ми влиза в употреба. Започнах много да гледам телевизия, чета списания и винаги с речника в ръка. Започнах да контактувам повече с местните и въпреки ограничените ми възможности и срама, дали се изразявам добре, опитвах постоянно. Сега след 2 години, мога да кажа, че съм доста добре. Много хора не могат да повярват, че преди това не съм го учила.  Blush Но аз много съм се амбицирала и постоянно попивам нови и нови неща. На курс нямаше смисъл да ходя, защото другите които ходиха се оказа, че учат неща които аз отдавна знам. Жалко е, че някой от хората с които дойдох все още са тук, а не си дават никакъв зор да понаучат поне малко. Не го разбирам това.  newsm78

# 82
  • Шотландия
Значи не съм само аз. Whistlingдойдох с минимум език. Малко преди да дойда взех на заем едни граматики, дето учих, учих и нищо не разбирах. Като пристигнах на Шотладскко се оказа, че и малкото научено не ми влиза в употреба. Започнах много да гледам телевизия, чета списания и винаги с речника в ръка. Започнах да контактувам повече с местните и въпреки ограничените ми възможности и срама, дали се изразявам добре, опитвах постоянно. Сега след 2 години, мога да кажа, че съм доста добре. Много хора не могат да повярват, че преди това не съм го учила.  Blush Но аз много съм се амбицирала и постоянно попивам нови и нови неща. На курс нямаше смисъл да ходя, защото другите които ходиха се оказа, че учат неща които аз отдавна знам. Жалко е, че някой от хората с които дойдох все още са тук, а не си дават никакъв зор да понаучат поне малко. Не го разбирам това.  newsm78
За езика е различно при различните хора, Нана. Има хора, при които това се удава с повече усилия, при други - попиват от въздуха, ти вероятно си от вторите.  Аз дойдох с претенции да говоря прилично (не повече), но също като тебе, установих, че в Шотландско това не е достатъчно... Говорих с една позната англичанка, която се е заселила тука, и тя ме успокои, че и за нея в началото имало хора, дето дори не ги разбирала за какво говорят.  Laughing

Наистина общуването с местни най-много помага...  Oni и Биляна - всеки си има лична бариера в "проговарянето" на чужд език. Някои и 2 думи да знаят, с много гордост ще ги кажат на всеки срещнат, защото желанието да общуват и липсата на притеснение при тях са налице. Други, обикновено тези, които са повече перфекционисти, ще се чувстват дискомфортно да говорят, ако знаят, че може да допуснат грешки. Аз самата в началото бях като няма, въпреки че по принцип говоря английски, както казах. Шокът от акцента беше толкова голям - сякаш проговарях на нов език отново. Не се притеснявайте, постепенно ще отмине притеснението и ще става все по-добре.

Надявам се и аз да си намеря приятели тука...  А защо сте толкова песимистични по отношението на българите тука, бе момичета? Какво толкова се е случило? Добри приятели не се намират лесно... Като си помисля, че за толкова години в България имам само 3-4 приятелки, на които мога да доверя всичко, и то на едната с някои уговорки... Нормално е.

# 83
Не знам от колко време си в чужбина аз лично съм била 1,5год в Германия и вече 3год. в Англия и съм се наситила на "добронамерени" българи.Като ти забият ножа 2-3 пъти ще разбереш защо някой от момичета не искат да имат нищо общо с българи .Едно мога да кажа с ръка на сърцето и то е,че с удоволствие влизам в този сайт и с удоволствие си чатя с момичетата тук. newsm10 newsm10 newsm10

# 84
  • Шотландия
Не знам от колко време си в чужбина аз лично съм била 1,5год в Германия и вече 3год. в Англия и съм се наситила на "добронамерени" българи.Като ти забият ножа 2-3 пъти ще разбереш защо някой от момичета не искат да имат нищо общо с българи .Едно мога да кажа с ръка на сърцето и то е,че с удоволствие влизам в този сайт и с удоволствие си чатя с момичетата тук. newsm10 newsm10 newsm10
Нямам и половин година в чужбина, затова и питам... Да съм подготвена. В какво се изразява "забиването на нож"? За момичетата тука съм съгласна, чудесни са!  Grinning

# 85
При всички забиването на нож е различно.Специално при мен беше като работих в Германия имах около10 БГ колеги и колежки всеки един от тях със зъби и нокти се опитваше да ти вземе смяната да каже на шефа ако си згафил абе все от този род,че и преувеличаваха.Тук ми липсва контаката с приятелите ми от БГ /на живо/да излезем да пием по едно кафе ей така без повод или да разкършим тела ама се свиква. Grinning

# 86
Момичета аз не обичам когато говоря за хората да правя генерални заключения.Не ми харесва как повечето от вас казват че от българите ту можеш само едва ли не нож в гърба да очакваш.Аз съм от 5 години тук и не съм на това мнение Слава Богу.

Смятам че както българин така и англичанин,сърбин,афганистанец и т.н може да ти забие нож в гърба като се изразявате.Мисля,че това зависи не от националността,а от самия човек.

А сега кажете вали ли в другите краища на острова.Тук в Лондон прогизнахме тези дни и не само това,но и доста се разхлади.Снощи си мислех дали да не пускам парното.

Поздрави на всички Heart Eyes

# 87
 Хе, хе Sissy, че ние тук парно не спираме по 365 дни в годината. Такъв студ и дъжд е, че няма на къде повече. Лятото ни свърши преди още да е дошло. Crossing Arms

# 88
Нана,то там при вас по студеничко.Тук миналия месец беше големи жеги.Почти целия месец беше истинско лято,но свърши Sad

Това лошо време ни провали плановете за изминалия уикенд,а както се очертава и идния ще е такъв и никъде пак няма да можем да отидем. Close

# 89
Не спите още а?На мен ми действа депресиращо времето Sad

Последна редакция: вт, 15 авг 2006, 02:39 от Diorella

Общи условия

Активация на акаунт