Най-приятната и най-просташка ТВ РЕКЛАМА - тема 19

• 43 375
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Почвам да си мисля, че на преводач не са случили, а не, че нарочно са искали да нагаждат рекламата към нас.

Джаста Праста, това, дето си написала с копи/пейст в централата им го прати! Simple Smile

# 181
Момичета, преведох дословно и буквално от оригинала, рекламата от гръцки на български език. Мисля, че ще е полезно за дискусията Simple Smile

Атлантически океан
В очакване на Коледа

Чук, чук

-Кой е?
-Панайоте, семейството ти те търси по безжичния телефон.
Панайот излиза от стаята и минава през кухнята. Оттам го закача негов колега и казва:
-Панайоте, да сме живи и здрави и догодина да сме си в къщи!  
Панайот отговаря:
-Амин, приятелю, амин!
Панайот влиза в стаичката с телефона и обърнатия с гръб негов колега му казва:
-Добре дошъл!
Панайот сяда и започва да говори с жена си.
-Бебче!
 Тя отговаря:
-Панайоте, чуваш ли ни?

N.B. В клипа  гъркинята не говори с такъв опечален глас, както е дублиран в бг версията.
Панайот:

-Чувам ви! Всички ли сте там?
Жена му:
-Да всички сме тук. Вие добре ли сте?
-Добре сме.
-Давам ти първо малкия, защото е много нетърпелив.
Малкия извиква:
-Хей, татко! Дядо Коледа ми донесе истинска пожарна.
-Чуй! Пускат се сирените.
-Щом ти не можеш да дойдеш, какво си ми купил? Когато казва думата „купил“, детето силно набляга на нея.
Пускат мрачната музика и се споглеждат с колегата.
Панайот:

-От пристанището в Сингапур ти купих най-красивото влакче на света. От Хонг Конг ти купих едно дървено люлеещо се конче с истинско седло. А от Панама ти купих едно толкова голямо мече, че не се побира..... тук вече гласът затихва и не става ясно какво е казал.

p.s.

На гръцки Дядо Коледа е Агиос Василис, демек св. Васил.

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 18:12 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 182
Е защо се доверявате на някакъв блог за превода? Никаква логика няма на възрастни Дядо Коледа да носи подарък, още по-малко точно играчки и то 3 от различни пристанища, докато детето получава 1.

Според мен точно си пита какво ще му донесе бащата, а той може би още не е пристигнал в тези градове и отговаря по картинката какво ще купи. После дават празничната маса с бутилката - т.е. това е Бъдни Вечер и Дядо Коледа оставя играчките в гардероба.
Освен това св. Никола, който е Дядо Коледа е покровител на моряците. Идейна е рекламата.

# 183
Последно, има ли разминаване в превода или няма? За мен и в двата случая рекламата е депресираща и не ми става празнично от нея, както и от зловещата им реклама с Дядо Коледа.

# 184
Аз преведох текста и всеки може сам да сравни. Има разминавания, но несъществени. Има вложен елемент на творчество в българската версия.

# 185
Някой друг каза, че преводът е сгрешен, преди много страници. След като детето наистина пита какво му е купил бащата, пак изпадам в първоначалното недоумение ако наистина е купил нещо, защо не го помни, ако не е купил - защо не е купил и накрая - защо лъже детето. Че и се нуждае от побутване от колегата, иначе щеше да преглъща като риба на сухо.

# 186
  • София
Ето тук е споменат грешен превод.

Относно рекламата на джъмбо - има грешка в превода - детето казва: "на мен дядо коледа ми подари пожарна кола, а на теб какво ти подари? "
Тогава морякът се чуди какво да му каже, защото не е получил нищо.
И вижда чантата и си измисля - от това пристанище получих мечка, от другото конче и т.н.
По повод вратата и играчките зад нея - мисля, че това са подаръците, които неговия баща му е купувал някога и са си останали там, защото също е бил моряк.
Последното е мое мнение, но за първото е сигурно.

# 187
Относно първите 4 реда в цитирания текст - пълни глупости. Няма такова нещо.

# 188
Това е мистерията на Коледа - никога няма да разберем Joy

👀

# 189
  • ВАРНА
Екстра си е рекламата.Само продуктите са сгрешени.Ако беше за препарат за простата всичко си пасва.Мрачна атмосфера,тъжна музика и накрая сълзи от болката на алармиралата простата.

# 190
Добрата новина е, че остават само 6 дни до края на мъките ни. Trollface

# 191
  • Mediterraneo
А подписахте ли петицията или само тук се жалвате Simple Smile Simple Smile

# 192
А каква е стойността на тази петиция и ще стигне ли до когото трябва?
Аз не мога, че режа. Заета съм...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 193
А подписахте ли петицията или само тук се жалвате Simple Smile Simple Smile
Късно е вече за петиция, късно! Все някак ще избутаме до Коледа. Вземаме по една луканка с 40 г бонус и докато я нарежем Коледата дошла. Trollface

# 194
Аз не мога, че режа. Заета съм...Stuck Out Tongue Winking Eye
то затова сме на тоя хал, дет се вика Laughing

Общи условия

Активация на акаунт