ОСМИ клас полека тече, отлично се справя мойто гардже

• 31 224
  • 668
  •   1
Отговори
# 345
# 346
  • София
АниК, голям екземпляр е твоят младеж, оптимист непоправим е, ако смята, че скоро се вижда краят на граматиката. LaughingПредстоят им хубавинки като множество различни подчинени изречения, склонения на прилагателни, бъдещи времена, още едно минало, страдателен залог, инфинитиви с zu без и без zu, две условни наклонения, feste Nomen-Verb-Verbindungen и още..

# 347
  • Sofia
Мале, мале, ще му прочета следобяд какво още го чака Joy УжасТ
Замина с китарата и ефекта сутринта - днес ще прослушват желаещите да участват в Коледния концерт на училището.

# 348
  • Варна
За немския не мога да се включа, не е моят език. Но пък понаучих туй-онуй, щото щерката ми плямпа вкъщи. Разбирам "их мьохте нихт" и "их вайс нихт". Като я питам кога да я събудя, ми отговаря на немски - познайте колко пъти сме се карали, че я вдигам по-рано или по-късно.

За разсеяност сте писали. Някой забравял ли си е гащите? Щото и това ни се случи. Сутрин излизаме с две раници - за басейна и училище. Тръгнала от къщи направо с банския и не взела бельо. Резервните в раницата ги нямало - явно и друг път е забравяла. Звъни ми по обяд от съблекалнята - нямала гащи, с които да отиде на училище. Живеем на другия край на града. На предложението ми да купя едни бикини, които да сложи с превръзка, ми се отговаря - Ми аз и сутиен нямам. Та...търчах до вкъщи.
Вече имам чувството, че по-голямата част от деня ми минава в колата в развозване насам-натам, отколкото в офиса.

# 349
Звездичка, движим се паралелно /поне спрямо преподаването на нашата класна/.
Нашите са започнали рекциата едва вчера. Тя ще се "дъвче" тепърва. Не съм виждала новото помагало, защото не се занимавам с езика. От моето ученическо време е едно издание с лилави меки корици. Намерих го антикварно и го поръчах. Споменът ми е за много лесно ползване - подредба на глаголите в азбучен ред, като за улеснение си бях налепила и помощи листчета с буквите - като речник. Старата ми книжка се беше разпаднала на коли от прелистване и размятане.  Безусловно за учещите немски такова помагало е  нужно /не че и в речник не са отразени предлозите, но по-малкият обем е по-лесен за употреба/.

# 350
  • София
Ми да спретенм една декемврийска среща, за тези които могат. Пък януари пак. Така и поетапно ще се опознаем, че 50+ накуп е невъзможно.

# 351
  • София
Звездичка, движим се паралелно /поне спрямо преподаването на нашата класна/.
Нашите са започнали рекциата едва вчера. Тя ще се "дъвче" тепърва. Не съм виждала новото помагало, защото не се занимавам с езика. От моето ученическо време е едно издание с лилави меки корици. Намерих го антикварно и го поръчах. Споменът ми е за много лесно ползване - подредба на глаголите в азбучен ред, като за улеснение си бях налепила и помощи листчета с буквите - като речник. Старата ми книжка се беше разпаднала на коли от прелистване и размятане.  Безусловно за учещите немски такова помагало е  нужно /не че и в речник не са отразени предлозите, но по-малкият обем е по-лесен за употреба/.
Шарлотче, изглежда темпото в различните класове е различно, дори и в немската. Имаме доста приятелски деца в почти всички класове на немската и коренно различни отзиви споделят-от желание за преместване в друг клас и дори в друго училище, до възторг. Благодаря за препоръката да си набавим помагалото, така и ще направим.
Ret
много се смях с тази случка, това на моята щерка не може да се случи, но на мен би могло  Laughing

# 352
  • София
Причина да искат да се местят в друг клас/училище, Звездица, според мен поне, биха имали само децата в 8Б клас. Тоест проблемът не е само в учителите. Каквито и разминавания да има в подхода на преподавателите в другите 6 паралелки, доказано в края 8-те класове при тях знаят. Причините да искат деца да се местят са еднакви в годините -слаб учител на Б клас или... Винаги има деца, за които изборът на немски не е бил по сърце, а под натиск на родители заради наличен висок бал. Някои въпреки това се адаптират, намират приятели, харесват класната, други така и не успяват.И в един момент изразяват на глас желанието си да се махнат.

# 353
  • София
Това, което имах предвид е, че темпото на изучаване на език е различно дори в рамките на едно училище. И в нашето училище дори нарматива от часове по немски е различен за двата класа, просто не може да се сравняват в даден момент нивата, а както казваш- сравнението е на изхода на 8 клас. И освен темпото и елемента на доволство също е различен, но това е валидно за конкретния човек. Причина би могъл да бъде неправилния избор на гимназия или език, липса на стиковка с учителя по немски, други нереални очаквания от училище, непасване със средата в класа и пр. С една дума , всичко е относително и динамично, като самия живот .

# 354
  • София
Ми да спретенм една декемврийска среща, за тези които могат. Пък януари пак. Така и поетапно ще се опознаем, че 50+ накуп е невъзможно.
Гледайки резултатите от анкетата възнемерявах да попитам отпада ли декемврийскта среща?

# 355
  • София
На екс-рожденичките Rady, Slavena и на AniK  и половинката й на патерица пожелавам много здраве и  безброй ежедневни малки и големи поводи за радост!:cocktail:
  За разсеяните - моят човек е ходил с долнище на пижама под панталона и много се беше учудил от този факт (както и цялата мъжка съблекалня:stuck_out_tongue_closed_eyes:), като се съблякъл за физическо. Иначе когато учеха с брат му в едно училище редовно отивах за якето на единия, а се връщах с я с анцунга на другия, я с гащета за спорт, маратонки или кимоно (тренираха в салона текуон-до). Два  пъти сме фучали обратно сутрин с колата до вкъщи за чантата (охраната в училище много драматично се пляскаше по челото, като схващаше ситуацията- "каквито родителите-такива и децата", един вид..).
  По отношение на НЕ само да вметна, че на родителската среща класната изрично обърна внимание на обстоятелството, че всеки учител  преподава темите по начин и в последователност, която счита за подходяща, но на финала материалът, предвиден в съответния учебник е покрит във всички паралелки и няма поводи за притеснение- въпрос на индивидуална методика на обучение.

# 356
  • София
Интересно събитие: Уъркшоп за писане на фантастични разкази, НДК, 13 дек, 28ч.
https://facebook.com/events/551360178990991/?ti=cl

# 357
Наборните пощи със седми клас ли приключват? Днес закупих книга за ученика по математика на изд. Архимед. Ако някой иска за упражнение, съм насреща! Ще снимам  и изпратя. До вчера си мислех, че големите са били назад с материала. На малката и предстои тест по Човекът и природата върху свойства на водата и въздуха. Прерових за работните листове и тестове на каката и се оказа, че голяма част от материала не е застъпен тази година. Flushed В тестовете на каката има едни кръговрати на водата, изпарения, втечняване, замръзване, топене..., които сега липсват. Имах проблясък колко се пънах преди години да обясня тези свойства и  самия кръговрат. Joy

# 358
  • София
Може да си ударим една форумска среща на уоркшопа за фантастични разкази. Да видим кой ще успее да дойде в 28 часа . Stuck Out Tongue

# 359
  • Sofia
Прерових за работните листове и тестове на каката и се оказа, че голяма част от материала не е застъпен тази година. Flushed ...

От толкова години ли пазиш? Аз в края на всяка учебна година изхвърлям всички тестове и контролни. Запазих само 7-мокласните. Пазя и всички материали по езици, но другото махам.

M_I_A, Bis ще бъда точна Hands Plus1 Grin

Общи условия

Активация на акаунт