Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 6

• 41 033
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
vanian, половин година! Направо си е за черпене! Mr. Green

# 121
Здравейте,

от 4 дни се занимавам със системата на митниците и най-накрая успях да оправя всички грешки, които ми даваше формуляра на МД за внос #2gunfire (оказа се, че доста рачлични полета трябваше или не трябваше да попълня спрямо указанията)

Когато натисна бутона "Подаване" обаче ми излиза празна страница, която прави някакви заявки и след известно време се появява грешка. Нямам никакви съобщения или задължения в системите на митницата, което предполага неуспешно подаване.

Вие успявате ли да подадете без проблеми МД тези дни? Някой виждал ли е тази грешка преди? От митницата казват, че трябва да пусна попъп прозорците, но са пуснати. Става на IE и на FireFox.

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 16:31 от AlphaVision

# 122
Здравейте пак,

успях да подам декларацията. Оказва се, че е бил проблем с JAVA (може и да съм нямал инсталирана, въпреки, че съм инсталирал 2000 пъти на този комп).

Препоръчаха ми да си изключа антивирусната - може и тя да е блокирала джавата.

Поздрави за темата на всички участници!

# 123
Здравейте, имам пратка която от 13.12 не мърда на никъде....
                                      17.11.2019 02:20   SINGAPORE   SINGAPORE SAL   Send item abroad (EDI-received)      
13.12.2019 13:29   BULGARIA   SOFIA LC/AO   Receive item at office of exchange (Inb)      
13.12.2019 13:34   BULGARIA   SOFIA LC/AO   Send item to domestic location (Inb)      

Нямам известие от митница както и от пощата🤔 Къде да я търся тая пратка, дайте идея, благодаря👍

# 124
Най-добре звънни по телефона на бг пощи, не е нормално чак такова забавяне, дори и да са претрупани заради идващите празници.

# 125
  • София
Или пишете една жалба на jalbi@BGPOST.BG. Много бързо реагират!

# 126
Здравейте, имам пратка на БРСЦ и днес упълномощих БГ пощи да ме представляват,но след като разбрах от служителката в пощата ,че може да ми се наложи да чакам до 2 месеца реших да отида сама. Проблема е ,че нямам ел подпис и въобще вече възможно ли е да си освободиш пратка сам след преместването им на Челопешко шосе? Не ми се чака 2 месеца за една кирлива пратка.... моля за помощ

# 127
  • Sofia
Трябват ти електронен подпис, ЕОРИ номер и попълване на митническа декларация.

# 128
Мога ли да упълномощя DHL да освободи пратка от мое име ако пратката пътува с EMS?

# 129
  • Асеновград
Трябват ти електронен подпис, ЕОРИ номер и попълване на митническа декларация.
Ако е направила това "... имам пратка на БРСЦ и днес упълномощих БГ пощи да ме представляват,но..." дали ще стане .

# 130
  • Sofia
Аз не разбрах какво точно е направила, защото първо пише, че ги е упълномощила, после – че иска да се представлява сама. Коментирам само какъв е пътят лично да си освободиш пратката.

# 131
  • Асеновград
Да де , затова и аз питам . Да не стават обърки . Не се заяждам , просто за обща информация .

# 132
Просто при подаването на документите в пощата ми беше съобщено ,че процедурата е изключително тромава и реших да се заема сама(допреди това не знаех ,че мога сама да се представлявам). Във всички случаи ще пристигна преди да пристигне писмото в БСРЦ...Досега не съм имала работа с митници.Въобще не знаех,че се чака толкова време.Ако знаех нямаще въобще да се занимавам с пощите..

# 133
  • Sofia
Можеш да се представляваш сама само "на хартия". На практика – това е доста трудна задача. Simple Smile

# 134
Просто при подаването на документите в пощата ми беше съобщено ,че процедурата е изключително тромава и реших да се заема сама(допреди това не знаех ,че мога сама да се представлявам). Във всички случаи ще пристигна преди да пристигне писмото в БСРЦ...Досега не съм имала работа с митници.Въобще не знаех,че се чака толкова време.Ако знаех нямаще въобще да се занимавам с пощите..
По принцип процедурата е тромава, но не отнема два месеца ( вече...). Напоследък за около 2 седмици се обработваха пратките и си ги получаваш от пощенския клон, но сега по празниците и заради промените от 1ви януари ще е по-натоварено.
Ако пратката е на стойност под 30лева по курса на митницата може спокойно да отидете с разпечатаните документи на Челопешко шосе и да си я освободите веднага на място. В този случай не ви трябват ел-подпис, еори номер, не попълвате декларация съгласие към БГ Пощи и няма да дължите 12лева за представителство, а само 4.80 за пратката.
Ако пратката е на стойност над 30лева няма никакъв смисъл да ходите лично. Митническа декларация се подава само по електронен път. Тук вече имате два варианта- да упълномощите БГ Пощи да направят това вместо вас срещу 12лева или , ако имате опит (или поне здрави нерви) плюс ел.подпис, еори номер и регистрация в сайта на митниците, да си подадете декларацията он-лайн сама. И в двата случая след подаването на документите седиш и чакаш да ти върнат СМС, че пратката е в пощенския клон и дължиш митнически сборове.

Общи условия

Активация на акаунт