Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 6

• 41 928
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Има. Ще се счита за произведение на изкуството
Т.е. какво на практика ще значи това?
Картината трябва да има сертификат от галерията, от която е купена или друг техен компетентен орган. Иначе нищо особено. Обмитява се както всичко останало, Няма мито, само ДДС. Износът на картини е по- сложен.

# 496
Нормален внос- 0% мито. Произведенията на изкуството са на специален режим за износ, но не и за внос.

# 497
Нормален внос- 0% мито. Произведенията на изкуството са на специален режим за износ, но не и за внос.
Много благодаря. Какви документи трябва да има към картината?

# 498
Здравейте,
Моля за помощ при попълването на декларация за внос на пратка от Aliexpress. Проблемът ми е, че след попълване на декларацията при натискане на бутон подаване на сайта на митниците, сайтът не ми визуализира никакво съобщение, като че ли не ми е наред ел. подпис, но реално не е така, защото съм го изпробвал в сайта на НАП и там подписвам. От няколко месеца се боря и с хелпдеска им, но bez uspeh, не могат да ми помогнат. Всички настройки на браузери и java-и съм направил, но нищо не се получава. Ако знаеш някаква тънкост в настройките, моля те за помощ!
Благодаря предварително!

# 499
Я някаква картинка какво натискате и какво се случва?

# 500
Я някаква картинка какво натискате и какво се случва?

Абсолютно нищо не се случва. Изпращам скрийншот от декларация, попълнена само в първата част, но отново нищо не ми дава като грешка.

# 501
Опитайте да подадете непълна декларация. Прилича на проблем с компютъра/браузъра.
Няма да е подписа защото ако той има проблем няма да ви допусне дотук

# 502
Не разбирам къде е проблема. От три различни компютъра се опитвам да я подам тая ш....а декларация, направил съм настроиките на браузърите както е описано в документацията на сайта, спрял съм всякакви антивирусни програми, инсталирано  всичко необходимо към ел. подпис и НЕ СТАВА. При натискане на бутона "Подаване" не се случва НИЩО, буквално нищо.

# 503
Подайте грешно попълнена, ако изреве с грешка ще търсим проблема на тази.
Поне ще елиминираме браузъра като проблем

# 504
Подадох грешна декларация и отново нищо не се получава. Никакво съобщение, нито съобщение за грешка, нито нищо.

# 505
Имате проблем с браузъра.

# 506
Пробвах и с Chrome и с IE, но все същия ефект се получава.

# 507
Прилагам видео на ситуацията.
https://streamable.com/7ruvbw

# 508
Въобще не изпраща заявка към сървъра на АМ. Генерирайте LRN за да е чисто.
Но проблема е на браузъра... Освен да видите в конзолата ако генерира някаква грешка, друго не се сещам.

# 509
Въобще не изпраща заявка към сървъра на АМ. Генерирайте LRN за да е чисто.
Но проблема е на браузъра... Освен да видите в конзолата ако генерира някаква грешка, друго не се сещам.

Коя конзола имате предвид?

Общи условия

Активация на акаунт