Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 6

• 41 837
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
Днес си взех пратка, обработена и освободена от митницата за 5дни, но е по-скоро изключение. За София става въпрос Simple Smile

# 601
Споко имам пратка от 26.04.20 задържана на митница и чакам ли чакам а стойността им е под $15 нямам думи https://www.bgpost.bg/IPSWebTracking/IPSWeb_item_events.asp?item … D0%B5%D0%B4%D0%B8

# 602
поставчиказия, сигурно ли е, че е на митницата, а не е изгубена или върната?
Мисля би трябвало да има статус

BULGARIA, SOFIA CP, Send item to customs

Обикновено пише, че е на митница до няколко дни след domestic bag/ domestic location. Аз съм имала такъв случай с пратка "изчезнала" на тази стъпка и нямаха информация за нея докато не пуснах жалба да проверят и изненадващо се появи Simple Smile

# 603
Viola Tarakanova лично ходих до определената поща ще я освободят но чакам стоките са купени от китайски сайт taobao.com и платени от alipay китайския пейпал

# 604
Софтуера е доста тромав тя е в пощата а изписва че се намира във София ?

# 605
  • София
Да извинявайте за София става дума. Добре при по-голямо забавяне над 20 дни , какво трябва да се направи, търсене по телефон, писане на мейл. Има ли смисъл или?

# 606
Здравейте имам пратка, която подлежи на 'митническо оформяне', която е под 15лв дори, след много чете съвсем се обърках какво трябва да направя.
Може ли някой да ми обясни с две думи какво трябва да направя и на кой адрес да отида за да не плащам въпросните 12 лв на Бг пощи?

# 607
  • София
Здравейте имам пратка, която подлежи на 'митническо оформяне', която е под 15лв дори, след много чете съвсем се обърках какво трябва да направя.
Може ли някой да ми обясни с две думи какво трябва да направя и на кой адрес да отида за да не плащам въпросните 12 лв на Бг пощи?
Челопешко шосе 31, ако става дума за София.
Ето линк, трябват ви от т.2 до 5, без т. 1 https://www.bgpost.bg/bg/485

# 608
Имам  нова пратка под $15 без доставката и пак е задържана  за митническо оформяне имам писмо от бг пощи мога и сам да сия освободя  но ми трябва КЕП и Еори номер и попълнена декларация  нали? за Ст.Загора се отнася

# 609
  • Добрич
Имам  нова пратка под $15 без доставката и пак е задържана  за митническо оформяне имам писмо от бг пощи мога и сам да сия освободя  но ми трябва КЕП и Еори номер и попълнена декларация  нали? за Ст.Загора се отнася

Няма значение за къде се отнася. Щом е под 30 лв. без доставката, с разпечатка от сайта и банката и с бележка от пощатата се ходи в митницата. Дължи се само 4,80 лв. Без КЕП, без ЕОРИ  и  без декларация. Ако упълномощите пощите, ще Ви таксуват за представителство.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 22:43 от Вела

# 610
И аз го играх мача с това пощите да ме представляват и работи. Само че бих искал да се науча и сам да си подавам декларацията, защото предимно пазарувам малки неща и ги задържат на митницата сътоветно цената ми скача автоматично с 16.8...

Имам следният декларация, която обаче ми дава грешката показана в първият скрийншот - някакви идеи? Също така когато ТАРИК кода изисква документ Y922, доказващ че декларираният артикул не съдържа кучешки/котешки косми. Също така да кажа, че клетките където трябва да се пише обменен курс не са ми активни - не мога да попълвам нищо там - мисля си, че това става автоматично.

# 611
  • sliven
Здравейте, аз  съм от Сливен и пратките ми се задържат в митница София. Няма как физически да ходя и да си ги освобождавам от там. Имали друг вариант освен на всяка пратка да упълномощавам пощата и да плащам 12лв.

# 612
  • In transit
Онзи ден в пощенския клон към митницата казали на майка ми, че от нова година всички пратки влизащи от страни извън ЕС ще бъдат облагани с ДДС. Някой може ли да потвърди тази информация?

# 613
Разговарях с митнически служител и той потвърди тази информация. България е една от първите страни или първата според неговите думи, която ще въведе 20 процента ДДС върху всички пратки пристигащи извън страни членки на ЕС. Пак според неговите думи това може да се промени, ако дотогава падне правителството на Бойко Борисов.

# 614
Явно ще натоварим Германия с доставките си до превозвачи. Всячески искат да пълнят бюджета.

Общи условия

Активация на акаунт