Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 9 тема

• 41 759
  • 790
  •   1
Отговори
# 615
Гледам, че пак сте се вихрили в кухнята.
Вчерашните кутии изглеждаха така (+леща за обяд):

А днешните така (+сарми за обяд):

# 616
  • София
Днес сме почти като вчера (явно доста се е харесало) - принцеса с кайма; гъбена супа, шишчета от краставица и червена чушка, маслини; Данонино, овесени бисквити.

# 617
Мама на Мими, открадвам си идеята за шишчета от зеленчуци- при нас много добре се приемат всякакви шишчета Grinning
Стефи, мерси. И аз не отцеждам тиквичките, по-скоро добавям нещо което да попие влагата Blush С овесени ядки/брашно ще пробвам май.
Мими, разбира се- само изглеждат завъртяно Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:
Тортелоните със спанак и рикота са от Кауфланд Laughing Сосчето е мега лесно- в зехтинче се запържват червени и зелени чушки на кубчета или ленти (аз на кубчета, просто нарязах чушките които малката не беше изяла), гъби- нарязани на половинки и после на филийки. Като започне да се усеща аромат на печени чушки добавяш малко от водата в която са вряли тортелоните (2-4 минутки се варят тортелоните в подсолена вода с малко мазнинка). Когато зеленчуците са готови добавяш сметана за готвене, сол, пипер, аз добавих и девесил и като смесиш тортелоните със соса можеш да сложиш магданоз или босилек, или ако харесваш друга зеленийка+ малко сметана за декорация.  Като добавиш сметаната сосчето е готово почти веднага. Количествата за малката бяха по 1/3-1/4 червена и зелена чушка, 2 малки гъби печурки, около 2 равни с. л. сметана, чаена лъжичка зехтин, 15 бр тортелони. Много дълго го описах, но е ужасно лесно и бързо, даже използвах една касеролка и за варенето, и за сосчето.
Понеже съм купила и тортелони с месо, като правя тях мисля да им добавя и запържено червено пиперче, ще им отива.    

# 618
Много ти благодаря Долче! 🍀

# 619
Днешната кутия по желание на клиента беше почти като вчерашната: тортили с филе, айсберг, филаделфия и варено яйце, краставица, ягоди, постен сладкиш със сладко от праскови Simple Smile

# 620

За утре:
Спагети триколоре със сос от домати, моркови, лук, праз, гъби+ "бейби" кюфтенца Smiley , моркови, 1/2 Корни. Мисля, че в училище ще им дават плод утре.
Пак е паста, защото днес им дали като безплатни закуски сандвичи с шунка и моята девойка пак изяла 5 филии от тях (а от тортелоните почти половината). Close

# 621
  • София
З: Плодово кисело мляко
О: Сарми с кисело зеле, толумбички и ябълка
СЗ: Сандвич

Мога да слагам каквото си поискам в кутията тези дни, защото има предложение за зелено училище Simple Smile You get what you give е положението.

# 622
  • Sofia
Кутията с храна днес:
МЗ- плодова салата - банан, слива, мандарина, папая, манго, киви, грозде и боровинки с медно-джинджифилов дресинг с кардамон и лайм
Обяд - гюзлеме със сушени домати, спанак, сирена и лешници;   салата - печни чушки, грилован червен лук,  Валериана, сирене и печени орехи с чеснов дресинг;  домашна ръжена бисквитка с бадеми и какаови зърна

# 623
Вчера ученичката ми вика "Имам една добра и една лоша новина. Добрата е, че си намерих загубената кутия за обяд, а лошата е, че забравих и двете в шкафчето.".
"И аз имам добра и лоша новина", казвам. "Добрата е, че няма да се въртя да ти приготвям храна сутрина, лошата е, че оставаш без обяд".
Не я оставих гладна естествено, сложих два мъфина с маслини и сушени домати, киви и сурово барче. Ама дано се сети да вземе кутиите...

# 624
  • Sofia
Ех, Рони, разсмяхте ме с твойта щерка! Simple Smile 
Скрит текст:
А иначе и на моите момичета разликата е 12г. Simple Smile

# 625
Печени картофи, наденица, чери домати и краставица

# 626
  • София
Пламена, куриите ти винаги изглеждат по моя вкус и много ти завиждам всеки път!
Рони, моите разговори с детето са почти всеки ден с този "тон" Simple Smile Вече не си забравя кутиите, само няколко случая имам такива, но си нареждам профилактично. Я да не си маже чантата, я да си изяжда всичко. Хубаво е да знаеш, че не си само ти така Simple Smile

# 627
Е, разбира се, че не сте само вие Grinning Аз правя тортелони, ала бала- дъщеря ми яде 5 сандвича с шунка от безплатните... Joy

# 628
  • София
Долче, да ти бях пратила нашите шишчета - малката си върна почти всичко вчера, защото е яла и от безплатните сандвичи в училище (то да не е бездънна яма.
Днес сме на лозови сармички, кисело мляко, кюфте и две овесени бисквитки.

# 629
Неприятно е, че не се знае какви безплатни закуски им дават всеки ден, само може да се гадае...Но какво да се прави Blush

Общи условия

Активация на акаунт