Кутията за обяд - какво приготвяте за у-ще или офиса - 9 тема

• 41 011
  • 790
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро! Днес на съпругът ми сложих арпа задушена с манатарки, зелена салата, пилешко филе с корнфлейкс. За мен отново... ябулка, орех и жито.

# 76
  • на последния етаж
Ох, Morena, много апетитно! Тази фритатата в някакви малки тиганчета ли се прави? Ако ти се занимава ще ми напишеш ли как я правиш? Blush

# 77
Моите малчугани много харесваха едни бананови мъфини, които също стават за кутията за обяд. Стават бързо и са лесни за направа.

Ето рецептата за 12 мъфина. Слагам в скрит текст, за който му е интересно.

Скрит текст:
2 добре узрели банана
3 с.л. олио или зехтин
4 с.л. мед
4 яйца
1 ч.л. ванилия на прах
половин ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ч.л. канела
250 грама овесено брашно

Бананите се намачкват, добавят се олиото, яйцата, меда и ванилията. Отделно се смесват останалите съставки. Събират се заедно, бърка се добре, разделя се на 12 формички. Пече се на 175 градуса 20-25 минути според фурната.

# 78
  • София
Днес сме на: пълнозърнеста франзела с масло, луканка, краставичка и маруля. За обяд: мусака, кисело мляко, меденки и мандаринка.

# 79
  • Berlin
Сандвич с пастет и една райска ябълка - толкова събра кутията. Simple Smile Тя е малка (плоска) всъщност, но засега върши работа.

# 80
Здравейте, ето ги и моите кутии снимани снощи, а днес имат добавен и по един малък сандвич с кашкавал. До актимела съм сложила едни кокосови бисквити, които набързо забърсах от една пекарна вчера. Мисля да ги пробвам как се правят у дома. Изглеждаха като стандартната рецепта за кокоски, но в плоска форма.

За обяд в термосите имаше виенски шницел с намачкано картофено пюре и пармезан.

Морена, благодаря! Hug Метни, ако имаш възможност рецептата за тестото на бриошите, че имам едни бургери за приготвяне тези дни, а нямам хубава рецепта.

# 81
  • Sofia
Ето рецептата за 12 мъфина. Слагам в скрит текст, за който му е интересно.
Нека ако на някой му е интересно да пита и тогава рецептата в скрит текст.

Само да напомня, че тук постваме кутии/менюта с храна, а не рецепти, ако не са поискани.
Има тема за "кой какво сготви".

... ще ми напишеш ли как я правиш? Blush
Разбира се, Лита, с удоволствие! Hug

Скрит текст:
Във силиконови формички ги правих.
В тиган запържих за кратко бекон, чушки, зелен лук, грах, накрая сирене (на бучки)и махам от огъня. Слагат се яйцата и се готви на тиган и после за малко във фурната.
Но не исках да режа парче, затова разбих яйцата + сол и п-р и настъргах пармезан, добавих зеленчуците с бекона и разсипах във силиконовите формички, настъргах още малко пармезан отгоре и пекох до готовност - около 25мин. на 190градуса.

Джили, заповядай!  Hug

Скрит текст:
5г свежа мая/ 1 непълна ч.л. суха мая
150мл прясно мляко
2 яйца (разбивавам и отделям малко за намазване!)
60-70г масло за бриош/ 2с.л. олио за обичаен хляб
1с.л. захар
1ч.л. сол
о-о 250-300г брашно до меко, нелепнещо тесто Живата мая с малко от захарта и малко от млякото и брашно - на каша и оставям да шупне в съда, в който ще забъркам съставките. Останалото мляко стоплям и разтварям в него захарта, добавям и яйцата. Брашното пресявам (но не ползвам всичкото наведнъж) и добавям към първата част солта. При шупналата мая сипвам млечно-яйчната смес, добавям брашно и започвам да смесвам. Добавям мекото масло, още брашно до меко и нелепнещо тесто, което измесвам за около 5минути и оставям да втаса. След това оформям хлебчетата (по около 90-100г всяко). Пак втасват, мажа с отделеното яйце и пека в загрята на 190 градуса.

# 82
Привет, момичета, днес не можах да стигна до форума, то детето изяде всичко и забрави, но ето това му беше менюто днес Smiley

филе от сьомга на фурна с нахут, круша и малини, краставица.

# 83
  • shumen
За закуска днеска имаше сандвич с крема сирене,за обяд са имали в стола руло стефани с задушени зеленчуци и крем какао,за СЗ-питка с кюфте и банан.

# 84
менюто за днес - червена леща с пармезан, гриловани броколи, домати, гауда... абе манджа с грозде с две думи Satisfied боровинки, ябълка, черен шоколад и сурово кашу.

# 85
  • София
Нашата чанта днес прелива, а дори закуси с кекс и чай от подбел..
З: Поиска си Активия, защото всички си носели Simple Smile
О: Гъста пилешка супа (бистра, от затворен в неделя буркан), крутони, домати, сирене и картофена салата; киви
СЗ: Сандвич с масло и кашкавал, кашу и няколко йогурт боровинки

# 86
Пиле с ориз, салатка, ементал и за СЗ - печена тиква!

# 87
за днес хулигански лимецов сладкиш с ябълки и сливи + банан.
за мен омлет от амнайсе яйца с ементал + салата с м.б. последните хубави домати за годината /и други неща към салатата, де/.

# 88
  • Sofia
Добро утро! Simple Smile

Днешната храна за у-ще:
МЗ - грозде
Обяд - винен кебап със свински врат и ориз; сурови орехи и сушени череши

клик за голяма снимка

# 89
Снощи снимах кутиите. Днес са си сипали само обяд - кюфтета с доматен сос и ориз за гарнитура.

Общи условия

Активация на акаунт