Кандидатстване след седми клас с рисуване - част 5

• 36 423
  • 782
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ами по време на ДО ми се видя, че доста се учи 😂 Десетки тестове, есета, разработки по поставени въпроси....честно, свят ми изви по хуманитарните, че там помагам. Гледам, че и по природните имаше доста материал.
Но моят съвет е да чуете детето какво иска. Абстрахирайте се от мисълта за похабен бал и т.н., следвайте детето. Няма нищо по-хубаво от щастливо дете, попаднало на мястото си.

# 451
  • Върху лъчите на Слънцето.
Най-добре е тя да реши. Език се учи на всяка възраст. И не само в училище. Но училищтаа, в които се изучават изкуства, се броят на пръсти.

# 452
  • Ланкър, планините Овнерог
Моята на ДЗИ изкара 5.01 по БЕЛ и 5.88 по АЕ, което е върха. На английски грам не е ходила на курс, абсолютно сама си го учи и интересува. Безсмислено ми се струва английска гимназия в днешно време. Друга да, но английски.
За училищата по изкуства няма какво да се лъжем, общообразователните не са приоритет, има си и завишаване на оценки.
Нека дъщеря ви да си реши и избере, за да няма после мрънкане.

# 453
И аз на думи все казвам, че трябва тя да реши, ама нали съм по-голяма и по-умна  Ill  ... 
Наистина за учене на език има много по-голям избор. По-важна намирам средата. То в каквато попадниш, с такава ще се справяш. А аз нямам много поглед в  средите, занимаващи се с изкуство. У нас сме все практици, изкустово само го наблюдаваме. Та ако ми дойде твърде артистично, ще трябва да взимам практично решение.

Гита Ог, благодаря ти. С такива оценки няма как да не се е учело, ясно е.  Значи са добри децата. На човеколюбива среда се надявам най-вече, без много крайности.

# 454
За средата може да си спокойна, супер е. Не знам директорката какво прави и струва, но повечето учители са млади.
Не се прави на голяма и умна, за да не ти го изкара през носа после. При подреждането на специалностите се правих на такава, та после ми пили на главата, че друга специалност по-интересна изглеждала. Да, ама идея нямаше, когато трябваше да редим желания и така леко се намесих и писахме това, в което виждам хляб. И влезе там, но няма да си изкарва хляба, не иска да продължи с рисуването.
И при нас в 7клас дилемата беше език или рисуване. Като я приеха в НГПИ тъкмо беше излезнало 2-ро класиране на МОН. Тя си реши кое да е (тайно се надявах да е НГПИ).
Само вметни на дъщеря ти, че това, че е рисуване, не значи, че е лесно. В 8 клас имаше стрес и ужас в разминаването от представа и реалност. До вчера само лесни 6-ци, от днес 4-ки. Като го осъзна, че не е току така, стана спокойна, намери приятели и сега ще си липсват.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 21:40 от Гита Ог

# 455
О, нямам против да не е много лесно, даже предпочитам. Но от моята камбанария не виждам колко ще е приложимо, точно къде му е хляба ... И това също ме притеснява. А бе не съм много наясно и наистина се страхувам да не се изхаби високия бал.

# 456
Рекламна графика си е графичен дизайн. Хич не е зле да си дизайнер в някоя гейминг компания например.

# 457
  • София
И аз с въпрос за Райнов - ЗА или ПРОТИВ. Гледайки миналогодишните балове, предполагам ще влезе. И аха се настроя за там, после някой ме откаже. Тайно май се молех да изкара ниска оценка...Ама и моичкия като няма мнение за нищо - ако му похвалят балетното  и за там ще се навие.
Аз не съм фен на рисуването ... Отделно, че за разлика от повечето кандидати - това ни е единствената гимназия в квартала.

# 458
  • софия
Език срещу умения, абстрактно мислене, боравене с пространство. Рисуването често е подценявано. Хората мислят, че това е да си рисуваш едни приятни неща. Но до тия приятни неща извървяваш и учиш за хармония, мащаби, пропорции, взаимовръзки, композиции, акценти, цветове и всякакви интересни неща постепенно изграждащи и помагаши за мислене “out оf the box”.
Покрай рисуването съм била способна да се справям с всевъзможни неща и определено погледа на един човек занимавал се с рисуване е много обогатен и разчупен. Все по-нужно качество.
Езика си е език. Нужен е. Но е истински ценен когато е повече от един. Иначе какво-то вече всеки млад човек владее един език. За да са ти плюс езиците и да си впечатляващ кадър пред други, на мен лично ми се струва, че трябва да са минимум два езика. И пак. В рамките на пет години език може да се научи на школа. Два езика-две школи. Рисуването да се обхване в цялост както програмата на тези училища е разработена, ще изисква повече от един курс. Да не говорим за изграждането на начина на мислене.
Ако след художествено училище реши да учи икономика, екология, политика или каквото и да е, никой няма да попречи на детето. А след време, на работа в една сериозна финансова институция например, си-ви с такова училище определено ще направи впечатление. Най -малкото заради любопитния завой в посоката.
Това са моите разсъждения. Моля да не се приемат крайно!
Бал не се похабява, той е резултат на способности, старание и трудолюбие. Щом сега са налични в детето, винаги ще са налични. Значи няма опасения за “похабяване”.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 22:56 от Амели

# 459
  • София
О, нямам против да не е много лесно, даже предпочитам. Но от моята камбанария не виждам колко ще е приложимо, точно къде му е хляба ... И това също ме притеснява. А бе не съм много наясно и наистина се страхувам да не се изхаби високия бал.
В кръга на шегата, моята моден дизайнер няма да стане, ама ако закъсаме ще й наемем един вход за квартална шивачка. 😂
Иначе, засега към архитектура се е насочила. Пък ще видим.

# 460
Момичета, колко от вашите деца са се насочили към Н.Райнов на първо желание?
ние сме се насочили към Николай Райнов
Повечето не го харесват заради квартала
Притесняват се как ще се прибират децата

# 461
  • софия
архитектурата е типичния пример за "смяна" на посоката. обикновено в 12 клас дете от което и да е училище започва да ходи на уроци по математика и по рисуване. И става леле мале. На децата от художествената уроците по рисуване поне са им в пъти по-лесни. Да видят фомрата, да го упражнят и са готови Simple Smile Виж по математика предполагам имат да догонват...
Изобщо и в езикова гимназия и в художествена пак ще трябва доп. подготовка за архитектура. Simple Smile
(Yovanka да каже дали са ми правилни разсъжденията)
Yovanka,  ще стискаме палци!

# 462
Атмосферата в НГПИ е страхотна, децата са добронамерени, позитивни, четящи, супер са. Да, специалните предмети са на преден план, но не мисля, че общообразователните се неглижират. Не може да се сравнява с езикова гимназия, не е и нужно. Според мен ще е трудно да решите коя/кои специалности ще пишете и как ще ги подредите.

# 463
Изобщо не се притеснявайте. Ние сме в Райнов от миналата година. Децата се прибират без проблеми. А в училището са направо влюбени. Simple Smile През деня квартала е много спокоен.

# 464
Изобщо не се притеснявайте. Ние сме в Райнов от миналата година. Децата се прибират без проблеми. А в училището са направо влюбени. Simple Smile През деня квартала е много спокоен.
Аз не се притеснявам, стига да ни приемат
Но други родители...
Колко деца са в паралелката за 7 клас?

Общи условия

Активация на акаунт